Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

 

Παρακαλούνται τα σχολεία να ενημερώσουν σχετικά τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μαθητές των Νηπιαγωγείων και της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου, αλλά και κάθε μαθητή/τριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης το ΠΣΔ οτι μπορούν να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

 • Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
 • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Είναι αυτός που αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των προηγούμενων ετών.
 • Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α’ και Β’ Τάξεων Δημοτικού Σχολείου που πιθανόν δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν.
 • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης email του και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
 • Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

 

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και  υποστήριξή σας στην εγγραφή των μαθητών/τριών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 

Σας ευχόμαστε καλή Σχολική Χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο σας !

 

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ


 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

StudentsRegisterHelp(1)

 

0 σχόλια

Οι πρώτες εργασίες μας!

Χρώματα και γράμματα του ονόματός μας ήταν αυτά που μας απασχόλησαν τις πρώτες μέρες του σχολείου.

0 σχόλια

1ο Ενημερωτικό σημείωμα για τους γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας και της προσαρμογής των παιδιών στις νέες απαιτήσεις, διαπιστώθηκε ότι κάποια παιδιά δυσκολεύονται κατά την επαφή τους με τους συμμαθητές τους αλλά και στο χειρισμό των μαρκαδόρων, των μολυβιών, του ψαλιδιού,  καθώς και στο να παρακολουθήσουν μια ολιγόλεπτη αφήγηση. Στα πλαίσια της συνεργασίας οικογένειας και σχολείου και για να αμβλυνθούν αυτές οι δυσκολίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σας προτείνουμε τα εξής:

 • Να δίνετε στα παιδιά να κόβουν με ψαλιδάκι διάφορα απλά σχέδια που εσείς ζωγραφίζετε σε παλιές εφημερίδες-περιοδικά ή άχρηστα χαρτιά (Το κόψιμο με ψαλίδι είναι πολύ σημαντικό γιατί βοηθάει στο συντονισμό ματιού-χεριού και στην ενδυνάμωση της λεπτής κινητικότητας των παιδιών και είναι υποβοηθητικό στη διαδικασία της γραφής που θα ακολουθήσει αργότερα)
 • Να παρέχετε στα παιδιά άφθονη γραφική ύλη (μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές) και να τα παροτρύνετε να τα χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο για να μουτζουρώσουν, να ζωγραφίσουν, να γράψουν με διασκεδαστικό τρόπο. Η δική σας ενθάρρυνση είναι πολύ σημαντική ακόμη κι αν το παιδί δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει κάτι συγκεκριμένο.
 • Να διαβάζετε ή να αφηγείστε στα παιδιά ιστοριούλες και παραμύθια για να συνηθίσουν να παρακολουθούν για λίγα λεπτά κάποιον που τους μιλάει.

Ακόμη θα θέλαμε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να τα καταφέρνουν στα εξής:

 • Να σας κοιτούν όταν τους μιλάτε και όταν τα φωνάζετε με το όνομά τους
 • Να μοιράζονται με άλλα παιδιά (αδέλφια, φίλους) τα παιχνίδια τους και την προσοχή σας
 • Να αναγνωρίζουν τα πράγματά τους (ζακέτες, τάπερ, παγουρίνα, τσάντες) να μπορούν να τα ανοίγουν και να τα κλείνουν μόνα τους και να τα βάζουν στη θέση τους όταν δεν τα χρησιμοποιούν

Πιστεύουμε ότι με τη δική σας πολύτιμη συνεργασία η εκπαιδευτική διαδικασία θα προχωρήσει ομαλότερα προς όφελος των παιδιών σας που μόλις ξεκίνησαν τη διαδρομή τους στο σχολείο.

 

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας

Οι Νηπιαγωγοί

0 σχόλια

Σας υπενθυμίζουμε…

Αγαπητοί γονείς σας υπενθυμίζουμε:

 • Να μας επιστρέψετε συμπληρωμένο το χαρτί με τα τηλέφωνα που θα λειτουργούν όσο το παιδί σας είναι στο σχολείο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
 • Να προσπαθήσετε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να εξασκήσετε το παιδί σας στο να φοράει τη μάσκα μόνο του χωρίς τη βοήθεια άλλου.
 • Να υπάρχει μέσα στην τσάντα του παιδιού πάντα μια αλλαξιά ρούχα μέσα σε σακούλα
 • Να υπάρχει επίσης μέσα στην τσάντα του μια δεύτερη μάσκα μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων
 • Το 2ο τμήμα (της κυρίας Διονυσίας) θα προσέρχεται στις 8.15 και θα αποχωρεί πρώτο το μεσημέρι. Το 1ο τμήμα (της κυρίας Λίας) θα προσέρχεται στις 8.20 και θα αποχωρεί δεύτερο το μεσημέρι.
 • Παρακαλούμε πολύ να ψάχνετε καθημερινά τις τσάντες των παιδιών για τυχόν σημειώματα από τις νηπιαγωγούς.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

0 σχόλια

Δωράκι για την πρώτη μέρα!

Ένα γλυκό δωράκι για την πρώτη μέρα!

Ένα γλυκό δωράκι για την πρώτη μέρα στο Νηπιαγωγείο για όλους τους μαθητές μας! Καλή αρχή σε όλους!

0 σχόλια

Ενημερωτικό υλικό

Αγαπητοί γονείς,

Σας δίνουμε παρακάτω χρήσιμο ενημερωτικό υλικό που θα θέλαμε να διαβάσετε! Πατήστε πάνω στους συνδέσμους:

01

 

βιντεάκι για τη σωστή χρήση μάσκας

 

 

 

0 σχόλια

Ανακοίνωση για τον αγιασμό και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς,

Σας  προσκαλούμε για ενημερωτική συνάντηση τη Δευτέρα 14/9 και ώρα 10.00π.μ. στο προαύλιο του σχολείου μας.

Θα ενημερωθείτε για όλα τα θέματα λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας και θα θέλαμε να έρθετε ΧΩΡΙΣ τα παιδιά ώστε να μπορέσετε να συμμετέχετε χωρίς περισπασμούς.

Παρακαλούμε πολύ να υπάρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ γονέας/κηδεμόνας για κάθε μαθητή ή μαθήτρια μας για να αποφύγουμε το συνωστισμό.

Μετά τη λήξη της συνάντησης θα αποχωρήσετε από το σχολείο.

Στις  12.30 θα πραγματοποιηθεί ο φετινός αγιασμός.

Τα παιδιά φορώντας μάσκα θα συνοδεύονται από ΕΝΑΝ γονέα/κηδεμόνα ο οποίος θα φοράει επίσης μάσκα μέχρι την πόρτα του Νηπιαγωγείου. Στη συνέχεια το παιδί θα μπαίνει στην τάξη του και ο γονέας θα βγαίνει έξω από το προαύλιο (την μπλε καγκελόπορτα) και  τηρώντας  τις αποστάσεις θα περιμένει να ολοκληρωθεί ο αγιασμός .

Ο ιερέας θα τελέσει τον αγιασμό στο προαύλιο με εκπροσώπους μαθητών από κάθε τάξη και εκπρόσωπο των διδασκόντων. Στη συνέχεια θα μπει στις τάξεις για να ευλογήσει όλα τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία η μπλε πόρτα θα ανοίξει και πάλι και τηρώντας πάντα τις αποστάσεις θα παραλάβετε τα παιδιά σας από την πόρτα του Νηπιαγωγείου.

Επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμη τους γονείς θα θέλαμε κατά την παραλαβή των παιδιών να μας επιδεικνύετε την ταυτότητά σας.

Πρώτα θα αποχωρήσουν τα παιδιά της κυρίας Διονυσίας (2ο τμήμα) και στη συνέχεια τα παιδιά της κυρίας Λίας (1ο τμήμα) .

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που θα έχει γίνει στις 10.00, θα διαβαστούν και τα ονόματα των παιδιών που ανήκουν στα δύο τμήματα.

Οι νηπιαγωγοί θα είναι στο σχολείο από τις 8.15 για τηλεφωνικές διευκρινίσεις.

Είμαστε σίγουρες ότι με καλή διάθεση θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και θα έχουμε μια δημιουργική  χρονιά.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή νέα σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη.

 

 

0 σχόλια

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων της φετινής χρονιάς γίναμε δέκτες της εύλογης ανησυχίας σας σχετικά με τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου μας και των νέων μέτρων για την πανδημία.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι από μεριάς μας θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά!

Για να σας λυθούν κάποια ερωτήματα σας δίνουμε στο παρακάτω αρχείο και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων.

Στη σελίδα 11 θα ενημερωθείτε για το τι γίνεται αν ένα  παιδί  εμφανίσει  συμπτώματα  συμβατά  με  λοίμωξη  COVID -19.

Στη σελίδα 13 αναφέρεται σε ποιες κατηγορίες παιδιών δίνεται η γενική σύσταση μακροχρόνιας αποχής από το σχολείο και χρήση τηλε-εκπαίδευσης.

Στη σελίδα 17 θα δείτε σε ποια παιδιά συστήνεται η μη χρήση μάσκας.

odigies-nhpiagogia (1)

Σας περιμένουμε στον αγιασμό για να σας γνωρίσουμε και να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με το Νηπιαγωγείο μας!

Οι Νηπιαγωγοί του 57ου Νηπιαγωγείου Πειραιά

 

0 σχόλια

Σεπτέμβριος 2020. Καλή Αρχή!

Αγαπητοί γονείς καλή αρχή να έχουμε!

Στο νηπιαγωγείο μας φέτος θα λειτουργήσουν 2 πρωινά τμήματα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για πληροφορίες στο τηλέφωνο του σχολείου μας.

Παρακάτω σας δίνουμε την παρουσίαση από το Υπουργείο Παιδείας για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Υπ._Παιδείας_-_Παρουσίαση_-_1.9.2020_pdf

0 σχόλια

Τέλος σχολικής χρονιάς 2019-20

Μια περίεργη και διαφορετική χρονιά έφτασε στο τέλος της!

Από τη μεριά μας ευχόμαστε :

Στα νήπιά μας που ανοίγουν τα φτερά τους, καλή διαδρομή στο νέο τους σχολείο και καλή πρόοδο!

Στα προνήπιά μας που θα επανέλθουν το Σεπτέμβρη ως νήπια, καλή αντάμωση!

Στους γονείς των παιδιών μας, καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα…

0 σχόλια