Οι δεινόσαυροι

Οι δεινόσαυροι υπήρχαν στη Γη και εξαφανίστηκαν πολύ πριν εμφανιστούν οι άνθρωποι στον πλανήτη μας!!!

Ώρα και για λίγο γέλιο… Δείτε την (χμμ) αλήθεια (;!) για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων!

Πώς ήταν άραγε το περιβάλλον της Κρήτης την προϊστορική εποχή; Θυμάστε το Δεινοθήριο που είδαμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου όταν ήμαστε στην Α’ τάξη; Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε κάποιες πληροφορίες γι’ αυτό.

Ίχνη ζωής σε σπήλαια…

Στο σπήλαιο των Πετραλώνων στη Χαλκιδική έχουν βρεθεί εργαλεία και κόκαλα – μεταξύ αυτών και το κρανίο ενός αρχανθρώπου-, αποδείξεις της εκεί ύπαρξης του ανθρωπίνου γένους εδώ και 1 εκατομμύριο χρόνια!

Στο σπήλαιο του Σωβέ (Grotte Chauvet) στην κεντρική Γαλλία βρέθηκαν από τους σπηλαιολόγους εκπληκτικές ζωγραφιές από προϊστορικούς ανθρώπους πριν από περίπου 34.000 χρόνια

Παγγαία και Πανθάλασσα

Κάνε δύο φορές κλικ πάνω στην εικόνα για να δεις, σε γρήγορο ρυθμό φυσικά, πώς άλλαξε η όψη της γης και από μια υπερήπειρο και μια υπερθάλασσα  δημιουργήθηκαν οι σημερινές ήπειροι.

Δείτε πώς φαντάστηκαν τη δημιουργία των ηπείρων μαθητές της τρίτης τάξης σε κάποιο άλλο σημείο του κόσμου.

Και για να γελάσουμε λίγο… (Ε, δεν έγινε κι έτσι ακριβώς…!)

Η Αφροδίτη… του λίθου και η Αφροδίτη της Μήλου!

Η Αφροδίτη του Willendorf

Εποχή του λίθου (πριν από 24.000 χρόνια περίπου)

Αφροδίτη της Μήλου

Ελληνιστική εποχή (πριν 2.100 χρόνια περίπου)

Όπως είπαμε και στην τάξη συγκρίνοντας τις δυο όμορφες … κυρίες, εκτός από τη μεγάλη διαφορά ηλικίας τους παρατηρούμε τα διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς, τις διαφορετικές τεχνικές και τα διαφορετικά υλικά κατασκευής τους.  Μπορείς να εντοπίσεις άλλες διαφορές;  (Μπορείς αν θέλεις να γράψεις ένα σχόλιο)