Νόστιμες Συνταγές Ζαχαροπλαστικής

Εδώ θα βρείτε νόστιμες συνταγές για διάφορα γλυκά!!

Τσιζκέικ με σάλτσα βύσσινο

Απρ 20199

Τσιζκέικ (cheesecake) με σάλτσα βύσσινο

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

250 γραμ. μπισκότα digestive

100 γραμ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

100 γραμ. ζάχαρη άχνη

300 γραμ. τυρί κρέμα

1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο

1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο

1½ κ.σ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Η κρέμα του cheesecake

Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Η σάλτσα βύσσινο

Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.

Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.

ΠΗΓΗ:https://www.argiro.gr/recipe/tsizkeik-me-saltsa-bussino/

από κάτω από: Τσιζ Κέικ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τσιζκέικ με σάλτσα βύσσινο    

Τρουφακια νηστίσιμα

Απρ 20199

ΥΛΙΚΑ

ΜΕΙΓΜΑ
100 γρ κακάο
200 γρ ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε)
200 γρ φρυγανιά τριμένη
200 γρ καρύδι χοντροκομμένο
νερό (όσο πάρει για να γίνει μια σφιχτή ζύμη)
κονιάκ (προαιρετικά)
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
τρούφα ή καρύδα (την οποία μπορείτε να βάλετε και μέσα στο μείγμα) ή κακάο ή ξηροί καρποί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω όλα τα υλικά του μείγματος μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Κάνω μπαλίτσες και τις βουτάω στην τρούφα.
Αν θέλω, βρέχω απέξω τις μπαλίτσες μου με επιπλέον κονιάκ ή νερό.

ΠΗΓΗ:https://www.daddy-cool.gr/sintages/idiki-diatrofi/vegan/troyfakia-nhstisima.html

από κάτω από: ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρουφακια νηστίσιμα    

Παρφέ βανίλιας

Απρ 20199

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

200 γρ. ζάχαρη

8 τεμ. κρόκοι αυγών

3 κλωναράκια βανίλιας σχισμένα κατά μήκος στη μέση

400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Σος

500 γρ. κρασί λευκό, γλυκό (π.χ. σαμιώτικο)

1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κατά μήκος στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε μια κρεμ ανγκλέζ ως εξής: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, αδειάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα κλωναράκια βανίλιας. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 82°C-85°C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κρεμ ανγκλέζ όταν ζεσταθεί αρκετά και φαίνεται πιο δεμένη. Είναι πολύ σημαντικό να μη βράσει γιατί θα «κόψει».
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε άλλο σκεύος. Αφαιρούμε τα κλωναράκια βανίλιας στύβοντάς τα με τα χέρια πάνω από την κρέμα για να στραγγίξουν. Αφήνουμε την κρέμα κατά μέρος μέχρι να χλιαρύνει και ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Γεμίζουμε μία μεταλλική, μακρόστενη φόρμα του κέικ ή στρογγυλή διαμέτρου 20 εκ. και αφήνουμε για 1 βράδυ στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με τη σος κρασιού.

Σος
Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το κρασί με το κλωναράκι βανίλιας έως ότου μείνει η μισή ποσότητα (για περίπου 10 λεπτά). Αποσύρουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

ΠΗΓΗ:http://steliosparliaros.gr/pagomena/parfe-semifrento/parfe-vanilias/

από κάτω από: ΠΑΡΦΕ ΓΛΥΚΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρφέ βανίλιας    

Μιλφέιγ μπανάνας

Απρ 20199

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα μπανάνας

6 κρόκοι αυγών

270 γρ. ζάχαρη

100 γρ. κόρν φλάουερ

1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά

100 γρ. βούτυρο

5 μπανάνες

2 βανίλιες

1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για τη σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη βάση

1 συσκευασία σφολιάτας (2 σφολιάτες)

ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε καλά τα φύλλα της σφολιάτας και με ένα μαχαίρι κόβουμε γύρω γύρω αν χρειαστεί για να γίνουν παραλληλόγραμμα. Κόβουμε σε 6 κομμάτια το κάθε φύλλο και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και από τις δύο μεριές και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180ο C στον αέρα.

Βάζουμε τις μπανάνες στον φούρνο μικροκυμμάτων για 7-8 λεπτά, στο πιο δυνατό, μέχρι να ψηθούν, να “ανοίξουν” από μόνες τους και να μαυρίσει εντελώς η φλούδα τους. Καλό θα είναι να μην τις βάλουμε όλες μαζί αλλά 2 τη μια φορά και 3 την άλλη. Όταν βγουν θα είναι πάρα πολύ καυτές. Πετάμε τις φλούδες και κρατάμε τη σάρκα σε ένα μπολάκι.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 2 κ.σ από το γάλα, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και χτυπάμε ξανά με το σύρμα για να ανακατευτούν καλά.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη χωρίς να την ανακατέψουμε όμως και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Όταν βράσει το μείγμα του γάλακτος – ζάχαρης ρίχνουμε λίγο από αυτό στο μπολ με τα αυγά με μια κουτάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε τα αυγά να αρχίζουν να θερμαίνονται αλλά να μην ψηθούν σαν ομελέτα όπως αν το βάζαμε όλα μέσα. Ρίχνουμε άλλες 3-4 κουτάλες από το γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς.

Ύστερα αδειάζουμε όλο το μείγμα με τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Θέλει καλό ανακάτεμα και σε χαμηλή φωτιά για μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και καεί η κρέμα μας και να μην κάνει γρομπαλάκια.

Ελέγχουμε που και που δοκιμάζοντας αν έχει ψηθεί και δεν έχει τη γεύση από το αλεύρι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε έπειτα τις μπανάνες και τις χτυπάμε για να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας. Προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής για να πάρει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα η κρέμα μας μιας και αν την αφήσουμε έτσι θα έχει ένα κρεμ χρώμα και θέλουμε και οπτικά να μας θυμίζει μπανάνα.

Βάζουμε την κρέμα με τις μπανάνες σε ένα ταψάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία θα ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Χτυπάμε την κρέμα, στο μίξερ με το σύρμα, σε σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Όταν γίνει ανακατεύουμε με την κρέμα μπανάνας και κρατάμε στην άκρη.

Ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό. Αν έχουν φουσκώσει πολύ οι σφολιάτες μας τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και γεμίζουμε με την κρέμα. Πάνω σε κάθε στρώση κρέμας ξύνουμε με τον τρίφτη σοκολάτα. Κάνουμε 2 στρώσεις και από πάνω τρίβουμε λίγη σφολιάτα και αν θέλουμε και λίγη ακόμα σοκολάτα.

ΠΗΓΗ:https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/milfeig-mpananas

από κάτω από: Μιλφέιγ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μιλφέιγ μπανάνας    

Muffins(βασική συνταγή)

Απρ 20199

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 φλ. καστανή ζάχαρη ακατέργαστη

1 φλ. φρέσκα blueberries (ή αποξηραμένα φρούτα)

2/3 φλ. γάλα

1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό

1 αυγό μεγάλο ελαφρά χτυπημένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C για να ψήσουμε τα muffins. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.

Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε – ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.

Ισομοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες. Ψήνουμε για περίπου 20΄. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκαν, πιέζουμε με το δάχτυλο την κορυφή ελαφρά και αν έχει επαναφορά είναι έτοιμα. Αλλιώς, τα ψήνουμε λίγο ακόμη.

Τα αφήνουμε στις θήκες 5΄ και στη συνέχεια, τα βγάζουμε σε σχάρα.

 

ΠΗΓΗ:https://www.argiro.gr/recipe/muffins-basiki-suntagi/

 

από κάτω από: Muffins | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Muffins(βασική συνταγή)    

Μπισκότα διπλής σοκολάτας

Μαρ 201929

ΥΛΙΚΑ

  • 10 κ.σ. ‏ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ‏μεγάλο αυγό
  • 1 & 1/2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζ. ‏κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζ. ‏κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 & 1/4 φλιτζ. ‏σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπάτε το βούτυρο και τις ζάχαρες σε μέτρια ένταση για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν αργά προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Σβήστε το μίξερ και αφού ρίξετε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατέψτε καλά. (Προαιρετικά μπορείτε να φυλάξετε 1/4 του φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας ώστε να τις ρίξετε στο τέλος από πάνω από τα μπισκότα). Σχηματίστε τα μπισκότα παίρνοντας περίπου τα 2-3 κ.σ. από τη ζύμη για κάθε μπισκότο. Τοποθετείστε κάθε μπισκότο σε ένα ταψί ψησίματος στο οποίο έχετε απλώσει πριν λαδόκολλα. Αφού τελειώσετε με όλα τα μπισκότα καλύψτε τα με μια πλαστική μεμβράνη και τοποθετείστε το ταψί στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C και μόλις είναι έτοιμα τα μπισκότα σας, αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, βγάζετε τη μεμβράνη και τα ψήνετε για 10-12 λεπτά. Αφού είναι έτοιμα, αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, περιμένετε για 5 λεπτά ώστε να κρυώσουν και ύστερα τα σερβίρετε.

Πηγή: https://www.foodmaniacs.gr/syntages/malaka-biskota-diplis-sokolatas/

από κάτω από: Μπισκοτα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπισκότα διπλής σοκολάτας    

Ζελέ φράουλα

Μαρ 201929

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. ώριμες κατακόκκινες φράουλες
  • 4 κ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνη (μεγάλα ή 6 μικρά)
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζελέ φράουλα, κρατάμε μικρές ώριμες και γερές φράουλες με το κοτσάνι τους στην άκρη για να καλύψουμε την επιφάνεια του ζελέ στο τέλος.

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5-7′ να φουσκώσουν.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.

Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε μπολ με 1/2 φλ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Τις αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τους χυμούς τους, να μαραθούν δηλαδή ελαφρά.

Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες.

Στύβουμε τη ζελατίνη και την διαλύουμε καλά στο ζεστό νερό. Το προσθέτουμε στον πούρε φράουλας και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε σε φόρμα, ή σε μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ. Για μια νύχτα σίγουρα.

Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε.

Αν θέλετε το ζελέ φράουλας να βγει πολύ σφιχτό προσθέστε 3 φύλλα ζελατίνη επιπλέον.

ΠΗΓΗ: https://www.argiro.gr/recipe/zele-fraoula/

από κάτω από: ΓΛΥΚΑ ΖΕΛΕ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ζελέ φράουλα    

Συγκλονιστικό κέικ σοκολάτα με 3 υλικά!

Μαρ 201926

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μεγάλα, κρύα αυγά
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ή όποια άλλη σοκολάτα θέλετε –ιδανικά ημίγλυκη), κομμένη σε κομματάκια
  • 16 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
  • Προαιρετικά για το γαρνίρισμα: άχνη ζάχαρη, φράουλες ή παγωτό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσαρμόστε τη σχάρα στην προ-τελευταία θέση του φούρνου και προθερμάνετέ τον στους 160 βαθμούς. Απλώστε σε ένα στρογγυλό ταψάκι με τσέρκι 20 εκατοστών μια λαδόκολλα και λαδώστε τα πλαϊνά του πολύ καλά. Στη συνέχεια, τυλίξτε το εξωτερικό του ταψιού με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και βάλτε το μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί. Με ένα μίξερ χειρός «χτυπήστε» τα αυγά σε πολύ ψηλή ταχύτητα, μέχρι ο όγκος τους να διπλασιαστεί. Αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και αναμείξτε τα δύο υλικά καλά, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Έπειτα, αναμείξτε το 1/3 των χτυπημένων αυγών στο μείγμα της σοκολάτας, χρησιμοποιώντας μία μεγάλη πλαστική σπάτουλα, έτσι ώστε ύστερα από λίγο να μην ξεχωρίζουν τα αυγά. Έπειτα, συνεχίστε με λίγα ακόμα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας και πάλι καλά αλλά απαλά, και ολοκληρώστε με τα τελευταία αυγά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Απλώστε το μείγμα στο ταψάκι που έχετε προετοιμάσει και ισιώστε την επιφάνεια με μία σπάτουλα για να ψηθεί ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το μεγάλο ταψί, μέσα στο οποίο παραμένει το μικρό, στον φούρνο και ΠΟΛΥ προσεκτικά βάλτε μέσα στο μεγάλο ταψί νερό που έχει βράσει, τόσο ώστε να φτάσει στη μέση του μικρού ταψιού.
Ψήστε το κέικ μέχρι να φουσκώσει λίγο, οι άκρες να «κάτσουν» και μία λεπτή κρούστα (όπως αυτή των brownies) να σχηματιστεί στην επιφάνεια –δηλαδή περίπου 22 με 25 λεπτά.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε το ταψάκι με το τσέρκι από το μεγάλο ταψί και αφήστε το για μερικά λεπτά, μέχρι να «πιάσει» θερμοκρασία δωματίου. Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει (το κέικ αυτό μπορεί να μείνει αναλλοίωτο στο ψυγείο για 4 μέρες). Περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρετε, αφαιρέστε προσεκτικά το τσέρκι, αναστρέψτε το κέικ σε μία πιατέλα και… είναι έτοιμο! Αν θέλετε μπορείτε να το ραντίσετε με ζάχαρη άχνη, να το γαρνίρετε με ψιλοκομμένες φράουλες ή βατόμουρα, ή απλά να το σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!

https://www.golamia.gr/fagito/syntages-gia-glika/1515-syglonistiko-keik-sokolata-me-3-ilika

από κάτω από: KEIK | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγκλονιστικό κέικ σοκολάτα με 3 υλικά!    

Παγωτό Ferrero Rocher με 5 υλικά

Μαρ 201926

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σοκολατάκια Ferrero Rocher
  • 2 λίτρα παγωτό βανίλια
  • 2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
  • 125 γρ. σοκολάτα γάλακτος με θρυμματισμένα φουντούκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού [60ml] γάλα

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ 10 Χ 20 εκ. φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά.
Αφήνετε το παγωτό για 20-30 λ εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Χοντροκόβετε σε μπολ τη μισή ποσότητα από τα σοκολατάκια Ferrero Rocher και αφήνετε τα υπόλοιπα στην άκρη.

Βάζετε στο μαλακό παγωτό το σιρόπι σοκολάτας και τα χοντροκομμένα Ferrero Rocher και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το παγωτό στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει.

Κόβετε τη σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια σε κομματάκια και τη βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα. Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα με ψιλοκομμένα καρύδια.

Μόλις παγώσει καλά το παγωτό το ξεφορμάρετε σε αλουμινένια πιατέλα και το περιχύνετε με το σοκολατένιο μείγμα. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα Ferrero Rocher και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για να είναι έτοιμο όταν θα θέλετε να το σερβίρετε.

*Για περισσότερο σοκολατένιο γαρνίρισμα, διπλασιάστε τη ποσότητα της σοκολάτας γάλακτος και του γάλακτος.

https://www.golamia.gr/fagito/syntages-gia-glika/1332-pagoto-ferrero-rocher-me-pente-ilika

από κάτω από: ΠΑΓΩΤΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγωτό Ferrero Rocher με 5 υλικά    

Αφράτο κωκ ταψιού

Μαρ 201922

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
1 φλιτζάνι,αλεύρι,
1 βανίλια,
1 κουτ σούπας κοφτή  μπέικιν
1 φλιτζάνι ζάχαρη(του τσαγιού ΦΛΙΤΖΆΝΙΑ)πολύ γεμάτα να κάνουν βουνό:

Χτυπάμε στο μίξερ αυγά, ζάχαρη 15 λεπτά,σταματάμε και με.σπάτουλα ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές το αλεύρι με βανίλια και μπέκιν.
ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ!!!
Ψήνουμε.στους.180 βαθμούς για 25 λεπτά.

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
3 κρόκους αυγών ,
1 φλιτζάνι, τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές κορν Φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Ζεσταίνουμε.το γάλα με την ζάχαρη,ρίχνουμε διαλυμένο κορν Φλάουρ, με αλεύρι,μόλις.πήξει κατεβάζουμε!
Προσθέτουμε,κρόκους,βανίλια,βούτυρο!

ΓΛΑΣΣΟ
200 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
1 κουτάλια της σούπας σπορέλαιο

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ!
Κόβουμε το παντεσπάνι,τοποθετούμε την κρέμα,κλείνουμε με.παντεσπάνι.και ρίχνουμε.το γλάσο!!!

https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/2018/01/blog-post_39.html?m=1

από κάτω από: ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αφράτο κωκ ταψιού    
« Παλιότερα άρθρα


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων