The pharmacy of Nature

Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «The way to sustainability-Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα» του Διεθνούς Δικτύου Global School Alliance, την Πέμπτη 30/5/2024 καλέσαμε στο σχολείο μας τη φαρμακοποιό κ. Βασιλική Φράγκου για να μας βοηθήσει να φτιάξουμε ένα παραδοσιακό «γιατροσόφι» με ευεργετικές ιδιότητες, κεραλοιφή, αξιοποιώντας το φαρμακείο της φύσης και τις γνώσεις της πάνω σε αυτό.

Την ευχαριστώ θερμά που με χαρά αποδέχτηκε την πρότασή μας.

5 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «The way to sustainability-Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα» του Διεθνούς Δικτύου Global School Alliance, την Πέμπτη 6/6/2024 γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μαζί με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Τρίπολης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μια ευκαιρία για ανθρώπους να εξετάσουν την επίδρασή τους στο περιβάλλον και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της φύσης.

Η συμμετοχή σε δραστηριότητες όπως η ανακύκλωση, η φύτευση δέντρων και η μείωση της χρήσης πλαστικού μπορεί να δημιουργήσει καλές συνήθειες που θα διαρκέσουν για όλη τη ζωή. Μέσα από αυτές τις πρακτικές, οι άνθρωποι μαθαίνουν να σέβονται το περιβάλλον και να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Η ενσωμάτωση αυτών των συνηθειών στην καθημερινότητα βοηθά στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και στην προώθηση ενός πιο υγιεινού και βιώσιμου τρόπου ζωής.

Ευχαριστώ θερμά την έφορο Τρίπολης Μπέττυ Παρασκευοπούλου που με χαρά αποδέχτηκε πάλι την πρότασή μας για μια γόνιμη συνεργασία.

Αναμνηστικά Διπλώματα Διαγωνισμού Ζωγραφικής Παιδικής Helmepa

Την Τρίτη 4/6/2024 λάβαμε το εξής μήνυμα:

Αγαπητή κα. Μητροπούλου,

Σας στέλνουμε τα αναμνηστικά διπλώματα για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του προγράμματος της «Παιδικής HELMEPA» με θέμα «Μην Ψαρώνεις. Μπορούμε να σώσουμε τις θάλασσες», μαζί με τα συγχαρητήριά μας σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!
Αφίσα
Με την ευκαιρία σας ανακοινώνουμε και τα αποτελέσματα στις 3 κατηγορίες του διαγωνισμού, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Τα έργα που διακρίθηκαν προέρχονται από τα παρακάτω σχολεία:

1η κατηγορία: Νηπιαγωγεία & Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  Νηπιαγωγείο Στρογγυλής Κέρκυρας
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  1ο Νηπιαγωγείο Μακροχωρίου Ημαθίας
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  19ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών

1η κατηγορία

2η κατηγορία: Α’, Β’, Γ’ Τάξεις
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  Παιχνιδοκαμώματα, Ρέθυμνο, Α’, Β’ Τάξεις
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, Α’ Τάξη
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, Γ’ Τάξη
2η κατηγορία

3η κατηγορία: Δ’, Ε’, ΣΤ’ Τάξεις
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  5ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, Δ’ Τάξη

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού Ρόδου, Ε’ Τάξη

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ:  Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, Ε’, Στ’ Τάξεις
3η κατηγορία



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Καζάς

New Generation Manager