Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Αγώνες Ρητορικής Τέχνης “Μαθητές Αγορητές”

Αγώνες Ρητορικής Τέχνης “Μαθητές Αγορητές”

Νίκη είναι η Συμμετοχή!

Ομάδα μαθητών του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ζίτσας στα πλαίσια του project με θέμα «Ρητορική Τέχνη» συμμετείχαν στους Ρητορικούς Αγώνες «Μαθητές Αγορητές», που διεξήχθησαν στις 2-3 Μαρτίου 2019 στα εκπαιδευτήρια  «Απόστολος Παύλος» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Πενταμελής ομάδα μαθητών, αποτελούμενη από τους μαθητές  Δημητροπούλου Βασιλική, Κοντογιάννη Σόνια, Λιάκου Βασιλεία (της Α΄Λυκείου), Κώτσια Γιάννη και Λιάκου Όλγα (της Β΄Λυκείου), συνοδευόμενη από γονείς και τους εκπαιδευτικούς Γεωργοπούλου Χρυσούλα, Κοκαβέση Ελεονόρα, Ντάφλου Βασιλική και Μαυροσκούφη Βασιλική , βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου, στις 2 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» που κατακλύζονταν από ομάδες μαθητών που ήρθαν απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδας για να πάρουν μέρος στους «Αγώνες Λόγου».

Οι Αγώνες που διεξήχθησαν σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας και άριστης διοργάνωσης κορυφώθηκαν την επόμενη μέρα στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο Διακονίας, παρουσία όλων των ομάδων, των συνοδών, των εθελοντών, των ασκούμενων δημοσιογράφων, των επιτροπών, των διοργανωτών καθώς και επίσημων προσκεκλημένων, με τις δύο καλύτερες ομάδες αντιμέτωπες στον τελικό γύρο.

Η εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές μας ισοδυναμεί με κορυφαίο μάθημα πολιτισμού που τους εμπνέει να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για την «κατάκτηση του Λόγου».

Από το σημείο αυτό, όλοι οι Συμμετέχοντες του Σχολείου, μαθητές και καθηγητές, θα ήθελαν να εκφράσουν  τα ευχαριστήριά τους προς τη Δ/νση του Σχολείου μας που διευκόλυνε με κάθε τρόπο αυτή τη συμμετοχή μας στο Διαγωνισμό, καθώς το Δήμο Ζίτσας και το Σύλλογο Γονέων που κάλυψαν  τα έξοδα για τη συμμετοχή, μετάβαση και διαμονή των μαθητών.

Η τριήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη διανθίστηκε με επίσκεψη σε αξιοθέατα της πόλης, αλλά και με στιγμές  δημιουργικής χαλάρωσης…

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση