Εορτασμός επετείου 17ης Νοέμβρη

Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 46ης επετείου του Πολυτεχνείου  του Νοέμβρη του 1973, από τους μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου με θεατρικό- αποσπάσματα από το “Καφενείο η Ελλάς”- με την παρουσίαση και το χρονικό, τα ποιήματα, τα συνθήματα, αφιερωμένα στη μνήμη των φοιτητών καθώς και τα τραγούδια από τη χορωδία με τους μαθητές της  Στ΄ τάξης.

 

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Κόνιτσας

Την Τετάρτη 13-11-2019 οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄τάξεων του σχολείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας για να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματαα του Κέντρου. Συγκεκριμένα οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Παραδοσιακοί οικισμοί και φύση” που αφορούσε επίσκεψη στην Άνω Πόλη της  Κόνιτσας με τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα καλντερίμια και ξενάγηση από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ, ενώ οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης    είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα- εργαστήρι  με τίτλο «Με το μάτι στον καιρό». Με τη βοήθεια φορητού Μετεωρολογικού Σταθμού και τα όργανα που κατασκεύασαν τα παιδιά με τη βοήθεια και τις οδηγίες της υπεύθυνης του προγράμματος οι μαθητές μας έκαναν  τις δικές τους μετρήσεις με σκοπό την πρόγνωση του καιρού.

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης 31 Οκτώβρη 2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, στις 04/11/2019 εκδήλωση – ενημέρωση των μαθητών της Δ΄ -Ε΄ -Στ΄ τάξης για την αξία και τη χρησιμότητα της αποταμίευσης καθώς και για τη σχετική δράση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου παλαιότερα, από τους υπεύθυνους του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της Eurobank που κάθε χρόνο ακούραστα πραγματοποιούν την παρουσίαση σε ένα επιλεγμένο σχολείο του Ν. Ιωαννίνων. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές πήραν τον κουμπαρά τους για να κάνουν τις δικές τους αποταμιεύσεις.