Άσκηση Σεισμού

Στις 10 Ιανουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού στο Δημοτικό Σχολείο Βιλίων, με σκοπό την εκπαίδευση μαθητών και προσωπικού σε ενδεχόμενες σεισμικές καταστάσεις και την ενίσχυση της ετοιμότητας του σχολείου.

Οι μαθητές και το προσωπικό εκπαιδεύτηκαν στις σωστές ενέργειες κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, όπως η προστασία κάτω από σταθερές επιφάνειες και η αποφυγή πανικού. Το σενάριο περιλάμβανε σεισμό 6,5 Ρίχτερ, με τους μαθητές να εκκενώνουν το κτήριο και να συγκεντρώνονται στους προκαθορισμένους ασφαλείς χώρους.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με ανασκόπηση των ενεργειών και τονίστηκε η ανάγκη για συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Αριστοτέλης Μπότσης, επεσήμανε τη σημασία της προετοιμασίας για την ασφάλεια των μαθητών.

Η άσκηση βοήθησε στη βελτίωση των διαδικασιών ασφαλείας, καθιστώντας το Δημοτικό Σχολείο Βιλίων πρότυπο στην προετοιμασία για φυσικές καταστροφές.