Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2023-2024

Παρουσίαση για την Εργονομία από την σχολική νοσηλεύτρια

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΄΄Αγωγής Υγείας” επισκεφθήκαμε το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς όπου έγινε παρουσίαση από τη Νοσηλεύτρια του σχολείου μας με θέμα ”Εργονομία- Ορθή Στάση Σώματος”. Στη συνέχεια οι μαθήτριες του τμήματος Αισθητικής περιποιήθηκαν τα νύχια και το πρόσωπο των μαθητών μας!!!Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία που μας παρείχαν πραγματοποιώντας τη σύμπραξη των μαθητών των δύο σχολείων στο πλαίσιο της συμπερίληψης!!!

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2023-2024

Επίσκεψη του τμήματος κομμωτικής του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς

Μια ομάδα μαθητών του τμήματος κομμωτικής του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς επισκέφθηκε τη σχολική μας μονάδα φροντίζοντας τα μαλλιά των μαθητών μας με κούρεμα και ίσιωμα μαλλιών!!!

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2023-2024

Επίσκεψη μιας ομάδας μαθητών του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς

Στο πλαίσιο δράσεων συμπερίληψης μας επισκέφθηκε μια ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς και πραγματοποιήθηκαν κοινές δραστηριότητες όπως κατασκευές Πασχαλινών λαμπάδων και σαπουνιών.

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2023-2024

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος ”Αγωγής Υγείας” και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο, πραγματοποιήθηκε κοινή δράση με το τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς στοχεύοντας στην σύσφιξη των σχέσεων των μαθητών και στη συμπερίληψη των δύο σχολείων. Βασιζόμενοι στο παραμύθι το ” Χαρούμενο λιβάδι” οι μαθητές ζωγράφισαν μαργαρίτες, έγραψαν μηνύματα κατά της βίας, υπέρ της φιλίας και της αγάπης. Συνάμα παρασκεύασαν τα δικά τους υγιεινά σάντουιτς και χειροποίητο παστέλι.

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2023-2024

Παρουσίαση της μαθήτριάς μας Χριστίνας

Παρουσίαση της μαθήτριάς μας Χριστίνας προς τους συμμαθητές και συμμαθήτριές της, με σκοπό την γνωριμία με τον τόπο καταγωγής της, καθώς και την ανάδειξη των εθίμων, σημειώνοντας τα κοινά σημεία της ελληνικής και της αλβανικής κουλτούρας!

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2023-2024

Ενημέρωση σχετικά με το Πένθος και την Απώλεια

Με αφορμή το προσωπικό βίωμα μαθητή- τριας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με το Πένθος και την Απώλεια, συμπεριλαμβανομένου του ομαδικού μοιράσματος προσωπικών εμπειριών απώλειας και ακολούθησαν ομαδικές ασκήσεις εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2023-2024

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και την Ημέρα Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και την Ημέρα Βιβλίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον Αυτισμό στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, με στόχο την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση. Παράλληλα, έγινε ανάγνωση και σχολιασμός του παιδικού βιβλίου ” Ο Φώτης και η Φωτεινή” που αναφέρεται στο θέμα της αλληλεπίδρασης και διαχείρισης με άτομο που έχει αυτισμό.

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2023-2024

Περίπατο στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Η σχολική μονάδα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Παραμυθιάς πραγματοποίησε περίπατο στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας στις 17 Απριλίου. Επισκέφθηκε το Κέντρο Ενημέρωσης Σαγιάδας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου – παράρτημα Ηγουμενίτσας και ακολούθησε ενημέρωση από τον υπεύθυνο κ. Μάντο Ανδρέα. Οι μαθητές μας με τη βοήθεια τηλεσκοπίου παρατήρησαν προστατευόμενα είδη πουλιών!!! Ευχαριστούμε για την ξενάγηση!!!

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2023-2024

Επίσκεψη της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής

Την Παρασκευή 19 Απριλίου μας επισκέφθηκε η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σουλίου, κα Αλεξίου Παναγιώτα. Πρόσφερε δώρα στους μαθητές της σχολικής μονάδας και ακολούθησε συζήτηση με τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων για θέματα που αφορούν τη σχολική μονάδα.

Δημοσιεύθηκε στην Έτος 2023-2024

Eκπαιδευτική επίσκεψη στον Πύργο της Κούλιας Παραμυθιάς

Μια ομάδα μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Παραμυθιάς πραγματοποίησε στις 4 Απριλίου εκπαιδευτική επίσκεψη στον Πύργο της Κούλιας Παραμυθιάς στο πλαίσιο εγκεκριμένου Πολιτιστικού προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων.