Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΘΗΡΑΣ

Εργαστηριο Ειδικής Επαγγελματικής ΕΚπαίδευσης

Προετοιμασία για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Οκτ 202024

Σήμερα 23/10/20 οι μαθητές με τη καθοδήγηση των καθηγητών έκαναν προετοιμασία για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Σχεδίασαν και κατασκεύασαν σημαίες. Στη συνέχεια ζωγράφισαν εικόνες με θέμα από το έπος του 40 και έπειτα στόλισαν την τάξη!

 

Κέικ Πορτοκάλι

Οκτ 202020

Στις 14/10/2020 οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Θήρας μαζί με τους καθηγητές Παπαδοπούλου Παναγιώτα, Αντωνίου Χαρίλαο και το βοηθητικό προσωπικό Μαριάνθη Κατσανού φτιάξανε κέικ πορτοκάλι.

Συνταγή:

3/4 φλ. λάδι

1,5 φλ. ζάχαρη

2 φλ. χυμό πορτοκάλι

6 κουταλάκια κακάο

3,5 φλ. αλεύρι

αλάτι

1 κ.γ. σόδα

2 βανίλιες

3 αυγά

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα 3 αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις βανίλιες, το αλάτι και την σόδα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μαζί με το κακάο. Ρίχνουμε το μίγμα σε αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180° για 45-50 λεπτά.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ & ΓΟΝΕΙΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

Οκτ 202020



Λήψη αρχείου

 

Captain Covid-19

Οκτ 202018

Μαθαίνω για το αμπέλι και φτιάχνω γλυκό σταφύλι!!!

Οκτ 202013

Με την καλλιέργεια του αμπελιού στην περιοχή της Σαντορίνης οι μαθητές είχαν ασχοληθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά.  Είχαν μάθει ότι το αμπέλι καλλιεργείται κυρίως για τον καρπό του, το σταφύλι.  Σήμερα όμως είδαμε ότι τα σταφύλια μπορούν να καταναλωθούν ως έχουν ή να χρησιμοποιηθούν είτε για γλυκίσματα (γλυκό του κουταλιού) είτε για την παρασκευή σταφίδων, κρασιού, άλλων οινοπνευματωδών ποτών όπως το τσίπουρο.

Συνεπώς, φτιάξαμε γλυκό του κουταλιού σταφύλι. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε:

  • 1 κιλό σταφύλι (σουλτανίνα)
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
  • 1 βανίλια
  • χυμό λεμόνι

Φωτ υλικό: Αικατερίνη Ι. Ντούρμα

Μπισκοτογλυκό

Οκτ 202013

Στις 6/10/2020, ημέρα Τρίτη, οι μαθητές έφτιαξαν γλυκό ψυγείου.

Συνταγή:

5 πακέτα μπισκότα μιράντα Παπαδοπούλου

2 κρέμες αραβοσίτου Γιώτης

6 φλυτζάνια γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα πυρέξ τοποθέτησαν τα μπισκότα με σειρά για την πρώτη στρώση. Στη συνέχεια έβαλαν το γάλα να ζεσταίνεται σε κατσαρόλα και σε λίγη ποσότητα γάλακτος διέλυσαν τις κρέμες αραβοσίτου τις οποίες έριξαν στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν η κρέμα ήταν έτοιμη, την κατέβασαν από τη φωτιά και έριξαν μια ποσότητα πάνω στα μπισκότα. Έπειτα έστρωσαν άλλη μια στρώση μπισκότα και από πάνω κρέμα. Στο τέλος έτριψαν λίγα μπισκότα από πάνω. Το τοποθέτησαν στο ψυγείο και την επόμενη μέρα ήταν έτοιμο για σερβίρισμα.

 

 

Καρμπονάρα

Οκτ 202013

Στις 25/9/2020 οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού έφτιαξαν μακαρόνια καρμπονάρα. 

Συνταγή:

1 πακέτο μακαρόνια

1 κρέμα γάλακτος

200 γρ. τυρί τριμμένο

8 φέτες γαλοπούλα βραστή

Λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Αφού έβρασαν τα μακαρόνια, τα σούρωσαν και στη συνέχεια σε ένα τηγάνι έβαλαν λίγο λάδι πάνω στη φωτιά, έριξαν τα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και τις φέτες γαλοπούλας κομμένες. Ανακάτεψαν, κατέβασαν από τη φωτιά και σέρβιραν στα πιάτα. Στη συνέχεια απόλαυσαν τη μακαρονάδα τους.

 

 

Σχέδιο δράσης διαχείρισης περιστατικών Covid-19

Οκτ 202011



Λήψη αρχείου

 

Μαθαίνω τα αρωματικά φυτά & φτιάχνω λικέρ αρμπαρόριζα!

Οκτ 202010

Την Τετάρτη 7/10/20 στο μάθημα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος ασχοληθήκαμε με τα αρωματικά φυτά και συγκεκριμένα με την αρμπαρόριζα. Η αρμπαρόριζα είναι ένα πολυετές  αρωματικό φυτό με μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες και υπέροχα λουλούδια και που συναντάμε συχνά σε κήπους και γλάστρες των Ελληνικών σπιτιών. Η αρμπαρόριζα είναι συγχρόνως αρωματικό και καλλωπιστικό φυτό. Συγκεκριμένα, η αρμπαρόριζα πολύ συχνά φυτεύεται σε κήπους και καλλιεργείται σε γλάστρες στα μπαλκόνια για καλλωπιστική χρήση. Παράλληλα, τα φύλλα της αρμπαρόριζας συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για αρωματισμό σε γλυκά του κουταλιού, σε μαρμελάδες, σε παγωτά καθώς και σε λουκούμια. Η εποχή άνθισης της αρμπαρόριζας είναι κατά την περίοδο Απριλίου-Μαΐου με λουλούδια που έχουν αποχρώσεις του ροζ και του μωβ. Ποτίζουμε την αρμπαρόριζα μια φορά την βδομάδα, την εποχή της άνοιξης και του φθινόπωρου και δύο φορές τη βδομάδα, την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού. Στη συνέχεια από τα φύλλα της αρμπαρόριζας έφτιαξαν :

Λικέρ αρμπαρόριζα

1 λίτρο Λευκό κρασί ή ρετσίνα
50-60 φύλλα αρμπαρόριζας
500- 800γρ ζάχαρη ανάλογα πόσο δυνατό είναι το κρασί
1 μεγάλο βάζο

1. Κόβουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και τα πλένουμε.

2. Ρίχνουμε το κρασί ή τη ρετσίνα και τη ζάχαρη.

3. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος που να μη το χτυπάει ο ήλιος

4. Μετά από 30 μέρες σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μπουκάλι.

Φωτ υλικό: Ντούρμα Ι. Αικατερίνη

Καθαρισμός προαύλιου χώρου

Οκτ 20208

Κατόπιν των καλλιεργητικών εργασιών που εκτέλεσαν οι μαθητές του σχολείου, ακολούθησε καθαρισμός του προαύλιου χώρου και των παρτεριών με τα αρωματικά φυτά.

 

 

 

 

 

« Παλιότερα άρθρα

Σαν σήμερα

  1. 29/10/1947: Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σχηματίζουν τη «Μπενελούξ», που αποτέλεσε τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Σαν σήμερα

  1. 29/10/1947: Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σχηματίζουν τη «Μπενελούξ», που αποτέλεσε τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων