Αρχείο ημέρας 21 Νοεμβρίου, 2023

ΔΔΕ Αχαΐας: [ΠΕΚΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ] Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε Διαδικτυακή Επιμορφωτική Hμερίδα για το AIDS

Παρακαλούμε να διαβιβαστεί σε όλες τις σχολικές μονάδες και τις δομές αρμοδιότητάς σας,ώστε να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για την Διαδικτυακή Ημερίδα: «AIDS: Ακούμε & Ρωτάμε τους ειδικούς», που θα υλοποιηθεί τηνΤετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 5.30 – 8.30 μ.μ.Φόρμα συμμετοχής και ερωτήσεων: https://forms.gle/qp7VB4KWgAcUU3r97  Σύνδεσμος Ημερίδας:https://minedu-secondary.webex.com/meet/gariouΙστοσελίδα: https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/3784

ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ΠΕ04 στη δειγματική εργαστηριακή διδασκαλία Φυσικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ AIDS Ακούμε και ρωτάμε τους ειδικούς_ΣΕ Γαριού

«Χρόνος σε κίνηση: Μεταμορφώσεις του Χρόνου» | Eκπαιδευτικό Βιωματικό Eργαστήρι για παιδιά 6 έως 12 ετών & οικογένειες (25 & 26/11/2023)

καθετο logo png 1

«Χρόνος σε κίνηση: Μεταμορφώσεις του Χρόνου»

Εκπαιδευτικό Βιωματικό Εργαστήρι

για παιδιά 6 έως 12 ετών & οικογένειες

στο Μουσείο Κοτσανά!

 

 

Newsletter 1

Σάββατο, 25 & Κυριακή, 26 Νοεμβρίου στις 12:00 μ.μ.

Τo Μουσείο Κοτσανά γιορτάζει τον Χρόνο, τον Πατέρα της Αλλαγής και τη Μητέρα όλης της Φύσης. Τι είναι όμως ο Χρόνος; Είναι ένας ή πολλοί; Καθένας έχει τη δική του απάντηση κι όλοι μαζί γνωρίζουμε βιωματικά τις σπουδαιότερες επιστημονικές απαντήσεις. Το σύνθημά μας είναι: «χρόνος σε κίνηση»!

▪ Αλήθεια, ποια μπορεί να είναι η κίνηση του χρόνου και πώς μπορεί αυτή να μοιάζει;

▪ Αν πάλι οι χρόνοι είναι πολλοί τότε πώς ακριβώς συναντώνται μεταξύ τους;

▪ Υπάρχει άραγε αρχή και τέλος;

Ένα βιωματικό εργαστήρι παιγνιώδους μάθησης έρχεται να μας αποκαλύψει όλα τα επιστημονικά μυστικά του χρόνου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Από τον Πυθαγόρα, τον Αριστοτέλη και τον Κτησίβιο ως τον Νεύτωνα, τον Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ ο χρόνος μεταμορφώθηκε πολλές φορές στην ιστορία ενώ απέκτησε και κάποιες αρκετά παράξενες μορφές στο σύμπαν.

Με όχημα τις τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών και εφόδιο τη δημιουργική μας φαντασία στήνουμε βήμα-βήμα τον δικό μας «χορό-χρόνο» και ανακαλύπτουμε συνδυαστικά ένα μωσαϊκό χρονικών μεταμορφώσεων από την γήινη βαρύτητα και τους αστρικούς ανέμους έως την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία γάμα και τον διαστημικό κυματισμό μίας αστρικής έκρηξης. Εσείς ποια κίνηση του χρόνου θα επιλέξετε;

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις για τα εργαστήρια:

▪ Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 6 – 12 ετών & ενήλικες συνοδούς.

▪ Διάρκεια: 60’

▪ Κόστος συμμετοχής: Παιδιά 8 ευρώ | γονείς 5 ευρώ

▪ Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.

▪ Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.

▪ Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μια ημέρα πριν.

▪ Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.

▪ Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.

Πώς θα νιώσουμε ικανοποίηση και χαρά με τις ατέλειές μας: Webinar για ενήλικες

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣΠώς θα νιώσουμε ικανοποίηση και χαράαξιοποιώντας τη δύναμη του «αρκετά καλού»WEBINAR ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣΔευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, στις 6:30 μ.μ.Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

Χωρίς τίτλο 2

Οι κάτοικοι των δυτικών κοινωνιών ζούμε σε μια κουλτούρα γεμάτη από τελειομανείς φαντασιώσεις. Η Δύση έχει σταδιακά εξελιχθεί σε έναν κόσμο όπου φωτογραφίες και κινούμενες εικόνες από τέλειες ζωές αστράφτουν στα μάτια μας μέσα από τα παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα σύγχρονα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Καθεμία μας «λέει» ότι θα γίνουμε χαρούμενοι και επιτυχημένοι αν είμαστε τέλειοι και ότι τα όνειρά μας δύσκολα θα πραγματοποιηθούν εάν ξεφύγουμε απ’ αυτό το «ιδεώδες».Η εντύπωση αυτή, απολύτως πραγματική, ζωντανή και συντριπτική, μας έχει διαπεράσει τόσο ύπουλα, ώστε η τελειομανία να ζει μέσα μας, σαν ένα ακλόνητο και αδυσώπητο αίσθημα μόνιμης ανασφάλειας για όσα δεν έχουμε, για όσα δεν είμαστε, για όσα δεν κατορθώσαμε. Πνιγόμαστε στη δυσαρέσκεια, βουλιάζουμε στον βούρκο της πλεονεξίας, παλεύουμε να είμαστε τέλειοι, γιατί όλοι γύρω μας μοιάζουν να τα καταφέρνουν χωρίς καμία προσπάθεια.

Βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι αυτός δεν είναι υγιής και βιώσιμος τρόπος ζωής. Ότι πίσω του κρύβονται οι αόρατες δυνάμεις της οικονομίας και των αγορών, που τρέφονται από τη διαρκή υπερκατανάλωση. Καταλαβαίνουμε όχι μόνο ότι κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά και ότι κανείς δεν μπορεί ούτε καν να προσεγγίσει την τελειότητα. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι η πανοπλία της τελειομανίας μάς βαραίνει ολοένα και περισσότερο.Το παράδοξο είναι ότι εξακολουθούμε να τη φοράμε, μολονότι βλάπτει προφανώς όχι μόνο την ψυχική, αλλά και τη σωματική μας υγεία. Είναι αδιανόητο να την αποτινάξουμε και να δεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι, με την ομορφιά και με τα ελαττώματά του, τις ικανότητες και τις αδυναμίες μας, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε σύγκρουση με τα στερεότυπά μας για το τι είναι «σπουδαίο» και «καλό» στη σύγχρονη κοινωνία και θα μας απομάκρυνε από τον κυρίαρχο τρόπο σκέψης, που μας πιέζει ολοένα και περισσότερο και μας αναγκάζει να επιζητούμε διαρκώς περισσότερα.Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Τaλκ διοργανώνουν webinar με τίτλο «Το κυνήγι της τελειότητας», βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Thomas Curran που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, προκειμένου να συζητήσουμε για την τελειομανία και τη σχεδόν παντελή έλλειψη αυτοκριτικής που θα μας βοηθούσε να ξεφύγουμε από αυτή, μέσα από πρακτικές τεχνικές και πολιτικές προτάσεις.Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση θα εξετάσουμε:

  • τι είναι στ’ αλήθεια η τελειομανία και τι μας ωθεί σε αυτή,
  • πώς μας βλάπτει,
  • πόσο γρήγορα εξαπλώνεται,
  • γιατί εξαπλώνεται,
  • πώς επηρεάζει το μεγάλωμα των παιδιών μας και
  • τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεφύγουμε απ’ αυτή.

Το webinar βασίζεται στο ομότιλο βιβλίο του Thomas Curran, Καθηγητή Ψυχολογίας στο London School of Economics, και επιδιώκει να προσφέρει εργαλεία αποδοχής του εαυτού και αποφασιστικότητας, ώστε οι σύγχρονοι άνθρωποι να οδηγηθούμε σταδιακά σε έναν πιο αρμονικό τρόπο ζωής, που θα αποδέχεται την ύπαρξη ανθρώπινων ορίων.Αν έχετε ποτέ αισθανθεί ότι σας κυριεύει η βασανιστική ανάγκη να ανταγωνίζεστε για περισσότερα ή να είστε οι καλύτεροι, σας περιμένουμε για να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μας και για τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τις χαρές της ατέλειας και της ανεπάρκειας.Το κυνήγι της τελειότητας: Πώς θα νιώσουμε ικανοποίηση και χαρά αξιοποιώντας τη δύναμη του «αρκετά καλού»Πότε: Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, στις 6:30 μ.μ.Συζητούν:Πελιώ Παπαδιά, επικοινωνιολόγος, M.Sc. Πολιτιστικών Σπουδών και Ανθρώπινης Επικοινωνίας, αρχισυντάκτρια του Free Press για γονείς Τaλκ και του www.talcmag.grΣουζάνα Παπαφάγου, κλινική ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτριαΤο webinar θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom με δωρεάν συμμετοχή.Κάντε ΚΛΙΚ παρακάτω, για να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε

ή καταχωρήστε τους παρακάτω κωδικούς στην πλατφόρμα:Meeting ID 868 9953 5904Passcode 963793

       ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Thomas CurranΣτο βιβλίο αυτό ο Τhomas Curran μας προσφέρει διέξοδο: να συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους αντί να τους ανταγωνιζόμαστε, να συντηρούμε αντί να σπαταλάμε, να μην αντλούμε κέρδη βλάπτοντας τους άλλους ή τη φύση, να κρατάμε μόνο αυτά που χρειαζόμαστε, να εστιάζουμε στα σημαντικά, στην υγεία, στις σχέσεις, στη χαρά.Αν έχετε αισθανθεί ποτέ ότι σας κυριεύει η βασανιστική ανάγκη να ανταγωνίζεστε για περισσότερα ή να είστε οι καλύτεροι, το βιβλίο αυτό είναι για εσάς.

Πρόσκληση σε Εναρκτήρια Εκδήλωση | Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά EU4Health 2021-2027 | 24.11.23

Στα πλαίσια έναρξης του εκπαιδευτικού προγράμματος στην ψυχοκοινωνική παρέμβαση «Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά» (Let’s Talk About Children), μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕU4Health 2021-2027, που διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην εναρκτήρια εκδήλωση.

Σκοπός της εναρκτήριας εκδήλωσης είναι η ενημέρωση εκπαιδευτικών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας, καθώς και του ευρύτερου κοινού, για τους στόχους και την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης «Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά» στην ψυχική υγεία παιδιών και των οικογενειών τους σε σχολικό πλαίσιο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά» ΕU4Health
2021-2027 αφορά την εκπαίδευση σε μία βραχεία, δομημένη και αποτελεσματική παρέμβαση, η οποία ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων για τη βέλτιστη υποστήριξη και κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών των παιδιών και την προώθηση της θετικής γονικής λειτουργίας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από τον Γεράσιμο Α. Κολαΐτη, Ομότιμο Καθηγητή, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ και Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος για την Ελλάδα, την Tytti Solantaus, Ομότιμη Καθηγήτρια, Finnish Institute for Health and Welfare, Φινλανδία και Δημιουργό του προγράμματος «Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά», τον Γεώργιο Γιαννακόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του προγράμματος για την Ελλάδα, καθώς και από εκπροσώπους από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και από την Περιφέρεια Αττικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 18:00 – 21:00, στο Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε στη διεύθυνση: ltc@uoa.gr

Με εκτίμηση,

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος
Γεράσιμος Α. Κολαΐτης
Ομότιμος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

ΑςΜιλήσουμεΓιαΤαΠαιδιά_ΕναρκτήριαΕκδήλωση_24-11-23


“Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά”
EU4Health 2021 – 2027
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθ. Κολαΐτης Γ.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Επίσημη Ιστοσελίδα: Let’s Talk about Children (utu.fi)

“Let’s Talk about Children”
EU4Health 2021 – 2027
Scientific Supervisor: Prof. Kolaitis G.
National and Kapodistrian University of Athens Official website: Let’s Talk about Children (utu.fi)

Επιμορφωτική Ημερίδα: Συμπερίληψη Προσφύγων στην Αγορά Εργασίας

Employability Group 24112023 Event Post final 2

 

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με την “Ομάδα Εργασίας για την εργασιακή ένταξη μεταναστών και προσφύγων” και με την υποστήριξη του Δήμου Νεάπολης -Συκεών, σας προσκαλεί στην Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Συμπερίληψη Προσφύγων στην Αγορά Εργασίας». 

Η δράση αφορά:

Επαγγελματίες στο χώρο του προσφυγικού

Νέες και νέους που ενδιαφέρονται να μάθουν και να δικτυωθούν στο χώρο

 

Ημέρα: 24 Νοεμβρίου 2023

Ώρα: 9 πμ – 5 μμ

Τοποθεσία: Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Πρώην Δημαρχείο Νεάπολης), Ελευθερίου Βενιζέλου 125

 

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=HANqP6au9EORl3xNktNyK0c1LBbBYJJOnlmAwE0vzbhUQ1BJQldBR1FQSkZMSjlEV1U5RUI2NDlXUy4u

 

Πρόσκληση_final_2

 

ΣΕΚ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης

 

URLhttps://www.sociologists.gr

facebook: Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων – Παρ. Θεσ/νίκης 2016 https://www.facebook.com/groups/164044757288935

youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoVC67P2wL-SqhuT91kAVbg

e-mail: thessociologists@gmail.com

Ημερίδα AΠΘ: «Εκδοχές της ελληνικότητας στην Ιταλία: παλιές εγκαταστάσεις – σύγχρονες μεταναστεύσεις»

Σας ενημερώνουμε για την ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Σπουδαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας  – Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο ΑΠΘ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ:

Εκδοχές Ελληνικότητας.Ιταλία. Νοε.2023

Aγαπητές/οί συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε στην πρώτη ημερίδα του ετήσιου κύκλου διαλέξεων 2023 – 2024 του Σπουδαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας  – Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο ΑΠΘ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ.

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Εκδοχές της ελληνικότητας στην Ιταλία: παλιές εγκαταστάσεις – σύγχρονες μεταναστεύσεις»

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, 18.30 – 20.45 μμ.

Η συμμετοχή σας μπορεί να γίνει είτε:
–   δια ζώσης στο Σπουδαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, αιθ. 104, παλαιό κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, (ο χώρος διατίθεται για 25 συμμετέχοντες, απαιτείται κράτηση θέσεων μέσω μηνύματος στη διεύθυνση areti@hist.auth.gr), είτε
– διαδικτυακά στον κόμβο https://authgr.zoom.us/j/99316735979

Πρόγραμμα

18.30 – 18.40 «Εισαγωγικά για την ημερίδα: ταυτοτικές εκδοχές»
Γιώργος Αγγελόπουλος, αν. καθηγητής κοινωνικής και πολιτικής ανθρωπολογίας ΑΠΘ

18.40 – 19.00 «Η γλώσσα της πολιτιστικής κληρονομιάς: γλωσσικές ιδεολογίες στην Ελλάδα και τη Νότια Ιταλία σε σύγκριση»
Manuela Pellegrino, Δρ. κοινωνικής ανθρωπολογίας, ερευνήτρια Πανεπιστήμιο Southern Denmark

19.00 – 19.20 «Εκδοχές  “ελληνικότητας” στην Καλαβρία: η περίπτωση του χωριού Γκαλλιτσιανό»
Χριστίνα Πετροπούλου, Δρ. κοινωνικής ανθρωπολογίας, ΕΔΙΠ Πάντειο Πανεπιστήμιο.

19.20 – 19.40 «Εκτοπισμός στην “Ελληνική” πλευρά: Μετακινήσεις παιδιών και σιωπές στην ψυχροπολεμική Ιταλία»
Σταυρούλα Πιπύρου, αν. καθηγήτρια κοινωνικής ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο του St. Andrews

19.40– 20.00 «Πολιτικές ταυτότητας και σύγχρονη ελληνική διασπορά στην Ιταλία»
Όλγα Νάσση, Δρ. κοινωνικής ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Μεσσήνης.

Συζήτηση: 20.00 – 20.45

Με εκτίμηση,

Γιώργος Αγγελόπουλος, Αλεξάνδρα Μπακαλάκη, Ειρήνη Παπαδάκη, Αθηνά Πεγκλίδου, Νόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου, Αρετή Τζιντζιόβα

Ευγενική Υπενθύμιση: Πρόσκληση στη 2η εκδήλωση ΛΟΓΟΣ 13.

2ppeZ6PQVQ3Q

Μπλαιζ Πασκάλ (1623 – 1662): ο μεγάλος φιλόσοφος της ανησυχίας.

Τετρακόσια χρόνια από τη γέννησή του.

1 1

 

Δήμος Αρταίων – Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων δράσεων

Θανάσης Αρκουμάνης

Τμήμα Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Αρτάιων

Περιφερειακή οδός και Αυξεντίου

Άρτα

Τ.Κ. 47132

Τηλ.: 26813 62115

Email: gr_tourismou@arta.gr

 

Πρόσκληση Χριστούγεννα_2

Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΑΡΤΑ

[smartslider3 slider=”2″]

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση