Η εαρινή ισημερία, που φέτος λαμβάνει χώρα στις 20 Μαρτίου, σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και αποτελεί ένα ιδιαίτερο αστρονομικό φαινόμενο. Την ημέρα αυτή, ο Ήλιος βρίσκεται κάθετα πάνω από τον ισημερινό της Γης, με αποτέλεσμα η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας να είναι σχεδόν ίσες. Πρόκειται για μια ιδανική ευκαιρία να συνδυάσουμε τη μάθηση με την παρατήρηση της φύσης, ενισχύοντας την κατανόηση των φυσικών φαινομένων μέσα από βιωματικές εμπειρίες.
Στο σχολείο μας, η εκπαίδευση δεν περιορίζεται στα βιβλία και τις αίθουσες διδασκαλίας. Μέσα από σύγχρονες μεθόδους και διαδραστικές δραστηριότητες, οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να εξερευνούν τον κόσμο, να πειραματίζονται και να ανακαλύπτουν τη γνώση με τρόπο που ταιριάζει στις δυνατότητες και τις ανάγκες τους.
Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές μας συμμετέχουν στη δράση που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) με τίτλο: «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης». Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι μαθητές μας γίνονται ερευνητές, αναπτύσσουν δεξιότητες παρατήρησης και συνεργάζονται για να εξάγουν συμπεράσματα.
Για τα παιδιά μας, τέτοιες δράσεις αποτελούν πολύτιμες εμπειρίες μάθησης, καθώς τα βοηθούν να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, να εργαστούν ως ομάδα και να δουν τη μάθηση ως μια διασκεδαστική και ουσιαστική διαδικασία. Με εργαλεία την παρατήρηση, τη συζήτηση και τη δημιουργική σκέψη, τα παιδιά μας βιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία με τρόπο που τα ενθαρρύνει να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν και να πιστέψουν στις ικανότητές τους.
Το σχολείο μας συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις που δίνουν στους μαθητές μας τη δυνατότητα να εξελίσσονται και να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της μάθησης, προωθώντας μια συμπεριληπτική και βιωματική εκπαίδευση. Μέσα από τέτοιες εμπειρίες, τα παιδιά μας μαθαίνουν πως η γνώση είναι προσιτή σε όλους, αρκεί να υπάρχει θέληση, υποστήριξη και ευκαιρίες για εξερεύνηση.