Οι μαθητές του σχολείου μας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης, της ενδυνάμωσης των μεταξύ τους σχέσεων καθώς και της ομαλής διαχείρισης τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, παρακολούθησαν δυο δράσεις με τη συνεισφορά της ψυχολόγου από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης συμμετείχαν σε διάφορα βιωματικά παιχνίδια, σε δημιουργικές συζητήσεις σχετικά με την «Ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων». Η παρέμβαση αυτή είχε ως στόχο την καλλιέργεια ουσιαστικών φιλικών σχέσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενεργητικής ακρόασης, την αναγνώριση των συναισθημάτων και τον τρόπο διαχείρισης των δυσκολιών στις φιλίες τους.
Από την άλλη, οι μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης, παρακολούθησαν μια δράση σχετικά με την «Ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό». Μέσα από την παρέμβαση αυτή οι μαθητές κατανόησαν την έννοια του σχολικού εκφοβισμού, ποιες είναι οι μορφές του, την υπευθυνότητα ως «παρατηρητές», καθώς και τον τρόπο διαχείρισης τυχόν τέτοιων περιστατικών.
Τέλος κύριος πυλώνας και των δύο δράσεων αποτέλεσε η ανάδειξη της σπουδαιότητας της ενσυναίσθησης, του σεβασμού, της διαχείρισης των συναισθημάτων και της αλληλοβοήθειας!
Παρακολούθηση δράσεων από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
22 Νοεμβρίου 2025
