loulis museum 24 10 2018 024

Δωρεάν! Μουσείο Αλευροβιομηχανίας Λούλη

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Εκδρομές Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με επαγγέλματα Εργαστήρια Δεξιοτήτων Μελέτη περιβάλλοντος Μουσεία

https://www.loulismuseum.gr

Η οικογένεια Λούλη, για περισσότερο από έναν αιώνα, συλλέγει με αγάπη αντικείμενα σχετικά με τη θεματική «σιτάρι-αλεύρι-ψωμί». Η επιθυμία να γίνει η συλλογή προσβάσιμη στο κοινό οδήγησε το 2012 στη δημιουργία του «Μουσείου Λούλη», στο ιστορικό κτήριο των Μύλων Αγίου Γεωργίου, στο Κερατσίνι. Το όραμα του μουσείου είναι να διαφυλάξει την ιστορία και την παράδοση της καλλιέργειας και επεξεργασίας του σιταριού, να καταγράψει το ρόλο και τη σημασία του ψωμιού στις διάφορες εκφάνσεις της καθημερινής ζωής διαχρονικά και να αναδείξει τη σπουδαιότητα της μεσογειακής διατροφής ως τρόπου ζωής και στοιχείου πολιτισμού.

Έχοντας υποδεχτεί, στα πέντε πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, περισσότερους από 25.000 μαθητές και μετά από 15 μήνες εντατικών εργασιών το Μουσείο Λούλη άνοιξε ξανά, τον Σεπτέμβριο του 2018, έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο και πλαισιωμένο από ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους  4 έως 18 ετών.

Η είσοδος στο Μουσείο Λούλη καθώς και η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά του προγράμματα είναι δωρεάν.

Στη νέα πτέρυγα του Μουσείου Λούλη διαρθρώνονται 12 θεματικές ενότητες αλληλένδετες αλλά και συνάμα αυτόνομες.

 



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *