Ολοκλήρωση της 1ης ατομικής κινητικότητας της ΔΠΕΛ στη Μάλτα

Για κείμενο
Ολοκλήρωση επιμορφωτικού προγράμματος

Μέσα στον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα εκπαιδευτικών, αποσπασμένων στη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου (ΔΠΕΛ) στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ122 με τίτλο «Αποτελεσματική Ηγεσία με τη Συμβολή των ΤΠΕ για Εκπαίδευση με Ανοιχτούς Ορίζοντες». Έτσι, από τις 21 έως τις 28 Απριλίου ο κ. Γιώργος Μαμάκης, Δ/ντής Εκπαίδευσης της ΔΠΕΛ, η κ. Κρυσταλένια Λιανά, Υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η κ. Αθηνά Αργυρίου με αρμοδιότητες στην οικονομική διαχείριση του προγράμματος και η κ. Αριστέα Παπαμιτσάκη μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος, βρεθήκαμε στην Μάλτα για την παρακολούθηση του σεμιναρίου «Essentials of Project Management- Give PLUS to your institution with qualitative standards of PMI – Οι βάσεις της διαχείρισης έργου-Δώστε αξία στον οργανισμό σας με ποιοτικά πρότυπα PMI» από τον εκπαιδευτικό φορέα «New Horizons Malta». (περισσότερα…)

Φιλοξενία Στελεχών Εκπαίδευσης από τη Φλωρεντία της Ιταλίας για Παρακολούθηση Εργασιών (Job Shadowing)

IMG 20240415 140841
Ολοκλήρωση 1ης μέρας – Γραφεία Δ/νσης

Μέσα στον περασμένο Απρίλιο το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Δ/νσης Π/βάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου (ΔΠΕΛ) ανέλαβε την οργάνωση της υποδοχής 3 Δ/ντριών και 1 Δ/ντή Σχολικών Μονάδων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων) από τη Φλωρεντία της Ιταλίας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες εκπαιδευτικών φορέων του Νομού πάνω σε συγκεκριμένους διοικητικούς και διδακτικούς τομείς. Η φιλοξενία υλοποιήθηκε στα πλαίσια σύναψης συνεργασίας της Δ/νσης Π/βάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Τοσκάνης μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ ΚΑ1 που υλοποιούν και οι δύο εκπαιδευτικοί φορείς. (περισσότερα…)

Εκπαιδευτικοί της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου σε Βιωματικό Σεμινάριο με στόχο την Ευαισθητοποίηση στο Μείζον Θέμα της Κλιματικής Αλλαγής

Αττάλεια 2Οι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου (ΔΠΕΛ) Κρυσταλένια Λιανά, Υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και διεκπεραίωσης ενεργειών για τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΠΕΛ και Αθηνά Αργυρίου, με αρμοδιότητες διαχείρισης του προϋπολογισμού της ΔΠΕΛ παρακολούθησαν το επιμορφωτικό πρόγραμμα Erasmus+: “GAME AND DRAMA BASED CLIMATE CHANGE TRAINING COURSE”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Ιεράπετρας-Νεάπολης όπου συμμετέχει ως εταίρος και τη ΜΚΟ «OBA NATURE AND EDUCATION» στο πλαίσιο υλοποίησης του Erasmus+/KA153 με κωδικό: 2023-1-TR01-KA153-YOU-00013459 και τίτλο «Act for Climate Change-ACC». Έλαβε χώρα στις 23-30/03/2024 στο Utopia Nature Camp and Learning Center που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στη μέση των πορτοκαλεώνων κοντά στην Αττάλεια της Τουρκίας. (περισσότερα…)

Ενημερωτική Ημερίδα/Εργαστήριο για το Πρόγραμμα Erasmus+ στη Σχολική Εκπαίδευση για όλους τους εκπαιδευτικούς του Ν. Λασιθίου

1706610890562
Ενημερωτική Ημερίδα/Εργαστήριο 26-1-2024

Ενημερωτική Ημερίδα δια ζώσης και εξ αποστάσεως αλλά και εργαστήριο με θέμα την είσοδο μιας Σχολικής Μονάδας στο Πρόγραμμα Erasmus+ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί, 26 Ιανουαρίου 2024, στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου. Η οργάνωση, ο συντονισμός και η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε από: τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου, τη Δ/νση Δ/βάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης ενώ την παρακολούθησαν 52 εκπαιδευτικοί δια ζώσης και 35 εκπαιδευτικοί εξ αποστάσεως και από τις δύο βαθμίδες από όλο το Νομό Λασιθίου.

(περισσότερα…)

Ενημέρωση γύρω από τις Βασικές Αρχές του Προγράμματος Erasmus+

Parousiasi Krystalenia 5 6 Dek 23 1
Ενημέρωση Ιεράπετρα 5-12-2023

Σχετική Παρουσίαση

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 στην Ιεράπετρα και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 στη Σητεία η Συντονίστρια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Δ.Π.Ε. Λασιθίου κ. Κρυσταλένια Λιανά ενημέρωσε περίπου 300 εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Π/βάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου (ΔΠΕΛ) όλων των ειδικοτήτων σχετικά με τις βασικές αρχές του Προγράμματος Erasmus+ και τις πρώτες ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για τη συμμετοχή μιας Σχολικής Μονάδας σε αυτό. (περισσότερα…)

Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης στο Προσωπικό της Δ/νσης

Εισαγωγή από ΔιευθυντήΗ Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου (ΔΠΕΛ) συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA122 με τίτλο «Αποτελεσματική Ηγεσία με τη Συμβολή των ΤΠΕ για Εκπαίδευση με Ανοιχτούς Ορίζοντες». Η υλοποίηση του Προγράμματος έχει διάρκεια 18 μήνες με ημερομηνία έναρξης τον Δεκέμβριο του 2023.

Στα πλαίσια έναρξης υλοποίησής του πραγματοποιήθηκε σχετική παρουσίαση/ενημέρωση των εργαζομένων της Δ/νσης Π/βάθμιας Εκπ/σης Λασιθίου και των Συμβούλων Εκπαίδευσης από τη Συντονίστρια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Κρυσταλένια Λιανά στην αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης» της Αντιπεριφέρειας. (περισσότερα…)

#ErasmusDays 2023

3

Με αφορμή την είσοδο της Διεύθυνσής μας (ΔΠΕΛ) στον κόσμο του Erasmus+ με την έγκριση του πρώτου της Σχεδίου και τον εορτασμό των Erasmus Days σε όλη την Ευρώπη, οργανώνουμε δράση με θέμα: «Το θετικό αποτύπωμα του Erasmus+ στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου». (περισσότερα…)

Το 1ο πρόγραμμα Erasmus+…

…της ΔΠΕ Λασιθίου εγκρίθηκε!Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση