ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ

Στις 9 Μαρτίου 2016 οι Β΄ και Γ΄ τάξεις του σχολείου μας, επισκεφτήκαμε στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, τη Φάρμα Κουκάκη που βρίσκεται στους Αγίους  Αποστόλους Κιλκίς.

Η απόσταση από το σχολείο μας έως τον προορισμό μας είναι περίπου σαράντα λεπτά με το λεωφορείο.

Δυστυχώς την ημέρα της επίσκεψης ο καιρός δεν ήταν στο πλευρό μας, μια και έβρεχε με μεγάλη ένταση. Για καλή μας τύχη όμως, υπήρχε στεγαζόμενος χώρος, το κυλικείο του εργοστασίου, που μας φιλοξένησε.

Πρώτα από όλα, μας έγινε μια λεπτομερέστατη ενημέρωση για την Φάρμα, τα προϊόντα που παράγει, τις φάσεις που περνά η επεξεργασία του γάλακτος και τι πρέπει να προσέχουμε για να διατηρούμε το γάλα και τα προϊόντα του στην καλύτερη πάντα κατάσταση.

Έπειτα αφού βάλαμε όλοι ειδικά «σκουφάκια» και «ποδονάρια» ξεναγηθήκαμε στους χώρους του εργοστασίου. Είδαμε από κοντά διάφορες μηχανές και προϊόντα συσκευασίας.

Στη συνέχεια, αν και ο καιρός δε βοήθησε πολύ, πλησιάσαμε το ιδιόκτητο κτήμα με τις αγελάδες, τις οποίες είδαμε απ’ όσο πιο κοντά ήταν εφικτό. Εκεί ενημερωθήκαμε για τις τροφές και την περιποίησή τους.

Τέλος, πριν φύγουμε, μας επιφύλαξαν και μία έκπληξη. Μας έδωσαν ως δώρο από ένα σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος, μία κρεμούλα και ένα ποτήρι με την φίρμα της εταιρείας.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, Φάρμα Κουκάκη!

ΥΓ 1: Σε όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης-ξενάγησης οι ερωτήσεις από τα παιδιά ήταν συνεχείς και πολύ εύστοχες. Συγχαρητήρια για τα δευτεράκια και τα τριτάκια μας, που έγιναν για λίγο μικροί δημοσιογράφοι.

ΥΓ 2: Ακολουθούν φωτογραφίες της επίσκεψης.

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων, Παστίδου Μαρία και Χατζηχρήστος Χρήστος     koukaki1koukaki2

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση