Αθλοπαιδιές την Πέμπτη 13 Ιουνίου στην αυλή του σχολείου με καλεσμένους τους γονείς των μαθητών/τριών. Δόθηκαν έπαινοι στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων  για τη συμμετοχή τους στον 14ο Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους και αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές της Β΄ τάξης για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Safe Water Sports.

Ο σύλλογος γονέων, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια και συμπαράστασή του σε όλη της διάρκεια της χρονιάς, πρόσφερε παγωτά σε μαθητές κι εκπ/κούς.

Αθλοπαιδιές Ιούνη1 Αθλοπαιδιές Ιούνη2 Αθλοπαιδιές Ιούνη3 Αθλοπαιδιές Ιούνη4 Αθλοπαιδιές Ιούνη5 Αθλοπαιδιές Ιούνη6

Ιούνιος … Καλοκαίριασε πια… Καιρός για ταξίδια…

Οι μαθητές  της ΣΤ΄ τάξης με μια «βαλίτσα» στο χέρι παρουσίασαν σημαντικές στιγμές της σχολικής τους ζωής, από την Πρώτη ως την Έκτη τάξη, μέσα από κείμενα που είχαν γράψει οι ίδιοι. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδια που δίδαξε ο καθηγητής μουσικής Ευάγγελος Μαραμής, και προβολή φωτογραφιών απ΄ την όμορφη μαθητική τους πορεία στο Δημοτικό Σχολείο. που ετοίμασε η δασκάλα τους Καπλάνογλου Σοφία. Στο τέλος ο σύλλογος γονέων μοίρασε δώρα στους απόφοιτους μαθητές.

Παιδιά το ταξίδι σας συνεχίζεται! Ένα ταξίδι συναρπαστικό και πιο απαιτητικό!

Με μια βαλίτσα στο χέρι1 Με μια βαλίτσα στο χέρι2 Με μια βαλίτσα στο χέρι3 Με μια βαλίτσα στο χέρι4

 

Οι μαθητές πειραματίζονται με το πακέτο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ευγενική δωρεά του ομίλου επιχειρήσεων MORE ENERGY και διαπιστώνουν τη χρησιμότητα της αιολικής ενέργειας. Φτιάχνουν τις πρώτες τους κατασκευές. Ένα ανεμοκίνητο όχημα κι έναν ανεμιστήρα.

Αιολική ενέργεια1 Αιολική ενέργεια2 Αιολική ενέργεια3 Αιολική ενέργεια4 Αιολική ενέργεια5 Αιολική ενέργεια6

Συμμετοχή στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης «Τρίποντα στα σχολεία». Στόχος του προγράμματος είναι να προάγει την ισότητα των δύο φύλων, να έρθουν σε επαφή μαθητές/τριες με το άθλημα και να τους δοθεί το ερέθισμα να συνεχίσουν να αθλούνται περαιτέρω. Μέσα από την σωστή καθοδήγηση να αγαπήσουν το άθλημα, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος και την σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα.

Τρίποντα στα σχολεία1 Τρίποντα στα σχολεία2 Τρίποντα στα σχολεία3 Τρίποντα στα σχολεία4

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 επισκεφτήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσ/νίκη. Ξεναγηθήκαμε στο θεματικό πάρκο με ρομποτικά ζώα Eco Zoo  και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε στο πλανητάριο την ιστορία της μικρής Μία που προσπαθεί να προστατέψει τη Γη και να σώσει τις 4 εποχές του χρόνου από την κλιματική αλλαγή.

Noesis1 Noesis2 Noesis4 Noesis3

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ξεκινήσαμε με σχετική ομιλία από τη δασκάλα κα Φουτσιτζή. Στη συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν βίντεο, που αφηγήθηκε με εικόνες την τραγωδία που έζησαν οι Έλληνες του Πόντου, την ωμή βία, τις διώξεις και τον ξεριζωμό από την πατρίδα τους. Ακολούθησε συζήτηση και η δράση ολοκληρώθηκε με ποντιακά τραγούδια από τους μαθητές συνοδεία οργάνων(ακορντεόν ο μουσικός μας κος Μαραμής και τύμπανο ο μαθητής της Ε΄ τάξης Τάσος Ευσταθιάδης).

Γενοκτονία Πόντου3 Γενοκτονία Πόντου4 censoredΓενοκτονία Πόντου5 censoredΓενοκτονία Πόντου6

Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου συνοδεία εκπ/κών την Κυριακή 19 Μαΐου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Σκήτης, υπέρ των πεσόντων των Ελλήνων του Πόντου.  Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας  στη Σκήτη και ομιλία με θέμα «Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου: Οι οφθαλμοί μου ακόμη διατηρούν το φρικώδες θέαμα» από τον Στυλιανό Ιωαννίδη, αξιωματικό Σ.Ξ., βαλκανιολόγου και υποψήφιου διδάκτορα ιστορίας στο Α.Π.Θ.

Γενοκτονία Πόντου1 Γενοκτονία Πόντου2

Την Τρίτη 14 Μαΐου οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων επισκέφτηκαν αρχικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη συνέχεια τον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel. Μια αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς μας μαθητές. Τους ευχαριστούμε και πάλι θερμά.

Πυροσβεστική1 Πυροσβεστική2 Πυροσβεστική3 Πυροσβεστική4 TopChannel1 TopChannel2 TopChannel3 TopChannel4