Η πυροβεστική στο Σχολείο μας!

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων του Νηπιαγωγείου μας με θέμα  το δάσος , μας  επισκέφθηκε  εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας για να ενημερώσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για  την πρόληψη και τη διαχείριση των πυρκαγιών και την σπουδαιότητά της για την προστασία των δασών.

Ο πυροσβέστης με μεγάλη διάθεση και κέφι εξήγησε πολλά πράγματα στους μικρούς μαθητές και απάντησε σε κάθε ερώτηση και απορία των παιδιών . Τους εξήγησε  τα πάντα γύρω από το επάγγελμά του, τους έδειξε τη στολή του, τα εξαρτήματά της και τη χρήση τους.

Τα  παιδιά απόκτησαν γνώσεις για τη σπουδαιότητα του δάσους και την δική μας ευθύνη για την προστασία του, για τους κινδύνους και την αποφυγή των πυρκαγιών. Δόθηκαν οδηγίες για το τι οφείλει να κάνει ο καθένας από μας όταν εντοπίσει φωτιά, ώστε να συμβάλλει στην έγκαιρη κατάσβεσή της.

Στη συνέχεια τα παιδιά έγιναν μικροί πυροσβέστες!!! Φόρεσαν τα κράνη προστασίας, έριξαν νερό με τη μάνικα, άκουσαν τις σειρήνες και επεξεργάστηκαν με ενθουσιασμό  όλα τα εργαλεία του πυροσβεστικού οχήματος, μαθαίνοντας τα βασικά εργαλεία και τη χρήση τους.
Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας να επισκεφτούν το Νηπιαγωγείο μας και για τη χαρά και τον ενθουσιασμό που μας έδωσε η επίσκεψή τους.

Αφήστε μια απάντηση