ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΓΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”

Την Παρασκευή 9  Ιουνίου είχαμε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο. Οι μαθητές της Β΄ τάξης είχαν προετοιμάσει με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των τάξεων, την παράσταση θεάτρου σκιών «Του Καραγκιόζη η αγκαλιά για όλου του κόσμου τα παιδιά». Την παράσταση είχαν προσκληθεί  να παρακολουθήσουν οι μαθητές από τις ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων) των δύο Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Αθανασίου.

Μετά την υποδοχή των παιδιών και των δασκάλων τους,  είχαμε μπουφέ τον οποίο είχαν ετοιμάσει με πολλή φροντίδα οι γονείς της Β΄ τάξης. Στη συνέχεια πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου και παρακολουθήσαμε την παράσταση Καραγκιόζη για την οποία τα παιδιά της Β΄ τάξης είχαν κάνει μεγάλη προετοιμασία και την απέδωσαν πολύ επιτυχημένα.

Μετά την παράσταση τα παιδιά της Β΄ τάξης τραγούδησαν, χόρεψαν και χάρισαν στους καλεσμένους μας καρδούλες, καπέλα και φιγούρες Καραγκιόζη που είχαν κατασκευάσει τα ίδια. Για το τέλος, βγήκαμε έξω στην αυλή όπου και παίξαμε διάφορα ομαδικά παιχνίδια. Ελπίζουμε οι καλεσμένοι μας να χάρηκαν όσο χαρήκαμε κι εμείς.

Με αυτή την εκδήλωση θελήσαμε από τη μία να δώσουμε χαρά στα παιδιά που έχουν ζήσει στις δύσκολες συνθήκες του πολέμου και της προσφυγιάς. Από την άλλη, θελήσαμε να διδάξουμε, αλλά και να βιώσουν οι μαθητές μας τις αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα περιορίσουμε τα αρνητικά φαινόμενα της ξενοφοβίας και των ρατσιστικών αντιλήψεων που μόνο βλάβη προξενούν στους λαούς.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς της Β΄ τάξης για όλη τη βοήθειά τους στην εκδήλωση. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τον συντονιστή στις ΔΥΕΠ Αγίου Αθανασίου για τη συνεργασία.

οι δασκάλες της Β΄ τάξης Ηλιάδου Μαρία – Βουκοβίνου Χριστίνα

0 υποδοχή των μαθητών 1 υποδοχή των προσφυγόπαιδων από τη Β΄ τάξη 2 ετοιμασία μπουφέ από τους γονείς της Β΄ τάξης 3 κέρασμα 4 εκδήλωση 5 παράσταση Καραγκιόζη 6 εκδήλωση 7 μαθητές Β΄ τάξης 8 εκδήλωση 9 όλα τα παιδιά μαζί 10 παιχνίδι 11  παιχνίδι 12 παιχνίδια στην αυλή 13 ποδόσφαιρο για όλους

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση