Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2026"
Ρέμα Βριλησσού
Φεβ 26 25
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 6/2/2026 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, όπου παρακολούθησαν το εντυπωσιακό πρόγραμμα πειραμάτων «Εκρηκτική Επιστήμη».
Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές έννοιες της Φυσικής και της Χημείας μέσα από θεαματικά και απολύτως ασφαλή πειράματα, που συνδύαζαν τη γνώση με το παιχνίδι. Εκρήξεις, χρώματα, ήχοι και απρόσμενες αντιδράσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων και βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν επιστημονικά φαινόμενα με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο.
Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία μάθησης, καλλιέργησε την αγάπη των μαθητών για την επιστήμη και άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η ΣΤ` τάξη στη Βουλή των Ελλήνων
Φεβ 26 9
Την Τρίτη 3/2/2026, οι μαθητές της ΣΤ` τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτικά κτίρια της χώρας, που σχεδιάστηκε από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Φρειδερίκο φον Γκέρτνερ και κατασκευάστηκε μεταξύ 1836-1843 ως Ανάκτορο για τον Όθωνα. Από το 1935 στεγάζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και αποτελεί σύμβολο της δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής ζωής της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής, είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών και να ενημερωθούν για την ιστορία του κτιρίου, την αρχιτεκτονική του και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου μέσα από ιστορικά τεκμήρια, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό αναδείχθηκαν σημαντικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Η δράση αυτή αποτέλεσε μια πολύτιμη βιωματική εμπειρία, ενισχύοντας την ιστορική γνώση και την κατανόηση των δημοκρατικών θεσμών.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Φεβ 26 9

















































