ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

…. από την Εύη Ψωμιάδου

Η επιστροφή στο σχολείο, συνήθως συνοδεύεται και από αρρώστιες που επισκέπτονται τους μικρούς μαθητές, όπως κρυολογήματα, ωτίτιδες και στομαχικές διαταραχές.

Οι γονείς μικρών παιδιών γνωρίζουν καλά το σενάριο, αλλά αποτελεί πρόβλημα που επηρεάζει επίσης πολλούς άλλους. Δάσκαλοι, γονείς και έφηβοι, όπως και οποιοσδήποτε παρακολουθεί μαθήματα πρέπει να ανησυχεί για τα μικρόβια της επιστροφής στο σχολείο.

Τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος να προετοιμαστείτε. Ακολουθούν 4 συμβουλές ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, που μπορούν να δώσουν καλύτερες πιθανότητες στην οικογένειά σας να αποφύγει την αρρώστια.

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ | Ετικέτες: | Σχολιάστε

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ..ΠΑΛΙ

Από την Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, Ph.D, Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι
Διανύουμε μια πολύ ιδιαίτερη συνθήκη, όπου καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε διαρκώς σε νέα δεδομένα όσον αφορά στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή και τον επαγγελματικό μας ρόλο. Όσον αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία, επιχειρήσαμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προκειμένου να διατηρήσουμε την επαφή με την τάξη μας και τους μαθητές μας αντιμετωπίζοντας αρκετούς περιορισμούς (διδασκαλία του αντικειμένου, δυναμική της τάξης, σχέση με τους/τις μαθητές/τριες, κοινωνική και συναισθηματική διάσταση της μάθησης).

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ | Σχολιάστε

ΕΘΙΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ή ΟΧΙ;

Εξερευνήστε την προέλευση του εθίμου, εδώ .

      Ακούστε και απολαύστε και το εξαιρετικό τραγούδι για ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο με ….ενσυναίσθηση!

 

 

Μπορείς να παίξεις και το παρακάτω παιχνίδι και να ξαναθυμηθείς την ιστορία που άκουσες! Καλή επιτυχία!

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!

Την τελευταία περίοδο, κατά την οποία οι σχολικές μονάδες τελούν σε αναστολή λειτουργίας, οι επαιδευτικοί ,και αναφέρομαι συγκεκριμένα στον κλάδο μου  ,τους νηπιαγωγούς, κλήθησαν να επιλέξουν ως την πρωταρχική τους παιδαγωγική διαδικασία την χρήση της πλατφόρμας WEBEX και μέσω αυτής να…. διδάξουν και να κρατήσουν επαφή με παιδιά ηλικίας 4-5 ετών…Η πρόκληση τεράστια ,ψυχοφθόρος ,ματαιωτική..         Ωστόσο , ως » από Τ.Π.Ε Θεοί» , συναδέλφισσες με μεγαλύτερη εξοικείωση και γνώσεις έσπευσαν να σώσουν την κατάσταση και τις άγρυπνες νύχτες μας, μοιραζόμενες απλόχερα  και γενναιόδωρα τα δημιουργήματα τους , καταστώντας  τα «μάνα εξ΄ουρανού»!!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε