Συμμετοχή του σχολείου μας σε παρουσίαση βιβλίου

Την Τρίτη, 23/10/2018 οι μαθητές και οι καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου & Εσπερινού ΓΕΛ Πολυγύρου, είχαμε τη χαρά να παραβρεθούμε στην παρουσίαση του βιβλίου “Ισαάκ Μιζάν – Αριθμός Βραχίονα 182641” του συγγραφέα κ. Δημήτρη Βλαχοπάνου.  Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαλκιδικής “Η Δωδώνη” και προλόγισε ο κ. Ασημινάρης Χρήστος, που υπήρξε συνάδελφος του συγγραφέα (και ιδρυτικός Διευθυντής του σχολείου μας), ενώ ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παραβρισκομένων και του κ. Βλαχοπάνου.

Το βιβλίο ιστορεί το τραγικό οδοιπορικό του Ισαάκ Μιζάν, τελευταίου Εβραίου της Άρτας, από τη γενέτειρά του στα στρατόπεδα ομήρων Άουσβιτς – Μπιρκενάου, Μπέργκεν – Μπέλζεν κλπ. Ο Ισαάκ Μιζάν ανήκει στους ελάχιστους επιζώντες των στρατοπέδων της ντροπής. Συνελήφθη μαζί με άλλους 351 Αρτινούς Εβραίους την 24η Μαρτίου 1944 και οδηγήθηκε στο Άουσβιτς μαζί με 5200 ακόμη Εβραίους της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, του Αγρινίου, της Πάτρας και των Αθηνών.

*Ο Δημήτρης Βλαχοπάνος γεννήθηκε στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Άρτας, στο οποίο πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ανέπτυξε δράση σε συνδικαλιστικά και πολιτιστικά θέματα. Δημοσιεύει άρθρα, κριτικές και κείμενα σε περιοδιικά, καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο. Κείμενά του παρουσιάστηκαν σε Λογοτεχνικά Συνέδρια, Ποιητικά Συμπόσια, ημερίδες κλπ. και συμπεριλήφθηκαν σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες.

(πηγέςtvxs.grekirikas.com)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *