ΟΞΕΑ–ΒΑΣΕΙΣ–ΑΛΑΤΑ

ΦΥΣΙΚΗ – ΚΕΦ: (Οξέα , βάσεις , άλατα) – ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ – – Ταξίδι στη γνώση

 

C:\Users\User\Desktop\millionaire2.jpg

960481319e637ec7f1f0aab7abb9cd2a

3100a65e99806dad7e78779c36a7396d

 

1.Στα ίχνη των οξέων και των βάσεων

ΦΥΣΙΚΗ – ΚΕΦ: (Οξέα , βάσεις , άλατα) – Τα οξέα και οι βάσεις στην καθημερινή μας ζωή – Ταξίδι στη γνώση

ΦΕ3: ΤΑ ΟΞΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ – Αρβανιτίδης Θεόδωρος – Κεντρικό

 

Επανάληψη – Quiz – Σταυρόλεξο – Αρβανιτίδης Θεόδωρος – Κεντρικό

1 akKrrSz2DJXnw5HtD6KqlA 2

960481319e637ec7f1f0aab7abb9cd2a

i-pinakas - ΟΞΕΑ - ΒΑΣΕΙΣ - ΑΛΑΤΑ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: τι να κάνω;

Μάιος | 2020 | 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΦΕ2: ΤΑ ΑΛΑΤΑ – Αρβανιτίδης Θεόδωρος – Κεντρικό

 

ΦΕ1: ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΟΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ – Αρβανιτίδης Θεόδωρος – Κεντρικό

οξέα βάσεις άλατα | PPT

 

1.Στα ίχνη των οξέων και των βάσεων

Οξέα-Βάσεις-Άλατα - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ

Οξέα-Βάσεις-Άλατα - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ

ΕΜΒΙΑ  ΑΒΙΑ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Επανάληψη - Έμβια Άβια

http://atheo.gr/yliko/fst/3.q/index.html

Picture

960481319e637ec7f1f0aab7abb9cd2a

1 akKrrSz2DJXnw5HtD6KqlA 2

ΚΥΤΤΑΡΟ

ΒΑΚΤΗΡΙΑ

enidrio.gr

ΜΥΚΗΤΕΣ

Μύκητας Candida auris: Πού τον συναντάμε και πόσο πρέπει να ανησυχούμε; | ΣΚΑΪ

ΠΡΩΤΟΖΩΑ

Τι είναι τα πρωτόζωα - HealthyLiving.gr

ΙΟΣ

Ιοί: μάχη με το αόρατο - ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Τα κύτταρα είναι η μικρότερη μονάδα ζωής, μοιάζουν με μικροσκοπικά «εργοστάσια» και  λειτουργούν με απίστευτη ακρίβεια.
Έχουν εξαιρετικά μικρό μέγεθος (δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι), γι’ αυτό η ύπαρξή τους  έγινε αντιληπτή αφού εφευρέθηκε το μικροσκόπιο.
Κάθε ζωντανός οργανισμός αποτελείται από ένα (μονοκύτταρος οργανισμός) ή περισσότερα  κύτταρα (πολυκύτταρος οργανισμός).
Πολυκύτταροι οργανισμοί είναι οι άνθρωποι,τα ζώα, τα ψάρια ,τα δέντρα κ.ά   
Στους πολυκύτταρους οργανισμούς  τα κύτταρα δεν είναι όλα ίδια.  
Διακρίνονται σε ομάδες, που εξειδικεύονται σε διάφορες λειτουργίες. 
Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, (τα έμβια ), αποτελούνται από ένα ή περισσότερα κύτταρα.
Το σώμα του ανθρώπου αποτελείται από 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα.
Ανεξάρτητα από το σχήμα και τη μορφή τους, που διαφέρουν πολύ, σε κάθε κύτταρο ζωικό  ή φυτικό, διακρίνουμε τρία μέρη:

 

Picture

2. Το κύτταροΚΥΤΤΑΡΟ | 21dimkalkseWiki | Fandom

  1. την κυτταρική μεμβράνη (plasma membane), που μοιάζει σαν σακούλα χωρίζει το  κύτταρο από το περιβάλλον του και επιτρέπει την πρόσληψη και αποβολή ουσιών από  αυτό.
  2.  το κυτταρόπλασμα (cytoplasm), που είναι ο χώρος ανάμεσα στην κυτταρική μεμβράνη  και τον πυρήνα και εκεί υπάρχουν οργανίδια με διαφορετικές λειτουργίες.
    Το πιο σημαντικό από αυτά είναι το μιτοχόνδριο, όπου γίνεται η παραγωγή της ενέργειας που  χρειάζεται το κύτταρο.
  3. τον πυρήνα (nucleous ), που είναι το κέντρο ελέγχου του κυττάρου και εκεί  βρίσκεται το γενετικό του υλικό (DNA ή δεσοξυριβονουκλεϊνικό οξύ)  με μορφή  σπειροειδούς ανεμόσκαλας.  
    Στο DNA υπάρχουν οι γενετικές πληροφορίες (γενετικό υλικό) με τη μορφή ενός κώδικα  πολύτιμου για την αναπαραγωγή και τη διαιώνιση του είδους.
    Picture Picture
    Picture
    Τα φυτικά κύτταρα διαθέτουν τρία επιπλέον μέρη:
    1. Κυτταρικό τοίχωμα. Είναι ένα παχύ και ανθεκτικό περίβλημα έξω από την κυτταρική  μεμβράνη. Καθώς είναι συμπαγές και ικανό να αντέχει σε μεγάλες πιέσεις, λειτουργεί ως  σκελετός που υποστηρίζει το κύτταρο και κατ’ επέκταση ολόκληρο το φυτό.
    2. Χυμοτόπια. Είναι αποθήκες θρεπτικών ουσιών (π.χ. άμυλου) και καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του φυτικού κυττάρου.
    3. Χλωροπλάστες. Βρίσκονται μόνο στα κύτταρα των πράσινων τμημάτων του φυτού και είναι γεμάτοι με μια πράσινη χρωστική ουσία, τη χλωροφύλλη (σ’ αυτήν οφείλεται το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα των φύλλων). Στους χλωροπλάστες γίνεται η φωτοσύνθεση, δηλαδή η δέσμευση της ηλιακής ενέργειας και η μετατροπή της σε χημική.

 

Picture

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΖΩΗΣ

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ζωή στη γη εμφανίστηκε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Για την ύπαρξη της ζωής, όπως τουλάχιστον τη γνωρίζουμε σήμερα, καθοριστικοί παράγοντες είναι:

  • νερό: τα 3/4 της επιφάνειας της γης καλύπτονται από νερό, ενώ μεγάλο ποσοστό του βάρους των ζωντανών οργανισμών είναι νερό.
  • οξυγόνο: σχεδόν όλοι οι οργανισμοί που ζουν στην ξηρά αλλά και οι υδρόβιοι οργανισμοί απαιτούν οξυγόνο για τις λειτουργίες τους. Το οξυγόνο που χρησιμοποιούν οι οργανισμοί προέρχεται από τη φωτοσύνθεση των φυτών, γι’ αυτό τα φυτά χαρακτηρίζονται ως “πνεύμονες ζωής”.

Picture

Έμβια είναι τα όντα που έχουν ζωή, δηλαδή οι ζωντανοί οργανισμοί.
Άβια είναι τα αντικείμενα που δεν έχουν ζωή.

Οι ζωντανοί οργανισμοί εμφανίζουν χαρακτηριστικές λειτουργίες: κινούνται, αναπαράγονται, αναπτύσσονται, τρέφονται, αναπνέουν & αντιδρούν σε ερεθίσματα.

 

PicturePicture

Picture

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ

1ο Δημ. Σχολ. Αγ. Δημητρίου: Φυσική Στ΄ - (Θερμότητα) Επανάληψη

Picture

quiz 2432440 1280

Picture

6c2b3594439145d3e4137bb3a59392c8

960481319e637ec7f1f0aab7abb9cd2a

a43c6d019481982189b8ec2c450bbb51

 

745f42d64da2b7dce45d8f7a09dfe912 165b2461d7df3b9c17479e46d2aaee643 1

1 akKrrSz2DJXnw5HtD6KqlA 2

ΚΟΥΙΖ: Πώς είναι τα ελληνικά σου; 20 δυσκολούτσικες ερωτήσεις - Μικροπράγματα

 

Η φωλιά της γνώσης- ΣΤ' Δημοτικού: Φυσική

Διάδοση της θερμότητας με ακτινοβολία

Η βασικότερη πηγή ενέργειας για τον πλανήτη μας είναι ο Ήλιος. Η θερμότητα από τον Ήλιο δεν μπορεί να μεταδοθεί με αγωγή ούτε να μεταφερθεί με ρεύματα, αφού στο διάστημα δεν υπάρχει ύλη. Η θερμότητα του Ήλιου διαδίδεται ώς τη Γη με ακτινοβολία. Ο Ήλιος ακτινοβολεί τεράστια ποσά ενέργειας στο διάστημα.
Ένα πολύ μικρό μέρος της ενέργειας αυτής φτάνει στη Γη. Και όμως η ενέργεια αυτή είναι επαρκής, για να συντηρήσει τη ζωή στον πλανήτη μας. Η θερμότητα που ακτινοβολεί ο Ήλιος απορροφάται από τα σώματα στη Γη. Οι σκουρόχρωμες επιφάνειες απορροφούν περισσότερη θερμότητα απ’ ό,τι οι ανοιχτόχρωμες.
Η διάδοση της θερμότητας με ακτινοβολία γίνεται με ηλεκτρομαγνητικά κύματα που σε αντίθεση με το φως, που και αυτό είναι ηλεκτρομαγνητικό κύμα, δεν είναι ορατά. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία διαδίδεται και στο κενό. Η απορρόφηση του ηλεκτρομαγνητικού κύματος από ένα σώμα προκαλεί αύξηση της θερμικής ενέργειας, άρα και της θερμοκρασίας του σώματος.

Η ποσότητα θερμότητας που απορροφά ή εκπέμπει ένα σώμα εξαρτάται από το είδος της επιφάνειας του. Τα σκουρόχρωμα σώματα π. χ. απορροφούν στο ίδιο χρονικό διάστημα πολύ περισσότερη θερμότητα από ότι τα ανοιχτόχρωμα σώματα.

   Το μαύρο χρώμα για παράδειγμα χαρακτηρίζει ένα καλό απορροφητή. Το λευκό όχι. Έτσι, το καθαρό χιόνι ανακλά πολύ καλά τις ακτίνες του ήλιου, και γι αυτό λιώνει πιο δύσκολα απ’ ότι το βρόμικο χιόνι που απορροφά εντονότερα την ακτινοβολία του ήλιου.
Επίσης εξαρτάται από τη θερμοκρασία του και το μέγεθος της επιφάνειάς του. Όσο πιο μεγάλη είναι η επιφάνεια και η θερμοκρασία του τόσο πιο πολύ ακτινοβολία εκπέμπει.

Picture

Picture

ΤΟ    ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

Στις 21 Νοεμβρίου του 1783 έγινε ένα μεγάλο βήμα. Ο φαρμακοποιός Pilatre de Rozier και ο Marquis d’ Arlandes πέταξαν για πρώτη φορά κάνοντας μια βόλτα πάνω από τις στέγες των σπιτιών στο Παρίσι. Το μεταφορικό τους μέσο δεν ήταν άλλο από ένα αερόστατο. Οι αδελφοί Montgolfier είχαν προηγηθεί φτιάχνοντας το πρώτο αερόστατο, αλλά οι επιβάτες δεν ήταν άνθρωποι. Ένα κατσίκι, μία πάπια κι ένας κόκορας ήταν οι επιβάτες του πρώτου αερόστατου.
​Η κατασκευή του αερόστατου λίγο πολύ παραμένει ίδια από τότε. Τα κύρια μέρη του είναι το μεγάλο υφασμάτινο μπαλόνι, που είναι ανοιχτό στο κάτω μέρος του και το καλάθι, στο οποίο βρίσκονται οι επιβάτες. Από κάτω με φωτιά – παλαιότερα από άχυρο που καιγόταν, σήμερα με καυστήρες – θερμαίνεται ο αέρας στο μπαλόνι.

Picture

Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω. Μαζί του ανεβαίνει και το αερόστατο. Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν το ύψος στο οποίο θα πετάξουν, δεν μπορούν όμως να καθορίσουν την πορεία του αερόστατου που το παρασέρνει ο άνεμος. Το ταξίδι των δύο θαρραλέων Γάλλων κράτησε μόλις 25 λεπτά, αφού κάποια μέρη του μπαλονιού είχαν πάρει φωτιά, ωστόσο αποτέλεσε την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει τον ουρανό.
Picture

Συμπέρασμα

Στα υγρά και τα αέρια η θερμότητα μεταφέρεται με ρεύματα. Το υγρό ή ο αέρας που έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία μετακινείται προς τα πάνω μεταφέροντας θερμότητα.
Picture
Ο κρύος αέρας του δωματίου εισέρχεται από το κατώτερο άνοιγμα του αερόθερμου. Μπαίνοντας μέσα στη συσκευή, περνά από μία αντίσταση -το θερμαντικό στοιχείο- που τον θερμαίνει. Ο θερμός αέρας βγαίνει προς το δωμάτιο από το ανώτερο άνοιγμα του αερόθερμου, ανεβαίνει προς την οροφή (ως ελαφρύτερος, αφού είναι ζεστός), κρύος αέρας εισέρχεται στο αερόθερμο για να ξαναθερμανθεί.
Όλος αυτός ο κύκλος του αέρα συνεχίζεται, όσο λειτουργεί το αερόθερμο (είναι αναμμένη δηλαδή η θερμική του αντίσταση).ΣΗΜ. Πολλά καινούρια αερόθερμα διαθέτουν εσωτερικόν ανεμιστήρα για να σπρώχνουν μεγαλύτερη ποσότητα αέρα και να είναι πιο αποδοτικοί.

Η θερμότητα μεταδίδεται με αγωγή

 

Κατά τη μετάδοση της θερμότητας με αγωγή, τα μόρια του σώματος που βρίσκονται σε περιοχές με υψηλότερη θερμοκρασία μεταδίδουν τη θερμότητα σε γειτονικά τους μόρια που βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλότερη θερμοκρασία.
​Η μετάδοση μπορεί να γίνεται και από μόρια ενός σώματος σε μόρια άλλου σώματος χαμηλότερης θερμοκρασίας, όταν τα σώματα είναι σε επαφή.

 

Picture

1.Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής ημέρας ο αέρας πάνω από την ξηρά απορροφά θερμότητα από τον ήλιο, ζεσταίνεται πιο γρήγορα από τον αέρα πάνω από την θάλασσα και μετακινείται με την βοήθεια των ρευμάτων προς τα πάνω. Τον κενό χώρο τον καταλαμβάνει δροσερός αέρας που έρχεται από την θάλασσα.
Αυτή η μετακίνηση δροσερού αέρα από την θάλασσα προς την ξηρά κατά την διάρκεια της ημέρας λέγεται θαλάσσια αύρα.

2. Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής νύχτας, επειδή το έδαφος χάνει πιο γρήγορα την θερμότητά του απ’ ό,τι το νερό, συμβαίνει η αντίθετη κίνηση: Ο θερμότερος αέρας της θάλασσας μετακινείται προς τα πάνω και την θέση του καταλαμβάνει ο δροσερότερος αέρας της ξηράς.
Αυτή η μετακίνηση δροσερού αέρα από την ξηρά προς την θάλασσα κατά την διάρκεια της νύχτας λέγεται απόγειος αύρα​.

Picture

Picture

Picture

Φυσική ΣΤ΄ Δημοτικού | Wiz Quiz

6c2b3594439145d3e4137bb3a59392c8

Picture

Κουίζ. Πού ανήκει η Νίσυρος; Ποιος αριθμός είναι το XIV;

Picture

Οικονομία στη χρήση της ενέργειας

 

Picture

το στέκι της έκτης: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

160 Ανακύκλωση-εξοικονόμηση ενέργειας ιδέες | ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας, εκπαίδευση

Πίνακες αναφοράς για το περιβάλλον : Εξοικονομώντας ενέργεια

Πίνακες αναφοράς για το περιβάλλον : Εξοικονομώντας ενέργεια

Δωδεκάλογος του μαθητή για την Εξοικονόμηση Ενέργειας

Picture

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ  ΚΑΙ  ΜΗ  ΠΗΓΕΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

ΦΥΣΙΚΗ ΚΕΦ : ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) – Ταξίδι στη γνώση

Ανανεώσιμες και μη πηγές ενέργειας - Love Teaching

Picture

Picture

Picture

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ : ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΕΡΙΟ

 

Picture

ΦΕ9: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΕΡΙΟ – Αρβανιτίδης Θεόδωρος – Κεντρικό

Διαφάνεια1

Ενέργεια - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ

ΟΡΥΚΤΟΙ  ΑΝΘΡΑΚΕΣ –  ΕΝΑ  ΠΟΛΥΤΙΜΟ  ΣΤΕΡΕΟ

Picture

Picture

Ο Θαυμαστός Κόσμος της Χημείας | Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

λιθάνθρακας λιγνίτης γραφίτης διαμάντι Υπάρχει στη φύση ελεύθερος ως γαιάνθρακας, γραφίτης, διαμάντι. Υπάρχει και σε πολλές χημικές ενώσεις, απλές. - ppt κατέβασμα

Ορυκτοί άνθρακες - Ένα πολύτιμο στερεό - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗΕΝΕΡΓΕΙΑ – Φ.Ε. 7 : ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ – ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΣΤΕΡΕΟ | Δημοτικούλια!!!

 

ΦΕ7: ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ – ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΣΤΕΡΕΟ – Αρβανιτίδης Θεόδωρος – Κεντρικό

Τα κοιτάσματα ορυκτού άνθρακα μπορεί να είναι επιφανειακά ή υπόγεια. Επιφανειακά ονομάζονται τα κοιτάσματα που βρίσκονται μέχρι 30 μέτρα από την επιφάνεια της Γης. Τα κοιτάσματα αυτά αποτελούνται συνήθως από λιγνίτη. Για την εξόρυξη των επιφανειακών κοιτασμάτων απομακρύνεται αρχικά το χώμα και τα πετρώματα, για να αποκαλυφθούν τα στρώματα του άνθρακα, που βρίσκονται από κάτω. Στη συνέχεια γίνεται η συλλογή του ορυκτού άνθρακα και η μεταφορά του με ταινιόδρομους. Η εξόρυξη των υπόγειων κοιτασμάτων είναι πολύ πιο δύσκολη και δαπανηρή. Για την εξόρυξη των υπόγειων κοιτασμάτων είναι αναγκαία η κατασκευή ειδικών εγκαταστάσεων, των ορυχείων.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ  ΥΠΕΔΑΦΟΣ  ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Picture

Ενέργεια - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ

Η δημιουργία των κοιτασμάτων πετρελαίου έγινε στο υπέδαφος πριν από 10 εκατομμύρια χρόνια, όταν θαλάσσιοι μικροοργανισμοί που συσσωρεύονταν στον πυθμένα των θαλασσών και των λιμνών καταπλακώθηκαν από άμμο και πετρώματα. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν και της υψηλής πίεσης, με το πέρασμα του χρόνου, οι οργανισμοί αυτοί μετατράπηκαν σε μόρια χημικών ενώσεων που αποτελούν το πετρέλαιο. Τα μόρια αυτά ονομάζονται υδρογονάνθρακες και αποτελούνται από άτομα υδρογόνου και άνθρακα.
Τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου βρίσκονται στη Μέση Ανατολή, στη Ρωσία, στις Η.Π.Α., στη Λατινική Αμερική και στη Βόρειο Θάλασσα. Στην Ελλάδα υπάρχουν μικρά κοιτάσματα πετρελαίου στη Θάσο.

Picture

Petrelaio

3. Πετρέλαιο: Από το υπέδαφος στο σπίτι μας

 

3. Πετρέλαιο: Από το υπέδαφος στο σπίτι μας

ΠΗΓΕΣ   ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Πηγές ενέργειας: Ήλιος, τρόφιμα, Γαιάνθρακας, Πετρέλαιο, Βιομάζα, Φυσικό αέριο, Άνεμος, Νερό, Γεωθερμία, Σχάση πυρήνων

Ενέργεια - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ

Η ενέργεια είναι πολύτιμη και απαραίτητη για κάθε αλλαγή στη φύση, για κάθε δραστηριότητά μας. Εμείς οι άνθρωποι προσπαθούμε να διαχειριστούμε τον ενεργειακό πλούτο της Γης μετατρέποντας την ενέργεια στη μορφή που μας είναι κάθε φορά χρήσιμη. Χρησιμοποιούμε την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη φύση ή που αποθηκεύουμε εμείς, σε διάφορες μορφές. Αυτές τις «αποθήκες» τις ονομάζουμε συχνά και πηγές ενέργειας.
Κανονικά θα έπρεπε να τις λέμε “αποθήκες ενέργειας” και όχι “πηγές ενέργειας”, γιατί η ενέργεια δε δημιουργείται, αλλά αποθηκεύεται στα σώματα και, όταν ελευθερώνεται, μετατρέπεται σε άλλη μορφή ενέργειας.
Ο Ήλιος ακτινοβολεί αδιάκοπα ενέργεια στο σύμπαν. Η ενέργεια του Ήλιου είναι πυρηνική, ενέργεια δηλαδή που προέρχεται από τη συνένωση, τη σύντηξη, πυρήνων υδρογόνου και τη δημιουργία πυρήνων του χημικού στοιχείου ηλίου. Από την ενέργεια που ακτινοβολεί ο Ήλιος ένα πολύ μικρό μέρος φτάνει στη Γη.
Κι όμως αυτό είναι αρκετό, για να συντηρεί τη ζωή στον πλανήτη μας. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλες οι πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούμε, έχουν δημιουργηθεί από την ενέργεια του Ήλιου.

ΦΕ12: ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – Αρβανιτίδης Θεόδωρος – Κεντρικό

Picture

Ενέργεια - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ

Ενέργεια - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ

ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

Ενέργεια – Ρακιτζής Χρήστος

 

PHYSIC LESSONS: ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Picture

ΦΕ1: ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – Αρβανιτίδης Θεόδωρος – Κεντρικό

Photodentro: Η ενέργεια και οι μετατροπές της

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ  ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ  ΤΗΣ

Η πυρηνική ενέργεια κρύβει πολλούς κινδύνους, γιατί ο άνθρωπος δεν έχει όλες τις γνώσεις που χρειάζονται για να την χρησιμοποιεί με ασφάλεια. Άρα είναι πάντα πιθανό ένα ατύχημα που θα γίνει από ανθρώπινο λάθος ή από κάποιο φυσικό φαινόμενο. π.χ. έναν σεισμό που θα οδηγήσει σε πυρηνικό ατύχημα και σε έκλυση ραδιενέργειας.

ΩΡΑ  ΓΙΑ  ΕΞΑΣΚΗΣΗ !

Livro De Leitura Feliz Do Emoticon Do Smiley Ilustração do Vetor - Ilustração de inteligente, exame: 46948971    

900+ ideas de ¡Emojis! en 2024 | emojis, emoticones emoji, emoticonos

Αστεία ανθρώπινα Emoji που διαβάζουν ένα πράσινο βιβλίο, απεικόνιση, διάνυσμα Διανυσματική απεικόνιση - εικονογραφία από emoticon: 160166571

Too Much Study | Symbols & Emoticons

Study Smiley Emoticon Clipart | i2Clipart - Royalty Free Public Domain Clipart