Σμυρνέικα παραδοσιακά κουλουράκια

Πλησιάζει το Πάσχα και μια από τις παραδοσιακές γεύσεις που το συνοδεύουν είναι και τα κουλουράκια. Συνήθως, παρασκευάζονται την Μ. Πέμπτη, μαζί με τα αυγά και τα τσουρέκια – και φυσικά είναι μη νηστίσιμα οπότε κανονικά θα πρέπει να κρατηθείτε μέχρι την Ανάσταση – ναι, καλά!

Continue Reading

Πλάτη (κατσικιού) γεμιστή

Το κατσίκι της Λαμπρής έχει τη δική του ιστορία. Ξεκινά απ’ τους πρωτινούς καιρούς, που τα περισσότερα σπίτια είχαν ντάμια (ο υπόγειος χορός για τα ζώα) και κατώγια. Σ’ εκείνα τα κατώγια κάτω από μεγάλα κοφίνια μεγάλωναν τα κατσικάκια της Λαμπρής. Δεν τα ’βγαζαν για βοσκή, επειδή δεν έπρεπε ν’ αλλοιωθεί με το χόρτο η […]

Continue Reading

Κολοκυθόπιτα γλυκιά, σιροπιαστή με κόκκινη κολοκύθα

Η ζαχαροπλαστική  είναι μία μορφή τέχνης και συγκεκριμένα η τέχνη των γλυκών. Συνδυάζει δεξιοτεχνία και ποιότητα, καθώς δεν είναι εύκολο από όλους να εξειδικευτούν στον τομέα της ζαχαροπλαστικής. Οι συγκεκριμένες δόσεις και συστατικά είναι αυτά που διαμορφώνουν την ιδιαιτερότητά της. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να εξελίξει το ταλέντο του στη ζαχαροπλαστική μέσω σπουδών σε διάφορες σχολές ή […]

Continue Reading

Χοιρινό στη λαδόκολλα

Χοιρινό στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο και ντοματάκια Σάμου Υλικά 1 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτιαα 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο 2 μέτριες πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 15 ντοματάκια Σάμου κομμένα στη μέση ρίγανη, δενρολίβανο, αλάτι, πιπέρι 1/2 κούπα λάδι 1 κουταλιά μουστάρδα χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι 1 κουταλιά […]

Continue Reading