ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΠΣΔ

 

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΥΣΙ.

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ

(Τις υπηρεσίες μπορείτε να δείτε εδώ:   https://www.sch.gr/services).

 Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου, αλλά και κάθε μαθητή/τριας οποιασδήποτε τάξης που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης στο ΠΣΔ, να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο:

 https://register.sch.gr/students/

 

Για τη διαδικασία εγγραφής στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

  • Οι γονείς/κηδεμόνες  μπαίνοντας στην παραπάνω διεύθυνση θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
  • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Είναι αυτός που αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των προηγούμενων ετών. Για τους μαθητές της Α΄ τάξης αλλά και όλους τους υπόλοιπους που δεν έχουν λογαριασμό, θα τον στείλουμε στο email σας.
  • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail σας  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν. Δηλαδή αν στο μέλλον ξεχάσετε τον κωδικό του παιδιού, θα μπορέσει το σύστημα να σας τον στείλει στο κινητό ή στο email σας.
  • Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1. Αυτό ισχύει για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ του σχολείου μας. Οι υπόλοιπες έχουν δύο τμήματα.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και  υποστήριξή σας στην εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση