Ο κόσμος που “χτίζουμε” για τα παιδιά μας!

από ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Κάτω από: παιδί και περιβάλλον φυσικό και ανθρωπογενές, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο κόσμος που “χτίζουμε” για τα παιδιά μας!

το παιδί και το περιβάλλον.

Πόσο μαγικός μπορεί να είναι ο κόσμος που παραδίδουμε στα παιδιά μας και τι ρόλους καλούμε τα παιδιά μας, να διαχειριστούν και να παίξουν μέσα σε αυτόν.

Πόσες φορές ως εκπαιδευτικοί, δε διαρωτηθήκαμε πώς να εντάξουμε μεταβολές και ανακατατάξεις που διατρέχουν όλες τις εκφάνσεις του επιστητού στη σημερινή κοινωνία της γνώσης, της πολυπολιτισμικότητας, στο γνωστικό περιβάλλον των μαθητών μας, είτε ως πληροφορία, είτε ως αντικείμενο προς προβληματισμό και περαιτέρω διερεύνηση. Μία εκπληκτική βραζιλιάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων “το αγόρι και ο κόσμος” σε σκηνοθεσία Άλε Αμπρέου, είναι ένα εικαστικό παραμύθι εξαιρετικής εικαστικής τέχνης, που δείχνοντας την ιστορία ενός αγοριού που αναζητά τον πατέρα του, οικονομικού μετανάστη στο μεγάλο αστικό τοπίο, παρουσιάζει ταυτόχρονα όλες εκείνες τις μεταβολές του φυσικού κοινωνικού και αστικού τοπίου που έχουν συμβεί και διακατέχουν την εποχή μας. Ένα εικαστικό παραμύθι, που μπορεί να αξιοποιηθεί εκπαιδευτικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αφού απευθύνεται σε μικρούς αλλά και μεγαλύτερους μαθητές.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται