Αποχαιρετώντας την “Παιχνιδοχώρα”…

etwinning GAMELAND

Το πρόγραμμα etwinning “Gameland” που δουλέψαμε όλη τη χρονιά έφτασε στο τέλος του. Το Gameland ήταν ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα παιχνιδιών που σχεδιάστηκε για μαθητές ηλικίας 7-11 ετών και είχε διάρκεια 8 μηνών, από Οκτώβρη ως Μάη. Συμμετείχαν 30 εκπαιδευτικοί από 9 χώρες. 9 από Τουρκία, 8 από Πορτογαλία, 7 από Ελλάδα, 1 από Βόρεια Μακεδονία, 1 από Κροατία, 1 από Μολδαβία, 1 από Λιθουανία, 1 από Γαλλία και 1 από Ρουμανία.

Στόχος του ήταν να αναπτύξει τόσο τις πνευματικές όσο και τις σωματικές ικανότητες των μαθητών. Τα παιχνίδια αποφασίστηκαν μετά από ψηφοφορία των εμπλεκόμενων μαθητών. Το πρόγραμμα, γεμάτο με λογικούς γρίφους, παιχνίδια μνήμης, αθλητικές δραστηριότητες, διαδραστικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, επέτρεψε στους μαθητές να διασκεδάσουν ενώ μαθαίνουν και να αποκτήσουν πολύπλευρες δεξιότητες.

Σκοπός του ήταν να κινητοποιηθούν οι μαθητές, να αυξηθεί τη συμμετοχή τους και να υποστηριχθεί η ανάπτυξή τους μετατρέποντας τη μάθηση σε μια συναρπαστική εμπειρία με παιχνίδια που παίχτηκαν στην αυλή, στην τάξη και διαδικτυακά.

Τις δράσεις και τα παιχνίδια που παίξαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Gameland-Πρόγραμμα eTwinning 2023-24/Γ2 10ο ΔΣ Κομοτηνής (padlet.com)