Επέτειος 17ης Νοέμβρη

Αγαπητοί γονείς ,

σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του εορτασμού της  17ης  Νοεμβρίου, το Σχολείο μας – και συγκεκριμένα οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  με το δάσκαλο τους κ. Κασσώτη Εμμανουήλ  – θα πραγματοποιήσει γιορτή την Παρασκευή 16/11/2018 . Όλοι οι μαθητές  θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά το πρωί στις 8.00 π.μ.. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 9.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 10.00 π.μ., οπότε θα σχολάσουμε .  Τα δρομολόγια του λεωφορείου θα γίνουν κανονικά.

Η παρουσία σας στη γιορτή θα μας τιμήσει.

Μετά το σχόλασμα των μαθητών, προσκαλούμε  όλους τους γονείς στην αίθουσα εκδηλώσεων για να συζητήσουμε διάφορα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

 

Εκλογές αιρετών 2018

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 δεν θα γίνουν μαθήματα και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι κλειστά λόγω εκλογών των αιρετών αντιπροσώπων μας σε ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ.

Εκκλησιασμός 28ης Οκτωβρίου

Και τη φετινή χρονιά έγινε ο καθιερωμένος εκκλησιασμός για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, αφού συγκεντρώθηκαν στο σχολείο, κατευθύνθηκαν προς την εκκλησία με τη συνοδεία της σημαίας.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας και της αρτοκλασίας, διαβάστηκε ο λόγος από τη μαθήτρια της ΣΤ τάξης, αφιερωμένος στους πεσόντες του ’40.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η ενός λεπτού σιγή, εις ανάμνησιν των όσων ηρώων έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι σήμερα.

Ζήτω η Ελλάδα και η 28η Οκτωβρίου 1940.

 

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Με τη δέουσα τιμή κάναμε τη γιορτή της επετείου του ΟΧΙ και τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας. Η Γ τάξη είχε αναλάβει την οργάνωση και εκτέλεση της γιορτής και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου το πρωί, μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και συγγενείς των μαθητών, βρέθηκαν στο σχολείο για να τιμήσουν τους ήρωες του ’40. Η γιορτή μας είχε τραγούδια, θεατρικά, προβολές και αρκετές γελοιογραφίες της εποχής που φτιάχτηκαν για να εμψυχώσουν τους Έλληνες έναντι των Ιταλών, που διακοσμούσαν τους τοίχους.

Παράλληλα με τη γιορτή έγινε και η παράδοση της σημαίας στη σημαιοφόρο της ΣΤ τάξης, στην οποία ευχόμαστε καλή πρόοδο! Με το πέρας της γιορτής υπήρξε ενημέρωση από τη διευθύντρια του σχολείου για θέματα της φετινής χρονιάς που αφορούν το σχολείο μας.

Ευχόμαστε και του χρόνου και φυσικά Ζήτω η Ελλάδα!

 

Πρόσκληση γιορτής 28ης Οκτωβρίου

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Βώρων

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 η Γ Τάξη του σχολείου μας, επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Βώρων. Η ημέρα ήταν καλή και με χαρά οι μικροί μαθητές απόλαυσαν τον περίπατο μέχρι το μουσείο και στη συνέχεια τα εκθέματα. Το Μουσείο έχει εκθέματα από υφαντά, είδη διατροφής, εργαλεία, ρούχα, όπλα, νομίσματα και χαρτονομίσματα, αγγεία και καλάθια και όλα συνοδεύονται από  μια ιστορία. Τα περισσότερα εκθέματα έχουν σχέση μάλιστα με τον τόπο μας, οπότε και οι μαθητές μπορούν να ταυτιστούν με κάποια από αυτά βλέποντας στοιχεία και της τοπικής ιστορίας. Ευχαριστούμε την κ. Μπελενιώτη Μαρία για την φιλοξενία στο μουσείο και ευχόμαστε να έχουμε και άλλες τέτοιες δράσεις στη πορεία της χρονιάς.

 

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού  Σχολείου Βώρων επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά και εγκάρδια, όλους όσους συνέβαλαν εθελοντικά στο βάψιμο της σχολικής αίθουσας της Α τάξης. Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους: κ. Ασκοξυλάκη Ιωάννη για την παροχή υπηρεσιών ελαιοχρωματισμού, την κα Κρασαγάκη Ειρήνη για την παροχή εργατικού δυναμικού και τον κ. Καμπουράκη Στέλιο για την εξασφάλιση των υλικών χρωματισμού. Ευχαριστούμε ακόμη την κα. Πατεράκη Αναστασία για τη δωρεά μιας βιβλιοθήκης στο σχολείο μας, εις μνήμη του συζύγου, του γιου και του εγγονού της. Τέλος, ευχαριστούμε όσους γονείς βρέθηκαν δίπλα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, προκειμένου να βοηθήσουν στις καθαριότητες. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας για τη συμβολή τους και ευελπιστούμε ότι αυτές οι ενέργειες θα αποτελέσουν πρότυπο μίμησης και δράσης από όσους επιθυμούν να βοηθήσουν.

 

Εκδρομή Γ Τάξης

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

σας ενημερώνουμε ότι η Γ Τάξη θα επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο Βώρων την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11.30-13.15, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τον τρόπο ζωής μιας άλλης εποχής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, καθώς δεν υπάρχει κόστος για τους μαθητές του σχολείου μας. Σε περίπτωση που συμφωνείτε για την επίσκεψη, παρακαλούμε να υπογράψετε και να μας επιστρέψετε την παρούσα δήλωση.

Ενημερωση για εκδρομη

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Οδηγίες για παιδιά με αδύναμη μνήμη