Με πρωτοβουλία του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκύδρας και με τη συνεργασία του 1ου κ 2ου Δημοτικού σχολείου Σκύδρας κ του Συλλόγου ΑΜΕΑ “Αλληλεγγύη” συνδιοργανώθηκε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία!
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μεταμορφώθηκε σε ημέρα γιορτής, χαράς, αγάπης κ δημιουργίας! Οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκύδρας, του 1ου & 2ου Δημοτικού σχολείου Σκύδρας ένωσαν τις φωνές και τις δεξιότητές τους και έδωσαν μαθήματα αποδοχής της διαφορετικότητας και της ετερογένειας, της ισότητας και της ισονομίας. Πρότειναν στους ενήλικες να κοιτάξουν έξω από την σφαίρα των προκαταλήψεων και τον δικό τους θαυμαστό κόσμο. Δίδαξαν μέσα από τις δράσεις τους (θεατρική παράσταση, τραγούδι, δημιουργικές κατασκευές και χορό) αξίες συνύπαρξης και συνδημιουργίας. Δίδαξαν, αληθινά Μαθήματα Ζωής.
Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας:
Στελέχη του Δήμου Σκύδρας: Η Δήμαρχος κα. Ιγνατιάδου Κατερίνα, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κα. Γιακαμόζη Μαρία και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Βέργου Ιωάννα.
Στελέχη της εκπαίδευσης: Οι Συντονιστες Εκπαιδευτικού Έργου των Δασκάλων κ. Φανιόπουλος Χριστόδουλος, των Νηπιαγωγών η κα Βαμβάκη Άννα και των Φιλολόγων ο κ. Περπερίδης Παύλος.
Γονείς, εκπαιδευτικοί κ μαθητές.
Στο κλείσιμο της γιορτής όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν πλούσια εδέσματα, χορηγία του Δήμου, υπό την επιμέλεια της Αντιδημάρχου κα. Βέργου Ιωάννα.
Στις δράσεις του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκύδρας συμπεριλήφθηκε και η επίσκεψη στο Δημαρχείο Σκύδρας. Η Δήμαρχος κα. Ιγνατιάδου Κατερίνα υποδέχτηκε με ζεστό χαμόγελο και ανοιχτή αγκαλιά μαθητές κ εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές είπαν τα κάλαντα, αντάλλαξαν δώρα κ ευχές και στόλισαν με ευχετήριες δημιουργίες το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Δημάρχου.

τη Δήμαρχο που με κάθε ευκαιρία δείχνει την αγάπη κ την ευαισθησία της στα παιδιά μας, βρίσκεται δίπλα στο σχολείο μας και δίνει αγώνα για να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου μας!

τους Διευθυντές του 1ου κ 2ου Δημοτικού σχολείου Σκύδρας κ. Τσιάτσια Κώστα και Τετζίδη Ευθύμιο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους για τη συνεργασία

τον Σύλλογο ΑΜΕΑ “Αλληλεγγύη” για τη συνεργασία

τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκύδρας κ. Τσιάτσια Κ. για την εγκάρδια φιλοξενία στο σχολείου τους.