Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο.

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι  σύμφωνα με την αρ. πρωτ.136712/Δ1/05-09-2019 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ, συνεχίζεται η εφαρμογή της δράσης: « Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο».

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή των διδακτικών βιβλίων των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, στο σχολείο. Τα βιβλία των μαθητών/τριών παραμένουν στο σχολείο την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο. Με τη δράση αυτή επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου. Η δράση απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημόσιων Σχολείων της χώρας και  υλοποιείται  από την έναρξη έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020.

Ειδικότερα, στο σχολείο μας  τα διδακτικά βιβλία θα παραμένουν τις ακόλουθες Παρασκευές:

  • Σεπτέμβριος : 27/09/2019
  • Οκτώβριος : 11/10/2019 &  25/10/2019
  • Νοέμβριος : 08/11/2019 & 15/11/2019
  • Δεκέμβριος : 06/12/2019 & 13/12/2019
  • Ιανουάριος : 17/01/2020 & 24/01/2020
  • Φεβρουάριος: 07/02/2020 & 21/02/2020
  • Μάρτιος : 06/03/2020 & 20/03/2020
  • Απρίλιος : 03/04/2020
  • Μάιος : 08/05/2020 & 22/05/2020
  • Ιούνιος : 05/06/2020

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώσουν και θα προετοιμάσουν τους μαθητές για την καλύτερη εφαρμογή της δράσης.

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε κι εφέτος η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, στο σχολείο μας.  Το πρωί της Παρασκευής 27/09/2019 οι μαθητές μας ασχολήθηκαν με ποδόσφαιρο, χειροσφαίριση,  καθώς και  αθλήματα στίβου (ρίψη ακόντιου, δρόμος με εμπόδια, κ.λ.π.).

Κατόπιν ακολούθησε προβολή παιδικών ταινιών με ανάλογο περιεχόμενο .

Κάπως έτσι μια γεμάτη μέρα ολοκληρώθηκε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

Αγιασμός

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση από τη Διευθύντρια για θέματα λειτουργίας του σχολείου.

 

Καλή σχολική χρονιά!

 

 

Εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικούΛήψη αρχείου

Γιορτή λήξης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήσαμε και φέτος τη γιορτή λήξης στον αύλειο χώρο του σχολείου μας με θέμα: «Ταξίδι στη μουσική». Oι μαθητές μας, για άλλη μια φορά, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών που είχαν την επιμέλεια και οργάνωση της γιορτής, παρουσίασαν ένα άρτια αισθητικό αποτέλεσμα ξεσηκώνοντας όλους τους παρευρισκομένους και καταχειροκροτήθηκαν. Τους αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια καθώς εργάστηκαν με πολύ κέφι κάνοντας ατελείωτες πρόβες και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Μπράβο τους!!!

Eπίσης, ως Σύλλογος Διδασκόντων, θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε από καρδιάς,  και όλους εκείνους που είτε ηθικά είτε υλικά μας συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια μας να πραγματοποιήσουμε το όμορφο αυτό μουσικό ταξίδι και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Μανώλη Προβιδάκη που για άλλη μια φορά κάλυψε αφιλοκερδώς ηχητικά την εκδήλωση μας και την εικαστικό του Σχολείου μας κ. Ιωάννα Βασιάκου για τα καταπληκτικά σκηνικά τα οποία θα στολίσουν τους διαδρόμους του σχολείου μας.

Ευχόμαστε σε όλους μικρούς και μεγάλους ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Ραντεβού και πάλι το Σεπτέμβρη…… γιατί όπως λέει και ένα τραγούδι στα ίδια μέρη θα συναντηθούμε……. 

Καλό Καλοκαίρι!!!!!                                                            Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Πρόγραμμα OSOS για τη μέλισσα

Στα πλαίσια του προγράμματος OSOS για την προστασία της μέλισσας, το σχολείο μας ανέλαβε πολλαπλές δράσεις που είχαν να κάνουν με κατασκευές κολάζ, παρουσιάσεις, ενημέρωση στο χωριό, επίσκεψη γεωπόνου και μελισσοκόμου στο σχολείο μας. Μετά από όλες τις παραπάνω δράσεις, οι μαθητές μας σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλύτερα τη σπουδαιότητα της μέλισσας στη διατήρηση των οικοσυστημάτων και της ίδιας της ζωής στον πλανήτη μας.

YI DIGITAL CAMERA

YI DIGITAL CAMERA

YI DIGITAL CAMERA

YI DIGITAL CAMERA

YI DIGITAL CAMERA

YI DIGITAL CAMERA

Κλειστά σχολεία λόγω εκλογών

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, λόγω ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών.

Στις περιφέρειες και τους δήμους στους οποίους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 2 Ιουνίου, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου αντίστοιχα.Λήψη αρχείου

Βίντεο-δημιουργία μαθητών για τα γαλλικά

Οι μαθητές της ΣΤ Τάξης με τη δασκάλα τους κα.Πόπη, ετοίμασαν μια όμορφη παρουσίαση-βίντεο, η οποία αποτυπώνει τα όσα έμαθαν και έζησαν στο μάθημα των γαλλικών, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Μέσα από μικρά σκετς-παιχνίδια, παρουσιάζουν βασικές φράσεις στα γαλλικά δίνοντας και στο τέλος μια όμορφη νότα με τις εμπειρίες αυτής της χρονιάς. Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή πρόοδο και να συνεχίσουν με την ίδια όρεξη και διάθεση στο γυμνάσιο (σε περίπου έναν μήνα!)!

 

Εσπερίδα – Ομιλία για γονείς

Μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα  ομιλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί  και γονείς (και όχι μόνο) την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βώρων με θέμα: «Η συμβολή του οικογενειακού περιβάλλοντος στη διαχείριση των συγκρούσεων και των προβληματικών συμπεριφορών».

Η εισηγήτρια, κα Μαράκη Μπελαδάκη Ελένη, Δρ. Επιστημών της Αγωγής-Κοινωνιολογίας, Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Ηρακλείου και Πρόεδρος  ΙΑΚΕ, κατάφερε να καθηλώσει το ακροατήριο με την ευφράδεια και την αμεσότητα  του λόγου της, το χιούμορ καθώς και με την παράθεση προσωπικών βιωμάτων από την εμπειρία της πολύχρονης  ενασχόλησης της με τα παιδιά.

Θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε θερμά για την τιμή που μας έκανε να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις  και τον πολύτιμο χρόνο της.

Ελπίζουμε να έχουμε την τύχη να μας δοθεί η δυνατότητα να την έχουμε κοντά μας και πάλι την επόμενη σχολική χρονιά!

 

Δικαιολογητικά εγγραφής στην Α’ Τάξη

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1/1/2013 έως 31/12/2013. Οι εγγραφές  πραγματοποιούνται από  06 έως 20  Μαΐου 2019, για το σχολικό έτος 2019-2020.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

1) Πιστοποιητικό Γέννησης ( το οποίο θα φροντίσει το Δημοτικό Σχολείο αυτεπάγγελτα να αναζητήσει από το Πληροφοριακό Σύστημα myschool).

2) Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας του μαθητή (Β.Υ.Π),ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

 3) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

 4)  Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου (θα δοθεί από το Νηπιαγωγείο).

 5)  Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή

 6) Αίτηση που θα συμπληρωθεί στο Δημοτικό Σχολείο.

 7)  Υπεύθυνη Δήλωση  για  προσέλευση και αποχώρηση.