pisa0 735x400 1

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, fek pisa-1 fek pisa-1  , οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης  του σχολείου μας θα συμμετέχουν στις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα (Pisa) για το σχολικό έτος 2023-2024, που αφορούν σε θέματα σχετικά με τα περιεχόμενα των προγραμμάτων σπουδών στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών. Σκοπός των εξετάσεων είναι η έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων κριτικής των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, όπως αυτά αναφέρονται ή περιγράφονται στα Προγράμματα Σπουδών των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων. Το σχολείο μας είναι ένα από τα 330 Δημοτικά Σχολεία της χώρας που επιλέγησαν να συμμετέχουν.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων που έχουν επιλεγεί είναι υποχρεωτική. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα. Σε κάθε περίπτωση το Ι.Ε.Π. αναλαμβάνει να διαφυλάξει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις, βάσει των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων.

Η συμμετοχή στις διαγνωστικές εξετάσεις (PISA) αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για το σχολείο, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να αξιολογηθούν σε σύγκριση με μαθητές/τριες από άλλες χώρες, να λάβουν πολύτιμα σχόλια για το επίπεδο των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εκπαιδευτικής πολιτικής σε εθνικό επίπεδο.

Στη σχετική ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (http://iep.edu.gr/el/arxiki-eedx) και στην καρτέλα “Θέματα ΕΕΔΧ”  μπορεί ο καθένας/καθεμιά να δει παραδείγματα θεμάτων .

Καλή επιτυχία στους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας!