Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2025-2026

Δραστηριότητες ισορροπίας και κιναισθησίας

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης “Σχέσεις μαθητών – εκπαιδευτικών” του Άξονα “Σχέσεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών”, οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες που αναπτύσσουν την ισορροπία και την κιναισθησία υπό την καθοδήγηση του εργοθεραπευτή, της φυσικοθεραπεύτριας και της γυμνάστριας του σχολείου μας. Οι μαθητές βοήθησαν επίσης ο ένας τον άλλον καλλιεργώντας το αίσθημα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.
Η δράση αφορούσε βάδιση σε τουβλάκια με ένα πλαστικό ποτήρι νερού στο χέρι, υπέρβαση εμποδίου, εναλλαγή κατεύθυνσης κατά τη βάδιση, καθώς και επίσκυψη σε εμπόδιο στον τερματισμό.
Η κιναισθησία όσο και η ισορροπία είναι δύο ικανότητες που συμβάλλουν στην ανεξαρτησία βάδισης και βελτίωση της ποιότητας της ζωή των μαθητών που έχουν κινητικές και αισθητηριακές δυσκολίες.
Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2025-2026

Σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821

Στις 24 Μαρτίου 2026 γιορτάσαμε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Η γιορτή ξεκίνησε με το χαιρετισμό της διευθύντριας του σχολείου κ. Χατζηπέτρου Πασχαλίνας και ακολούθησαν ποιήματα, τραγούδια αλλά και χορός από τους μαθητές μας. Στη συνέχεια, οι μαθητές με τη συνοδεία της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών κατευθύνθηκαν προς το παλιό δημοτικό της περιοχής για κατάθεση στεφάνων μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία.

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2025-2026

Επίσκεψη στο τμήμα κομμωτικής του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς

Στις 17/3/2026 το σχολείο μας πραγματοποίησε μια όμορφη επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς και συγκεκριμένα στο τμήμα κομμωτικής. Οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να κουρευτούν και να χτενιστούν από τις μαθήτριες του τμήματος υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία.

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2025-2026

Δράση Αγωγής Υγείας: Στοματική Υγιεινή

Στο πλαίσιο των δράσεων Αγωγής Υγείας του Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παραμυθιάς υλοποιήθηκε εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα τη Στοματική Υγιεινή.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία της σωστής φροντίδας των δοντιών και εκπαιδεύτηκαν από τη νοσηλεύτρια του σχολείου, κ. Ευσταθία Καραγιάννη, στον σωστό τρόπο βουρτσίσματος και στις βασικές αρχές στοματικής υγιεινής.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρουσίαση με εκπαιδευτικό βίντεο και ομιλία από οδοντίατρο που επισκέφθηκε το σχολείο, ενισχύοντας τη γνώση των μαθητών σχετικά με την πρόληψη και τη διατήρηση της στοματικής υγείας.
Η δράση είχε στόχο την καλλιέργεια σωστών συνηθειών υγιεινής και την ενίσχυση της αυτοφροντίδας των μαθητών.
Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2025-2026

Επίσκεψη σε ελαιοτριβείο

Στα πλαίσια του προγράμματος «από τον Πρωτογενή στον Δευτερογενή τομέα», με υπεύθυνο τον κ. Αργυρόπουλο Χρήστο, πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου διδακτική επίσκεψη στο ελαιοτριβείο του κ. Τσε, καθώς και σε μονάδα διαλογής και συσκευασίας οσπρίων και ξηρών καρπών του κ. Παππά. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των δύο μονάδων, ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες παραγωγής του ελαιολάδου και την αξία του, καθώς και για τον διαχωρισμό των οσπρίων ανάλογα με την ποιότητά τους.

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2025-2026

Παρασκευή ελαιόψωμου

Στα πλαίσια του προγράμματος «από τον Πρωτογενή στον Δευτερογενή τομέα», με υπεύθυνο τον κ. Αργυρόπουλο Χρήστο, στις 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η δράση παρασκευής ελαιόψωμου μέσω της διαδικασία αργής ωρίμανσης, όπου μετά στο το ψήσιμό του το γευτήκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2025-2026

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Θεοτόκου στο Γιρομέρι Φιλιατών

Το σχολείο μας επισκέφτηκε την Ιερά Μονή της Θεοτόκου στο Γιρομέρι Φιλιατών. Ο πάτερ Μεθόδιος κι ο πάτερ Νικόλαος μας ξενάγησαν στον όμορφο χώρο του μοναστηριού και μας μίλησαν για την ιστορία της μονής. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία.

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2025-2026

Διατροφική Αγωγή: Δημιουργία καλαθιού με υγιεινές τροφές

Στα πλαίσια της δράσης «Διατροφική Αγωγή (Υγιεινή Διατροφή-Αειφορικές διατροφικές επιλογές), οι μαθητές με τη συνοδεία δύο εκπαιδευτικών επισκέφτηκαν ένα σούπερ μάρκετ της περιοχής με σκοπό τη δημιουργία ενός καλαθιού με υγιεινές τροφές που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κι απόλαυσαν τα φρούτα που είχαν επιλέξει σε μια δροσερή φρουτοσαλάτα.

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2025-2026

Δημιουργώντας καινούριους φίλους και διατηρώντας τους παλιούς

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Από τη διαφορετικότητα στη συνύπαρξη: Ενδυναμώνοντας την κοινωνική συμμετοχή των μαθητών», πραγματοποιήθηκε στις 10/03/2026 η ενδέκατη ομαδική συνάντηση, με υπεύθυνο τον κοινωνικό λειτουργό κ. Τζοβάρα Αλέξανδρο, με θέμα «Δημιουργώντας καινούριους φίλους και διατηρώντας τους παλιούς».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες με στόχο την ουσιαστική κατανόηση της σημασίας της φιλίας ως βασικής κοινωνικής σχέσης. Παράλληλα, διερεύνησαν τους τρόπους με τους οποίους δημιουργούνται και αναπτύσσονται οι φιλικές σχέσεις, καθώς και τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν αξιόπιστο και υποστηρικτικό φίλο.
Μέσα από τη μαθησιακή αυτή διαδικασία, ενισχύθηκε η συναισθηματική νοημοσύνη των συμμετεχόντων, καλλιεργήθηκαν δεξιότητες κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ενδυναμώθηκε η αίσθηση του ανήκειν στη σχολική κοινότητα.