Δ/βάθμια Τεχν. Επαγγελματική Εκπαίδευση

Παρεμβάσεις για τη ΔΤΕΕ

Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα και Περιλήψεις

Πρόσκληση σε Διευθυντές ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ

Πρόσκληση προς Σχ. Συμβούλους ΔΤΕΕ

Αρχική ανακοίνωση

Όσοι εμπλεκόμαστε με το χώρο της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Δ.Τ.Ε.Ε.) έχουμε βιώσει άμεσα τις κατά καιρούς πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, κοινός τόπος των οποίων ήταν η αναδιοργάνωση και η «αναβάθμιση» της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Κατά κανόνα, πριν ολοκληρωθεί η κάθε μεταρρύθμιση και αξιολογηθούν τα αποτελέσματά της, ακολουθούσε – με την εναλλαγή των κυβερνήσεων και των υπουργών – μια νέα θεσμική μεταβολή η οποία υποσχόταν να θεραπεύσει όλα τα μειονεκτήματα της προηγούμενης, κ. ο. κ.  Ένα άλλο χαρακτηριστικό όλων αυτών των αλλαγών στην Δ.Τ.Ε.Ε., ήταν η περιορισμένη συμμετοχή των Σχολικών Συμβούλων στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγησή τους, τόσο σε επίπεδο ατόμων όσο κυρίως σε θεσμικό επίπεδο.

Με αυτές τις σκέψεις και εν όψει των νέων αλλαγών, που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και αναμένονται να δρομολογηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε ως Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αττικής να διοργανώσουμ διημερίδα σχετικού προβληματισμού στις 21 και 22 Δεκεμβρίου 2012 στην Αθήνα και σας καλούμε να καταθέσετε τον προβληματισμό και τις προτάσεις σας οι οποίες θα αναρτηθούν όλες στην παρούσα  ηλεκτρονική σελίδα https://blogs.sch.gr/epal .

Για όσους επιθυμούν να αποστείλουν εισηγήσεις και προτάσεις, μπορούνε να απευθύνονται στην Εκτελεστική Γραμματεία της Διημερίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *