Κοπή βασιλόπιτας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, έκοψε την βασιλόπιτα για το νέο έτος. Σε μια όμορφη εκδήλωση, όλοι οι μαθητές του σχολείου ήταν εκεί και πήραν το κομμάτι τους. Το φλουρί κέρδισε η μαθήτρια της Δ Τάξης Ζ.Ι. και το δώρο της ήταν ένα βιβλίο από το τοπικό βιβλιοπωλείο. Ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο, ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και φυσικά στους μαθητές μας, καλή πρόοδο!

Παραμονή βιβλίων στο σχολείο

Με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων καθορίζονται τουλάχιστον δύο (2) σαββατοκύριακα για κάθε μήνα του διδακτικού έτους, κατά τα οποία τα βιβλία των μαθητών παραμένουν στο σχολείο. Οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί δεν αναθέτουν εργασίες ή/και γραπτές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά τα σαββατοκύριακα αυτά, διαμορφώνοντας ανάλογα το πρόγραμμα της τάξης τους.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πριν την έναρξη υλοποίησης της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων, ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης τους για τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου ενημερώνει εγγράφως τους γονείς των μαθητών του σχολείου σχετικά με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και αναρτά ανακοίνωση για το περιεχόμενο της εν λόγω απόφασης. Η ίδια ανακοίνωση αναρτάται και στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Ο Διευθυντής του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων μεριμνούν για την ορθή εφαρμογή της απόφασης. Θέματα που αφορούν την εφαρμογή της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης μπορούν να ρυθμίζονται με εγκυκλίους του ΥΠ.Π.Ε.Θ.Λήψη αρχείου

Οδηγίες για την εποχική γρίπη

Δείτε στο συνημμένο αρχείο τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την εποχική γρίπη.Λήψη αρχείου

Καλή χρονιά!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, σας εύχεται καλή χρονιά και χρόνια πολλά!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή έγινε στο σχολείο μας με αφορμή τις γιορτινές αυτές μέρες!

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου το απόγευμα από νωρίς άρχισαν να μαζεύονται οι μαθητές του σχολείου μας μαζί με κηδεμόνες, συγγενείς και φίλους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας για να παρακολουθήσουν τη διασκευή των έργων: Ο παπουτσής και οι καλικάντζαροι και το Πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο. Οι δασκάλες της Α και της Ε Τάξης κα. Στέλλα, κα. Σοφία και κα. Μαρία, είχαν ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν τις πρόβες και η δουλειά του απέδωσε καρπούς. Ένα πολύ όμορφο θεατρικό, πολυσυμμετοχικό καθώς συμμετείχαν σχεδόν 40 παιδιά, με κέφι, χαρά και με ωραία μηνύματα, ευχαρίστησε όλους όσους το παρακολούθησαν. Με το τέλος της παράστασης, το ζεστό χειροκρότημα αντάμειψε τους μαθητές και τις δασκάλες τους, μέσα σε έναν καταιγισμό ευχών για τις άγιες αυτές μέρες.

Ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, ήταν για άλλη μια φορά στο πλευρό μας στηρίζοντας τη γιορτή με τα δώρα που μοίρασε ο Αη-Βασίλης στους μαθητές και φυσικά αρκετοί από τους γονείς φρόντισαν και να μην πεινάσει κανείς, αφού όσοι επιθυμούσαν, μπορούσαν να φέρουν κάποιο κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους. Περάσαμε όλοι υπέροχα και έχουμε μόνο καλά λόγια να πούμε για όσα είδαμε.

Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και να περάσουν όμορφα και οικογενειακά αυτές τις άγιες μέρες!

Χριστουγεννιάτικες ευχές

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2018

Σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά!

Θεατρική παράσταση «Τα ρούχα του αυτοκράτορα»

Μια πολύ όμορφη παράσταση παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας, από το θέατρο Σβούρα. Η παράσταση «Τα ρούχα του αυτοκράτορα» ήταν εύθυμη, με πολλά μηνύματα, τραγούδια, ευχάριστη διάθεση και πολύ γέλιο από τη πλευρά των μικρών μας μαθητών. Ο θίασος έδωσε άλλη μια παράσταση που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας και έδωσε μια άλλη διάσταση στο συνεχές σχολικό πρόγραμμα, διακόπτοντας τη ροή των μαθημάτων με μια ευχάριστη παρένθεση. Το τέλος της παράστασης μάλιστα μας επιφύλασσε μια έκπληξη, καθώς αφέθηκε στους θεατές να επιλέξουν πως φαντάζονται ότι τελειώνει η παράσταση, μετά την τελευταία ατάκα. Ευχόμαστε στο θίασο καλή συνέχεια και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε!

Εξετάσεις για απολυτήριο δημοτικού

Ενημέρωση για μαθήματα Παρασκευής 30 Νοεμβρίου

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 οι εκπαιδευτικοί της  Ε΄ και Στ΄ τάξης  των Δημοτικών Σχολείων της 8ης Ενότητας Ηρακλείου θα παρακολουθήσουν  επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Δομή και νέες διδακτικές προσεγγίσεις/μεθοδολογίες στο νέο διδακτικό υλικό των μαθηματικών της Ε ΄ δημοτικού».

Η επιμορφωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΔΣ Μοιρών από τις 8:00 – 14:00, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα.

 Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης δε θα προσέλθουν στο σχολείο τη συγκεκριμένη ημέρα.