Οι μαθητές του σχολείου μας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, αρχικά μέσα από μια παρουσίαση ενημερώθηκαν για τον ορισμό της αναπηρίας, για τις διάφορες κατηγορίες αναπηριών που υπάρχουν και γενικότερα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά και τους τρόπους με τους οποίους εμείς μπορούμε να τα βοηθήσουμε.
Στη συνέχεια, μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων και παιχνίδια ρόλων με οπτικούς και κινητικούς περιορισμούς, οι μαθητές προσπάθησαν για λίγο να μπουν στη θέση αυτών των ανθρώπων και να κατανοήσουν έμπρακτα τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τον τρόπο που βιώνουν την καθημερινότητα.
Μέσα από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες λοιπόν, έγιναν αντιληπτές οι δυσκολίες και τα εμπόδια που βιώνει η συγκεκριμένη κατηγορία συνανθρώπων μας στο κομμάτι ίσης πρόσβασης σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία, η μετακίνηση, η αποδοχή και η κοινωνικοποίηση.
Η μέρα αυτή αποτελεί μια υπενθύμιση πως η συμπερίληψη πρέπει να είναι καθημερινή στάση ζωής. Μαθαίνουμε να σεβόμαστε, να συναισθανόμαστε, να ακούμε και να βοηθάμε, δημιουργώντας ένα σχολείο ανοιχτό για όλους!






