Υγιεινή Διατροφή: “Το τραπέζι του παππού και της γιαγιάς”

Με μεγάλη χαρά, μαθητές και δάσκαλοι, μετά από δύο χρόνια παύσης λόγω του κορωνοϊού, οργανώσαμε και φέτος το δεκατιανό τραπέζι “του παππού και της γιαγιάς”, πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται εδώ και 20 χρόνια από τον Διευθυντή του σχολείου, Καρπαθάκη Γιάννη, με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι μαθητές του σχολείου μας έφεραν παραδοσιακά προϊόντα από το σπίτι ( μυζήθρα, ελιές, αβγά, παξιμάδια, πατατοσαλάτα, τυράκι, κολοκυθοκεφτέδες, παξιμαδάκια από χαρούπι). Όλα αυτά πλαισιώθηκαν από υπέροχες σαλάτες από τον κήπο του σχολείου μας (μαρούλια, ρόκα, κάρδαμο, κρεμμυδάκια, ραπανάκια, καρότα). Όλα φυτεμένα, προσεγμένα και σερβιρισμένα από τους μαθητές.

Η εμπειρία καταπληκτική τόσο για τους δασκάλους όσο και για τους μαθητές και η διδασκαλία για υγιεινή διατροφή υποδειγματική. Περιμένουμε την επόμενη φορά με αγωνία και καινούρια  παραδοσιακά προϊόντα.

Ραπανάκια λαχταριστά με τρυφερά μαρούλια, ρόκα και κάρδαμο!

SAM 7945

Πρώτη φορά καλλιεργήσαμε καρότα!

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δίνει συγχαρητήρια σε μαθητές και δασκάλους!

Συζητάμε για την αξία της υγιεινής διατροφής!

Το τραπέζι μας!

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.