ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WWF ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΜΕΙΩΝΩ ΤΟ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥ
ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΗ!
https://blogs.sch.gr/georganoti/files/2023/02/Παρουσίαση1.pptx
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ !!!
ΜΟΣΧΟΒΟΛΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ -ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΟΥΛΩΝ ΜΗΚΕΣΙ ΩΡΩΠΟΥ 14 -4-2022-ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
Στον τάφο του Παππούλη,π.Γαβριήλ Τσάφου
Ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας με την γερόντισσα Φιλοθέη
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!
ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ( ΤΑΞΗ Κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ)
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΜΑΣ!
Την επόμενη της εορτής του Αγίου Ανδρέα πήγαμε όλοι μαζί να προσκυνήσουμε και να τον ευχαριστήσουμε που μας προσέχει και μας κρατά υγιείς κι αγαπημένους. Τα παιδιά πρόσφεραν στο ναό δώρο μια όμορφη γλάστρα κυκλάμινα .Ακολούθησε ξενάγηση και παρουσίαση των αγιογραφιών του Φώτη Κόντογλου από τον καλό μας ιερέα πατέρα Σταύρο!
Το σχολείο μας , το 21ο δημοτικό σχολείο Αθηνών «Λέλα Καραγιάννη» βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας με μαθητές από 25 και πλέον χώρες του κόσμου. Στην τάξη μας, στην Στ΄τάξη , υπάρχουν μαθητές από 9 χώρες. Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS αποφασίσαμε να μάθουμε πώς στήνεται ένα ελληνικό λαϊκό πανηγύρι, με τον κόσμο στο καφενείο, τους μουσικούς , τους χορευτές και τα κεράσματα. Βρισκόμαστε νοερά στην Απείρανθο της Νάξου του νομού Κυκλάδων. Οι μαθητές γίνανε πρωταγωνιστές μιας παραδοσιακής γιορτής που ακόμα αντιστέκεται και επιβιώνει ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας. Αυτό το video θα ταξιδέψει στην Ιταλία, την Βουλγαρία , την Εσθονία και την Λιθουανία σε σχολεία που οι εκεί μαθητές θα δουν και θα προσπαθήσουν να μιμηθούν το δικό μας δρώμενο όπως κι εμείς στη συνέχεια το δικό τους. Καλό ταξίδι λοιπόν και καλή επιτυχία!
Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας » Διατροφή – ενότητα 4 της Στ΄τάξης οι μαθητές μαθαίνουν με την βοήθεια της κ.Νεκταρία Πολυχρονάκη τον θαυμαστό τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος με την βοήθεια των τροφών.Μαθαίνουν τις σωστές διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο που ωφελούν τον οργανισμό. Μαθαίνουν επίσης με ποιες πρακτικές να αντιμετωπίζουν τις κακές διατροφικές συνήθειες, τις δικές τους ή των άλλων.
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΡΤΣΑΤΟ ! ( MΠΑΧΑΡΙΚΑ FOTSI )
Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας ( διατροφή -ενότητα 4 Στ τάξη) οι μαθητές με τη βοήθεια του κ.,Γ.Μπερτσάτου γνωρίζουν από κοντά τα βότανα και τα μποαχαρικά . Τα βλέπουν , τα μυρίζουν , τα γεύονται και κυρίως συνειδητοποιούν τόσο την χρησιμότητά τους στη μαγειρική όσο και τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητές τους στην υγεία μας . Μαθαίνουν επίσης να ξεχωρίζουν τις επικίνδυνες χημικές ουσίες , ως υποκατάστατα αρώματος ή ενισχυτικά γεύσης στα συσκευασμένα κυρίως είδη τροφών που αποτελούν και τις σ?