ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ

13 Ιανουαρίου 2016 ΑΡΚΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ

Η σελίδα του ημερολογίου  του Αγαμέμνονα που ακολουθεί είναι μια εργασία του μαθητή Κωσταντίνου Λ. από το τμήμα Β2 του Γυμνασίου μας…

10η ημέρα της  Ιλιάδας (Α ραψωδία)

Άλλη μια δύσκολη μέρα έφτασε στο τέλος της. Στη συνέλευση που συγκαλέσαμε, ψάξαμε να βρούμε το λόγο που τόσοι Αχαιοί χάνονται άδικα. Καλέσαμε το μάντη Κάλχα να μας πει γιατί είναι μαζί μας θυμωμένος ο Φοίβος. Κι εκείνος αποκρίθηκε πως πως δεν του έχει λείψει τάμα, αλλά είναι γιατί δεν επέστρεψα την κόρη στο Χρύση και δεν δέχτηκα τα λύτρα που μου δόθηκαν. Τα λόγια του με φαρμάκωσαν, στα σωθικά μου πλημμύρισε χολή και από τα μάτια μου έβγαιναν φλόγες  από θυμό. Μα, να με κατηγορούν πως για όλες τις συμφορές των Αχαιών φταίω εγώ!

Τους ανακοίνωσα πως θα παραδώσω πίσω την κόρη, αν είναι για το καλό του λαού μου, παρόλο που σαν βασιλεύς τη θέλω στην οικία μου αυτήν τη γυναίκα. Αν όμως γίνει έτσι, τότε πρέπει να μου φέρουν μια άλλη συμβία στη θέση της. Εκεί λοιπόν λογομαχήσαμε με τον Πηλείδη, γιατί καθόλου δεν σεβάστηκε τη θέση μου και με δυο λόγια μου είπε να περιμένω την ανταμοιβή μου, μετά την άλωση της Τροίας. Για φαντάσου! Ο στρατηγός να έχει το δικό του «δώρο» κι εγώ ο βασιλεύς να αναμένω!!!! Μας απειλούσε ολημερίς πως θα φύγει με τα πλοία του, πως θα εγκαταλείψει τον πόλεμο, πως μας έκανε χάρη που ήρθε μαζί μας στην Τροία και πως εκείνος είναι αδικημένος, γιατί εγώ τάχα παίρνω τα καλύτερα δώρα!!!

Του είπα λοιπόν κι εγώ, να φύγει αν τόσο το επιθυμεί, γιατί έτσι κι αλλιώς έχω άλλους πολεμιστές με το μέρος μου, ακόμα και τον ίδιο το Δία! Τον απείλησα πως θα του πάρω τη Βρισηίδα, για να μάθει πως είμαι ανώτερός του. Με φώναζε δειλό και αναιδή, επειδή κλέβω τα δώρα των άλλων. Καυχήθηκε με αλαζονεία πως θα τον γυρέψουν πίσω οι Αχαιοί γιατί θα μετανιώσουν για την αποχώρησή του από τον πόλεμο.

Τότε παρενέβη ο Νέστορας, που ως σοφότερος, συμβούλεψε ο Αχιλλέας να σταματήσει να τα βάζει με μένα τον αρχιστράτηγο κι εγώ να μην ζητώ το δώρο του Πηλείδη.  Ευθύς τον συγχάρηκα για τα λόγια του και τη σύνεσή του, αλλά του επισήμανα ότι ο Πηλείδης αρέσκεται να εξουσιάζει τους άλλους. Θύμωσε τότε  ο Αχιλλέας  αλλά υποχώρησε, καθώς, λέει, δεν ήθελε να δημιουργηθούν άλλες διαμάχες για τη Βρισηίδα. Κι έτσι άδοξα έληξε η συνέλευση των Αχαιών.

Δεν μπορώ να τον καταλάβω αυτόν το νέο! Φέρεται τόσο υπεροπτικά και απερίσκεπτα! Είμαι τόσο θυμωμένος πως δεν νοιάζεται καθόλου για τους Αχαιούς που σε λίγο θα χάνονται, κι είναι ικανός με τη στάση του και με το πείσμα του να αιματοκυλήσει όλο το στρατόπεδό μας!!!!Άμυαλος νέος!

Λ.  Κων/νος

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    Kατηγορίες

    Μεταστοιχεία


    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση