E-Twinning project “Little Helen plays with us and learns#STEM 3”

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος του 16ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας Βόλου Συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό e- twiining έργο με τίτλο: “Little Helen plays with us and learns#STEM 3” Το έργο αυτό δημιουργήθηκε από την εκπαιδευτικό Βασιλική Καλοκίδου του  23 ου Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης και την εκπαιδευτικό    Maria Santos από το σχολείο Agrupamento de Escolas D. Lourenco Vicente που βρίσκεται στην Lourinha της Πορτογαλίας. Συμμετείχαν 35 μέλη. 28 από την Ελλάδα, 2 από την Πορτογαλία, 4 από την Τουρκία και 1 από την Ρουμανία.

Σκοπός του έργου ήταν να μάθουν τα παιδιά  μαθηματικές έννοιες μέσω παραδοσιακών παιχνιδιών που έπαιζαν οι μεγάλοι στις αυλές τους, σε γειτονιές ή στην αυλή του σχολείου! Παρουσιάστηκαν παιχνίδια από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ! ¨Εμείς παρουσιάσαμε το παιχνίδι “1,2,3 πράσινο φως”. Κατά τη διάρκεια του έργου, η μικρή Ελένη μας βοήθησε να μάθουμε πώς να παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια ώστε να περνάμε καλά και να μαθαίνουμε μαθηματικά ταυτόχρονα!. Επιπλέον, το ρομπότ Bee-bot μας έδειξε πώς τα παιδιά μπορούν να μάθουν μαθηματικά μέσα από δραστηριότητες προγραμματισμού. Όλα τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες ήταν μη ανταγωνιστικές με αυξημένα στοιχεία συνεργασίας, ομαδικότητας, εμπιστοσύνης, υπευθυνότητας, συντονισμού, αλληλοβοήθειας και ειρηνικής συνύπαρξης.

Το έργο ήταν μέρος της δράσης STEM3. Όλες οι δραστηριότητες προγραμματισμού του έργου μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και χωρίς το ρομπότ bee-bot.

Στο παρακάτω Padlet μπορείτε να δείτε όλες τις συνεργατικές δραστηριότητες. Μια διαδραστική αφίσα που περιλαμβάνει παρουσιάσεις και βίντεο με στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες  με τα παραδοσιακά παιχνίδια όπως τα παίξαμε στο σχολείο μας,  καθώς και διαδραστικά. διαδικτυακά παιχνίδια που δημιουργήσαμε εμείς για τις ανάγκες κάθε παιχνιδιού.

E-Twinning project “Πασχαλινή Διασκέδαση “

E-Twinning Project με τίτλο “Πασχαλινή Διασκέδαση ” Πρόκειται για ένα εθνικό project με συνιδρύτριες δύο νηπιαγωγούς ,την  κ. Ελευθερία Παπαϊωάννου από το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας Βόλου και την  κ. Κατερίνα Τζανετοπούλου από το 13ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς. Στο έργο συμμετείχαν 16 εκπαιδευτικοί  7 Νηπιαγωγείων από όλη την Ελλάδα.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε δυο διαδραστικές αφίσες που περιέχουν όλα όσα δημιούργησαν  τα παιδιά όλων των συμμετεχόντων νηπιαγωγείων  σε αυτό το εθνικό  e-Twinning Project .

Η πρώτη αφίσα περιλαμβάνει τις Πασχαλινές ευχές μας

Η δεύτερη αφίσα περιέχει τις δραστηριότητες και τις κατασκευές μας

Την Πέμπτη 6 Απριλίου ,μια μέρα πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα, πραγματοποιήσαμε μία διαδικτυακή συνάντηση όλα τα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία. Κάθε νηπιαγωγείο τραγούδησε για τους φίλους του  τα Κάλαντα του Λαζάρου της περιοχής του Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όλους !!!

20230406 112826 300x135 1