Δεκ 12 2013

F1 in Schools

Συντάκτης: κάτω από Επικοινωνία

http://www.f1inschools.gr/

F1 in Schools

Παγκόσμιοι Τελικοί 2013: Διάκριση για τις Ελληνικές Ομάδες

Μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο αγωνίστηκαν στο Austin του Texas στους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools 2013, στο οποίο συμμετείχαν 38 ομάδες μαθητών από 22 χώρες.

Οι αγώνες διενεργήθηκαν από 8/11 έως 13/11 στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1 στις ΗΠΑ και την Ελλάδα εκπροσώπησαν η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών Speed Deamons από τα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής στη Παλλήνη και η δευτεραθλήτρια ομάδα μαθητών Ground Force Project από τη σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου στο Περιστέρι. Την Κύπρο εκπροσώπησαν η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών Ultrasonic Hawks από τα εκπαιδευτήρια Pascal English School στη Λευκωσία και η δευτεραθλήτρια ομάδα μαθητών Six & Plus από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα.

Οι μαθητές μας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τις προσπάθειές τους, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την κατάκτηση του βραβείου καλύτερης ιστοσελίδας από την ομάδα Speed Deamons και την κατάκτηση της 11ης θέσης στην γενική κατάταξη από την ομάδα Ground Force Project. Οι δύο ομάδες μας από την Κύπρο κατέλαβαν την 26η και 27η θέση στην γενική κατάταξη.

Οι επιτυχίες των μαθητών μας αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο διαγωνισμός F1 in Schools στην Ελλάδα (http://www.f1inschools.gr/)

και τις προοπτικές που υπάρχουν για την αξιοποίησή του στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας για την ενίσχυση της διδασκαλίας των φυσικών επιστημών, νέων τεχνολογιών, μηχανικής και των μαθηματικών, δηλώνει ο υπεύθυνος υλοποίησης του διαγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης.

Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται σε >30 χώρες με την συμμετοχή >17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας πολλών χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας, Κύπρου. Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 Αυτοκινήτων από ξύλο balsa, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (βλέπετε STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

To πρόγραμμα F1 in Schools περιλαμβάνεται:

α) Στις καλές πρακτικές (Best Practices) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PATHWAY για την ενίσχυση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σ’ όλη την Ευρώπη (http://www.pathway-project.eu/content/inquiry-activities-schools#overlay-context=user/1 και http://www.pathway-project.eu/sites/default/files/D2_10.pdf).

β) Στα αποθετήριο εργαλείων ψηφιακής μάθησης (e-Learning Tools) και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Inspiring Science Education (ISE), που έχει σκοπό την ενίσχυση και προώθηση του μοντέλου της ομαδο-συνεργατικής και διερευνητικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών. Νέων Τεχνολογιών και Μαθηματικών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σ’ όλη την Ευρώπη. Το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2016. Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι 30 φορείς από 14 ευρωπαϊκές χώρες, όπως Εκπαιδευτικοί, Ερευνητές, Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Σχολικά Δίκτυα, Ευρωπαϊκές Ενώσεις, Κοινότητες Εκπαιδευτικών, Εταιρείες Τεχνολογίας, Εταιρείες Ανάπτυξης Ψηφιακού Περιεχομένου. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Υπουργείο Παιδείας μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών (IASA), η εταιρεία Velti AE και η επιχείρηση SETApps. Το συντονισμό του έργου ISE έχει αναλάβει η εταιρεία Intrasoft International. Στην πιλοτική εφαρμογή του έργου προβλέπεται να ενταχθούν συνολικά 5.000 σχολεία από 14 χώρες της Ευρώπης, από τα οποία τα 420 σχολεία θα είναι από την Ελλάδα (http://inspiring-science-education.eu/ , http://ec.europa.eu/information_society/apps/projects/factsheet/index.cfm?project_ref=325123).

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ομάδων στον φετινό διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδος, Σχολικής Περιόδου 2013 – 2014, έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 38 ομάδες από 25 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα. Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων (http://didefth.gr/gray/)  μπορούν να βλέπουν τα τελευταία νέα σχετικά με τον διαγωνισμό στο site http://www.f1inschools.gr , από το οποίο μπορούν να κατεβάσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής (βλέπετε http://www.f1inschools.gr/registration/) να την συμπληρώσουν και να την στείλουν στο f1inschoolsgreece@gmail.com . Στα πλαίσια συμμετοχής τους στον διαγωνισμό, όλες οι ομάδες του F1 in Schools Ελλάδος παραλαμβάνουν δωρεάν την άδεια χρήσης ενός από τα καλύτερα σχεδιαστικά προγράμματα (3D CAD) της αγοράς για μηχανικούς και κατασκευές, προκειμένου να σχεδιάσουν το F1 μοντέλο τους.

Οι επόμενοι παγκόσμιοι τελικοί του F1 in Schools 2014 θα διενεργηθούν στο Abu Dhabi στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1 στο Abu Dhabi.

5 απαντήσεις μέχρι τώρα




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *