Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού οι μαθητές μπήκαν στο ρόλο του Σεφ και δημιούργησαν νόστιμες κ υγιεινές λιχουδιές!
????Διδάχθηκαν:
– τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν στον χώρο της κουζίνας,
– τους ενδυματολογικούς κανόνες που οφείλουν να ακολουθούν και
– τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιούν.
???? Για την παρασκευή της κρέπας, με γνώμονα την υγιεινή διατροφή και, ακολουθώντας τον χρυσό κανόνα “μαγειρεύω υγιεινά”, οι μαθητές χρησιμοποιήσαν ποιοτική πρώτη ύλη, φρέσκα υλικά (γάλα, αβγά, αλεύρι ολικής αλέσεως, σπιτική μερέντα) και κατάλληλα μαγειρικά σκεύη!
????Οι μαθητές, τηρώντας όλα τα βήματα της συνταγής, παρασκεύασαν πεντανόστιμες κ υγιεινές κρέπες και πάνω στο ξύλο κοπής επιμελήθηκαν με τριμμένο μπισκότο τη διακόσμησή τους.
???? Στο τελικό στάδιο οι μικροί Σεφ, ξεδιπλώνοντας το καλλιτεχνικό τους ταλέντο ζωγράφισαν πάνω στο πιάτο σερβιρίσματος κ απόλαυσαν τη δημιουργία τους????!
1 2 3 4 5 6 7