Σαν σήμερα

  1. 28/11/1925: Οι παιδαγωγοί Δημήτριος Γληνός και Αλέξανδρος Δελμούζος παύονται από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, καθώς η διδασκαλία τους κρίθηκε εθνικά επιβλαβής. (Μαρασλειακά)

ErasmusDays2021

Την Παρασκευή 15/10/2021, στο πλαίσιο της πανευρωπαικής εκδήλωσης Ημέρες Erasmus 2021, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω covid πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών της Α’ τάξης του σχολείου μας για τα προγράμματα Erasmus+. Oι μαθητές ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες καθηγήτριες για τους σκοπούς, την φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας αυτών  των  προγραμμάτων. Επίσης  παρακολούθησαν βίντεο με στιγμιότυπα από τα δύο προγράμματα (2014-2017 και 2018-2021)  που υλοποίησε το  σχολείο μας καθώς και μαρτυρίες μαθητών προηγούμενων χρόνων που συμμετείχαν σ’αυτά.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, έκαναν πολλές ερωτήσεις και εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν και αυτοί στο τρέχον ή σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα Erasmus +.

ErasmusDays2021

Διαδικτυακή συνάντηση των συντονιστών του προγράμματος

Πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου  διαδικτυακή συνάντηση των συντονιστών του προγράμματος, προκειμένου να  επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι  και οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν την τρέχουσα   σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

Η κατάσταση αναφορικά με τον κορωνοϊό που επικρατεί σε κάθε χώρα σε σχέση με την λειτουργία των σχολείων, την δυνατότητα ταξιδιού καθώς και  την δυνατότητα φιλοξενίας.

Η ανανέωση της ομάδας των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς οι περισσότεροι από την αρχική ομάδα έχουν πλέον αποφοιτήσει ή είναι στην τελευταία τάξη και δεν μπορούν να διαθέσουν χρόνο στο πρόγραμμα.

Η οργάνωση συνεργατικών δραστηριοτήτων που θα δημιουργήσουν δεσμούς ανάμεσα στα νέα μέλη της ομάδας

Η διερεύνηση πιθανών ημερομηνιών για τις επόμενες ανταλλαγές.

 

Παράταση του προγράμματος!

Η πανδημία του covid19 επέβαλε πρωτόγνωρες συνθήκες στην ζωή μας και ακύρωσε   για σχεδόν 1,5 χρόνο όλες τις δια ζώσης δραστηριότητες  του προγράμματος. Για τον λόγο αυτό  η συντονιστική μονάδα της Γαλλίας και η εθνική συντονιστική μονάδα ενέκριναν την συνέχιση του προγράμματος για ένα ακόμη χρόνο με την ελπίδα ότι κατά το έτος 2021-22  θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε  με επιτυχία τον αρχικό σχεδιασμό.

6 θέματα – 6 εργασίες

Παρά τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης οι μαθητές του προγράμματος ετοίμασαν 6 εργασίες πάνω σε κρίσιμα ζητήματα  που αφορούν την πόλη του μέλλοντος

  • Μπαλόγλου Πέτρος Η χρήση του ποδηλάτου
  • Τασλή Αναστασία Ανακύκλωση
  • Σανδραμάνη Μυρτώ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Τριγωνάκης Στράτος Ελευθεροι χώροι Πάρκα
  • Πουλόπουλος Παναγιώτης  Καθαρή ενέργεια
  • Μπαλτζοπούλου Μαρία Οι αρχαιότητες και η συνύπαρξη τους με τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το περιεχόμενο κάθε εργασίας στο ακόλουθο padlet https://el.padlet.com/magdamintziori/j702dqhejps1ilxm

Νέα μέλη στην ομάδα!

Με χαρά υποδεχθήκαμε τον Φεβρουάριο δύο νέα μέλη στην ομάδα του Erasmus. Πρόκειται για την Μαρία Μπαλτζοπούλου και τον Πέτρο Μπαλόγλου, μαθητές της Β τάξης. Προηγήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τους γονείς  των 2 μαθητών όπου οι καθηγήτριες Μ.  Μηντζιώρη. και Θ. Γλαράκη παρουσίασαν τους σκοπούς του προγράμματος και απάντησαν στις ερωτήσεις- απορίες. Ήδη οι μαθητές έδωσαν δείγματα γραφής με δύο εξαιρετικές εργασίες

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσιάζονται!

Καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση μετακινήσεων οι μαθητές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να αλληλογνωριστούν.  Δημιουργήσαν ένα padlet  όπου Ελληνες και ξένοι εγκαινίασαν μια πρώτη επαφή κάνοντας μια σύντομη αυτοπαρουσίασή τους.  Δείτε εδώ   το padlet   https://el.padlet.com/dora_glaraki/zeg8irqx46cpbnv4

Διαδικτυακή συνάντηση των συντονιστών του προγράμματος

 

Στιγμιότυπο από την συνάντηση

Καθώς η πανδημία συνεχίζεται και η λειτουργία των σχολείων εξ αποστάσεως δυσχεραίνει τις δραστηριότητες του προγράμματος,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου  νέα διαδικτυακή συνάντηση των συντονιστών κάθε σχολείου προκειμένου να συζητηθεί  η τρέχουσα κατάσταση και να αποφασιστούν ο τρόπος συνέχισης της διαξαγωγής του προγράμματος.

Στην συνάντηση  παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, ενώ  προτάθηκαν νέες  δραστηριότητες με κύριο στόχο να κρατήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για το πρόγραμμα ενεργό. Για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου κοινή διαδικτυακή συνάντηση μαθητών και καθηγητών και των τεσσάρων σχολείων.  Τέλος, συζητήθηκαν θέματα όπως η  διάδοση των αποτελεσμάτων του προγράμματος, η χρήση του etwinning καθώς και οι νέες πιθανές ημερομηνίες για τις τρεις κινητικότητες που εκκρεμούν.

 

Εισήγηση στην επιμορφωτική εκδήλωση Ξεναγοί εξ αποστάσεως

Δείτε εδώ το οπτικό μέρος της εισήγησης

THESSaRT28

Εισήγηση στην επιμορφωτική εκδήλωση Ξεναγοί εξ αποστάσεως

Στο πλαίσιο των δράσεων για την διάδοση των δραστηριοτήτων του προγράμματος  μια ομάδα καθηγητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποτελούμενη από τους Μηντζιώρη Μαγδαληνή, Γλαράκη Θεοδώρα και τον διευθυντή του σχολείου Σόκουτη Δημήτριο συμμετείχαν ως εισηγητές στην διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση Ξεναγοί εξ αποστάσεως την Τρίτη 26 Ιανουρίου. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε   από τους Ϋπεύθυνους  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 1ου ΠΕΚΕΣ Θεσσαλονίκης η ομάδα των καθηγητών παρουσίασε τον διαδραστικό χάρτη ThessArt28 με 24 μνημεία-έργα τέχνης της Θεσσαλονίκης καθώς και την διαδικασία της δημιουργίας του. Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι συνάδελφοι που παρακολούθησαν την παρουσίαση εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το έργο.

Νοέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων