Ιανουάριος 2018 αρχείο

10η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα 2018

25-29 Απριλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη Περισσότερες πληροφορίες στο site.

Πώς οι μαθηματικοί απέδειξαν ότι η επιστήμη τους είναι «αναπόδεικτη» και δεν στηρίζεται στη λογική

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΡΑΣΕΛ ΚΑΙ Η ΜΗ-ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ 08|06|2015 18:36 Ως γνωστόν, τα μαθηματικά είναι η επιστήμη που προσπαθεί να αποδείξει τα πάντα μέσα από την λογική. Η λογική όμως ξεκινά από κοινά αποδεκτές «αλήθειες», κάτι που έρχεται αντίθετο με την ίδια την φύση των μαθηματικών. Η αναζήτηση της απόλυτης λογικής αλήθειας – Πως οι μαθηματικοί …

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκπαιδευτικοί και χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

της Αγγελικής Καρδαρά Η υπόθεση της δασκάλας που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα ΜΜΕ με την αμφίεσή της στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου δίνει το έναυσμα να προβληματιστούμε σχετικά με ένα σοβαρό, κατά την άποψή μου, ζήτημα που αφορά τα όρια στο δημόσιο λόγο και τη δημόσια συμπεριφορά που υιοθετείται από εκπαιδευτικούς σε εκδηλώσεις και εκφάνσεις της …

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαύρη Λίστα: sites και apps που πρέπει να μπλοκάρει κάθε γονιός

Δε χρειάζεται καν να είσαι γονιός για να καταλάβεις. Ούτε πρέπει να έχεις φτάσει σε ηλικία… Μαθουσαλίξ, για να μη μπορείς να καταλάβεις τι “φάσεις” παίζονται στο internet σήμερα. Αν κάποτε η τεχνολογία έτρεχε με “χίλια”, σήμερα τρέχει με “μύρια“. Τα sites, οι τάσεις και οι μόδες αλλάζουν προτού καν προλάβουμε να τις πάρουμε χαμπάρι. …

Συνέχεια ανάγνωσης

Γονείς, είναι λάθος να διαβάζετε τα παιδιά σας

Η μητέρα ή ο πατέρας παίζοντας  το ρόλο του εκπαιδευτικού καταργεί, έστω και προσωρινά, τον ουσιαστικό του ρόλο, του γονιού. Ο γονέας λοιπόν είναι η πρώτη μορφή παραπαιδείας στην οποία συνηθίζει ένα παιδί και φυσικά ένας από τους βασικότερους λόγους που αργότερα ,όταν ο γονέας αδυνατεί πλέον να στηρίξει μαθησιακά το παιδί ,έρχεται σαν φυσικό …

Συνέχεια ανάγνωσης

Αγαπητοί γονείς αφήστε το παιδί σας να είναι μαθητής!

Τι πρέπει να ξέρει ο γονιός; Χθες το απόγευμα πήγα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της γειτονιάς μου, όπου προσπαθώ εδώ και δύο μήνες να συντονίσω -εθελοντικά- μια Λέσχη Ανάγνωσης Μαθηματικής Λογοτεχνίας για μαθητές Γυμνασίου. Περιμένοντας τα παιδιά, βρέθηκα να συζητώ με τη νεαρή υπάλληλο της Βιβλιοθήκης. “Τι κάνετε;”, με ρώτησε με ευγένεια στα όρια της λονδρέζικης …

Συνέχεια ανάγνωσης

Χρόνια πολλά με υγεία! Ευτυχισμένο το 2018!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση