science is wonderful

Science is wonderful_Δραστηριότητες ΦΕ για όλες τις τάξεις!

Το Science is Wonderful! είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φέρνει κοντά τους ερευνητές και “εκκολάπτει” νέους επιστήμονες! Η δράση δίνει την ευκαιρία σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αλληλεπιδράσουν με ερευνητές που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Marie Sklodowska Curie Actions (MSCA).
Πώς μπορείτε να εμπλακείτε;
Το Μάρτιο του 2023, το Science is Wonderful! θα φιλοξενήσει τη διήμερη γιορτή επιστημών στις Βρυξέλλες, με 100 ερευνητές από όλη την Ευρώπη. Η γιορτή θα αφορά διαδραστικά πειράματα και παιχνίδια, ενώ θα επιτρέπει στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τους ερευνητές και τις προοπτικές καριέρας των Επιστημών.
Οι κορυφαίες 3 προτάσεις θα κατασκευαστούν και θα μεταφραστούν σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι νικητές εκπαιδευτικοί θα λάβουν χρηματοδότηση για το ταξίδι τους στις Βρυξέλλες με τους μαθητές τους, ώστε να παρακολουθήσουν τη γιορτή Science is Wonderful! το Μάρτιο 2023!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι αιτήσεις ενδιαφέροντος έχουν ήδη κλείσει την 1η Δεκεμβρίου 2022, όμως οι εκπαιδευτικοί μπορούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να πλοηγηθούν στο ψηφιακό αποθετήριο, που περιλαμβάνει πρωτότυπες και διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από MSCA ερευνητές.
Η επιστήμη είναι υπέροχη! Ας ξεκινήσουμε!

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση