Σεμινάριο στη χρήση Απινιδωτή και την ΚΑΑ

      

Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας , τη Δευτέρα 13/9/2021 το απόγευμα,  3ωρο σεμινάριο από τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού με θέμα την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΑ) και τη χρήση απινιδωτή. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του σχολείου με την τοπική κοινότητα στα πλαίσια του ανοίγματος του σχολείου προς την κοινωνία.

Το  σεμινάριο αυτό είναι απαραίτητο σε κάθε δομή που απασχολεί κόσμο και ειδικά παιδιά και είναι  σημαντικό να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά και να συγχαρούμε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βώρων κ. Μάρκο Ξενογιαννάκη για την  πρωτοβουλία του αυτή για τη διοργάνωση του σεμιναρίου στο χώρο του σχολείου μας.

Επίσης θέλουμε  να ευχαριστήσουμε θερμά σαν εκπαιδευτικοί αλλά και σαν πολίτες τον κ. Μηλολιδάκη Αντώνιο του Γεωργίου για τη δωρεά  ενός απινιδωτή στους Βώρους. Είναι σημαντικό να αναδεικνύονται και να προβάλλονται οι ενέργειες αυτές προκειμένου να βρίσκουν μιμητές την εποχή που ζούμε καθώς όλοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν. Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί στην πλατεία στο Κάτω Χώρι, προκειμένου να είναι προσβάσιμος από όλους.

Τέλος ευχαριστούμε και τους εθελοντές Σαμαρείτες οι οποίοι στέκονται πάντα αρωγοί σε τέτοιες ενέργειες και στηρίζουν έμπρακτα συνεχώς τοπικά αντίστοιχες δράσεις. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Αφήστε μια απάντηση