Γιορτή Βιβλίου

Γειά σας παιδιά τι κάνετε; Ξέρω, ξέρω. Μέσα στο σπίτι. Έτσι; Δεν πειράζει, το ίδιο κάνουμε όλοι μας. Εμείς όμως τι λέμε πάντα; Θυμάστε;………Για σκεφτείτε; Λέμε δεν μπορώ; ΟΧΙ. Τι φωνάζουμε πάντα; Έλάτε να το φωνάξουμε όλοι δυνατά να το μάθουν και οι γονείς μας «Μπορώ, προσπαθώ και θα τα καταφέρω». ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!!!

Ξέρω ότι σας λείπουν οι φίλοι σας. Όμως θα προσπαθήσουμε μαζί όπως πάντα να λύσουμε κι αυτό το προβλημα. Πως θα γίνει αυτό; Θα σας στέλνω γράμματα. Θα σας τα διαβάζουν οι γονείς σας και θα κάνετε μαζί ότι χρειαστεί. Μετά θα μπορείτε κι εσεις να μου τα στέλνετε πίσω.Τι λέτε θα τα καταφέρουμε; Νομίζω πως ναι.

Σημερα λοιπόν μαντεψτε ποια ήρθε και με βρήκε. Δεν ξέρετε εεεεεε; Η Ψαχνορωτούλα. Ναι, ναι η Ψαχνορωτούλα.Ακούστε λοιπόν προσεκτικά τι μου είπε:

Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή. Και ποιος γιορτάζει; Δεν γιορτάζει ένας, δεν γιορτάζουν δύο, δεν γιορτάζουν τρεις, αλλά πολλοί, πάρα πολλοί, μάλλον παρα, πάρα, πάρα πολλοί. Λάθος πολλά. Και ξέρετε ποια είναι αυτά;…………. Τα βιβλία. Ναι,ναι, τα βιβλία Σήμερα είναι η Παγκόσμια μέρα βιβλίου.Τι λέτε να την γιορτάσουμε όλοι μαζί; Ξέρω ,ξέρω θα μου πείτε:Πώς;

Για να γιορτάσουμε την παγκόσμια μέρα βιβλίου διάλεξα ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα και εικόνες.Ο τίτλος του είναι: « Η πόλη με το ουράνιο τόξο» και συγγραφέας του, ο Χρήστοσ  Μπουλώτης. Τις εικόνες όμως αυτές δεν θα τις δεις. Όχι όχι δε θα της δείς.Θα ακούσεις την ιστορία   και θα τις φανταστείς. Στο τέλος πάρε χαρτί χρωματα βάλε και πολύ φαντασία και ζωγράφισέ τες! Όπως εσύ μπορείς. Μην ξεχνάς, τι σας λέω πάντα: « Ότι κάνουν τα χεράκια σας, όπως και να το κάνουν είναι υπέροχο, φανταστικό, μοναδικό»

Άκουσε λοιπόν το παραμύθι  εδώ: http://www2.patakis.gr/25istories/html/5250.html

Μετά αν θέλεις φτιάξε τον δικό σου σελιδοδείκτη

Κόψε σε ορθογώνιο σχήμα ένα κομμάτι από άσπρο χαρτί ή χρωματιστό χαρτόνι  και διακόσμησέ το όπως μπορείς να φανταστείς. Με ζωγραφιές, κολάζ, γκλίτερ, χρυσόσκονη, κορδέλες, κουμπιά ή άλλα υλικά που έχεις στο σπίτι.

Σας αφήνω τώρα να ξεκινησετε. Και μην ξεχασετε περιμένω φωτογραφίες από αυτά που κάνατε.

Σας Αγαπάω πάρα, πάρα, πάρα πολύ

Πολλά φιλάκια

Κα Ελευθερία