Ανακοινώνεται ότι στην Πρώτη (Α ́) Τάξη του Δημοτικού θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2024-2025 οι μαθητές που γεννήθηκαν στο χρονικό διάστημα από 1-1-2018 έως 31-12-2018.

Οι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να υποβάλλουν σχετική ΑΙΤΗΣΗ-Υπεύθυνη Δήλωση Εγγραφής τις εργάσιμες μέρες,  από 1 έως 20 Μαρτίου 2023 και ώρα 8:00 π.μ.- 1:30 μ.μ. περισσότερες πληροφορίες…

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας η παιδίατρος Καλτσούνη Βασιλική και η κοινωνική λειτουργός Δουγαλή Παναγιώτα της 3ης ΤΟΜΥ, στα πλαίσια ανάπτυξης και υλοποίησης παρεμβάσεων του  Υπουργείου Υγείας για την ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν:

την πρόληψη ατυχημάτων (όλες οι τάξεις) και

πρώτες βοήθειες (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις).

Πρόληψη ατυχημάτων πρώτες βοήθειες Πρόληψη ατυχημάτων πρώτες βοήθειες1 Πρόληψη ατυχημάτων πρώτες βοήθειες2 Πρόληψη ατυχημάτων πρώτες βοήθειες3 Πρόληψη ατυχημάτων πρώτες βοήθειες4 Πρόληψη ατυχημάτων πρώτες βοήθειες5 Πρόληψη ατυχημάτων πρώτες βοήθειες6 Πρόληψη ατυχημάτων πρώτες βοήθειες7

     Κινδυνεύει η ζωή τους από το κρύο; Τι θα φάνε άραγε; Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε γι΄ αυτά;
Σκέψεις και προβληματισμοί προκαλούν περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας, οι οποίοι αναλαμβάνουν δράση και κατασκευάζουν ταΐστρες για τα πουλάκια του χειμώνα.

     Διαθεματικά, συνδυάζουν τη δράση τους αυτή και με το μάθημα της Γλώσσας. Παίζουν με τις λέξεις πουλάκισποράκισπιτάκιφαγάκι και αποτυπώνουν τα δικά τους ποιήματα σε αυτοσχέδιες πινακίδες, με τις οποίες στολίζουν την αυλή του σχολείου.   

     Φυτεύοντας τον σπόρο της αγάπης για τα πουλάκια του χειμώνα, κρατάμε «Ένα παράθυρο ανοιχτό στην κοινωνία». Γιατί κοινωνία είναι και η φύση..

Ταϊστρες για πουλιά1 Ταϊστρες για πουλιά2 Ταϊστρες για πουλιά3 Ταϊστρες για πουλιά4

Μέσα από την ενότητα “Φυσικές καταστροφές – Πολιτική προστασία” του μαθήματος των Εργαστηρίων δεξιοτήτων, μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας σημειώνουν, χρωματίζουν, κατασκευάζουν, πειραματίζονται, δημιουργούν, καλλιεργούν τη σκέψη τους, χαίρονται, συμφωνούν, διαφωνούν, αναπτύσσουν κριτική σκέψη.

Στο μικροσκόπιό τους, ο σεισμός και το ηφαίστειο.

20240205 103742 censored 20240125 125957 1 censored

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το ψηφιακό βιβλίο με τις δραστηριότητες των παιδιών.