Αποχαιρετισμός!

Αγαπητοί μου μαθητές, Αγαπητοί μαθητές-γονείς των μαθητών μου, Αγαπημένα μου παιδιά όλων των ηλικιών από το 1984 έως το 2023, Αγαπητοί μου φίλοι,

Μετά από 39 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας μου στο χώρο της εκπαίδευσης ως δάσκαλος, αλλά και ως διευθυντής όλα αυτά τα χρόνια στο αγαπημένο μου σχολείο το Δημοτικό Σχολείο Ξηροκάμπου Λέρου έφτασε η ώρα της συνταξιοδότησής μου.

Είναι μια ώρα επιβεβλημένη σε κάθε άνθρωπο, όταν εξαντλείται η εργασιακή του θητεία, δύσκολη μεν, επιβεβλημένη δε. Την ώρα αυτή του απολογισμού μου νιώθω υπερήφανος που διετέλεσα το καθήκον μου με ευσυνειδησία απέναντι στους μαθητές και τις μαθήτριές μου προσφέροντας αυτό που μπορούσα στην κοινωνία του τόπου μου, εμπλουτίζοντας με αξίες και γνώσεις τα παιδιά, υπηρετώντας καθημερινά τον πανανθρώπινο στόχο της αγάπης του συνανθρώπου, τον σεβασμό και την εκτίμηση, παράγοντες οι οποίοι αποτελούν και θα αποτελούν το θεμέλιο για την ισορροπία της κοινωνίας.

Με τους μαθητές και τις μαθήτριές μου εφαρμόζοντας πάντοτε δημοκρατικές διαδικασίες προσπαθήσαμε να φέρουμε στο σχολείο και στο χωριό μας καινοτόμα προγράμματα τα οποία μέχρι σήμερα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Παράλληλα με αυτό, προσπάθησα μαζί με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μου, το Σύλλογο Γονέων και τους τοπικούς παράγοντες να κρατήσω σε υψηλό επίπεδο την επίδοση του σχολείου μας, πράγμα το οποίο επετεύχθη. Καθημερινά ζούσα με την αγάπη και την εκτίμησή σας, τη συνεργασία σας και τον σεβασμό σας, πράγματα τα οποία μου έδιναν δύναμη να βλέπω την επόμενη μέρα με αισιοδοξία.

Γι΄αυτό κι εγώ επέλεξα και δικαιώθηκα γι΄αυτή μου την επιλογή να υπηρετήσω από 1-9-1984 μέχρι 31-8-2023 στο αγαπημένο μου σχολείο του Ξηροκάμπου.

Σας ευχαριστώ όλους, μικρούς και μεγάλους, φίλους και γνωστούς για την Αγάπη που μου δείξατε, τον σεβασμό και την εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Τελειώνοντας τη θητεία μου δε σημαίνει ότι θα βρίσκομαι και μακριά από το σχολείο. Με τις γνώσεις που έχω αποκτήσει και την αγάπη μου για αυτό το σχολειό θα βρίσκομαι στο πλευρό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και θα προσφέρω τη βοήθειά μου, όπου αυτή χρειαστεί.

Σας αγαπώ και θα σας αγαπώ πάντα!

Ο Δάσκαλός σας

Καρπαθάκης Γιάννης

 

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.