Χρησιμοποίησε το απλικέ για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Έφτασαν τα Χριστούγεννα  και  η επιθυμία να στολίσουμε  το σπίτι μας  οδηγεί  να δημιουργήσουμε πράγματα που θα αλλάξουν τη διάθεσή μας και θα  περάσουμε ευχάριστα το χρόνο μας.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο  βρήκα  διάφορες  χριστουγεννιάτικες κατασκευές που  μου δώσανε την ιδέα  να τις αλλάξω  και να τις προσαρμόσω σε δικά μου δημιουργήματα.

https://blogs.sch.gr/egeralidou/files/2020/12/απλικέ.pdf

Βρείτε σχέδια (μοτίβα) χριστουγεννιάτικα , κομμάτια από ύφασμα και χρησιμοποιώντας εύκολες βελονιές  μεταποιήστε  τα μαξιλάρια και τα τραπεζομάντιλα  και δώστε μια γιορτινή εικόνα στο  σπίτι σας.

Το απλικέ  είναι μια διαδικασία ραψίματος που  εφαρμόζεται σε  κομμάτια υφάσματος  που έχουν συγκεκριμένο σχήμα ή μοτίβο και ράβονται επάνω σε μεγαλύτερη επιφάνεια  (π.χ. μαξιλάρι, τραπεζομάντιλο). Είναι ένας τρόπος για να διακοσμήσουμε τα υφάσματα και  να συνδυάσουμε  βελονιές σε  πολύχρωμα υφάσματα.

Το πρώτο  βήμα είναι να βρούμε σχέδια που μας αρέσουν (π.χ. μέσα από το διαδίκτυο) και να  κόψουμε  το πατρόν τους. Στερεώνουμε  το πατρόν επάνω στα μικρά κομμάτια και κόβουμε  το περίγραμμα.

Το δεύτερο βήμα είναι να στερεώσουμε τα μοτίβα που κόψαμε (στο 1ο βήμα).με καρφίτσες (ή με πρόχειρη βελονιά) επάνω στη βάση και στη θέση που επιθυμούμε.

Το τρίτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουμε βελονιές που θα ενώσουν το μοτίβο (κομμάτι υφάσματος συγκεκριμένου σχήματος)  με το βασικό ύφασμα.