Κλείνοντας το πρότζεκτ “Hercules the founder of Olympic games” οργανώσαμε τους δικούς μας Ολυμπιακούς παράλληλα με τα σχολεία εταίρους. Παρακολουθήσαμε την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία και στη συνέχεια οι μαθήτριες μας έκαναν αναπαράσταση της τελετής.
Η φλόγα άναψε, η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε και έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αυλή του Δημοτικού σχολείου. Τα αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν οι αθλητές είναι άλμα εις μήκος, ακοντισμός και τρέξιμο. Οι αθλητές χρoνομετρήθηκαν στο τρέξιμο, έγινε μέτρηση του άλματος τους και του πετάγματος του ακοντίου. Στο τέλος όλοι οι αθλητές βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους. Όσοι έλαβαν πρωτιές ανέβηκαν σε βάθρο και τους απονεμήθηκαν μετάλλια και στεφάνια ελιάς. Η εμπειρία όλων από τη συμμετοχή στα αθλήματα είναι μοναδική!!!
Μετά τους αγώνες δημιουργήθηκε ένα παιχνίδι επιτραπέζιο που τα σχολεία έπαιξαν σε απευθείας σύνδεση ανά ζεύγη. Το σχολείο μας έπαιξε με το 1o Νηπιαγωγείο Καλλονής. Το παιχνίδι μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ