ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 19 Μαΐου η τριήμερη εκδρομή της Στ΄ τάξης στην Αθήνα με την ευκαιρία της επίσκεψης στη Βουλή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, καθώς και οι συνοδοί γονείς τους είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα πιο αξιόλογα μνημεία της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το διάσημο μουσείο τους, το οποίο είναι το Τιμώμενο Πανευρωπαϊκό Μουσείο για το 2013.

Το Σάββατο 18 Μαΐου επισκεφτήκαμε την Ακρόπολη και στη συνέχεια το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Το πλήθος που υπήρχε εκείνη τη μέρα στην Ακρόπολη και στο μουσείο ήταν πράγματι κάτι το πρωτοφανές, λόγω του γεγονότος ότι εκείνη η μέρα ήταν Διεθνής Ημέρα Μουσείων και υπήρχε ελεύθερη είσοδος, αλλά και λόγω της άφιξης στον Πειραιά πολλών κρουαζιερόπλοιων. Πάνω στον ιερό βράχο μπορούσε να δει κανείς όλες τις φυλές και τις ηλικίες. Ήταν πολύ συγκινητική η εικόνα των ηλικιωμένων τουριστών που κινούνταν με μπαστούνι ή υποβαστάζονταν από τον/τη συνοδό τους και που είχαν ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα για να επισκεφτούν και να θαυμάσουν την Ακρόπολη. Όσο για το μουσείο της Ακρόπολης, δίκαια θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο. Η εσωτερική του διαρρύθμιση βοηθάει στο να αναδεικνύονται με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα πολύτιμα εκθέματά του.

Την ίδια μέρα επισκεφτήκαμε τη Βουλή και είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους χώρους του ναού της Δημοκρατίας. Καθίσαμε στα έδρανα της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής και  ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες όπου φιλοξενούνται κειμήλια από σημαντικά για την ιστορία της Ελλάδας πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Την Κυριακή 19 Μαΐου επισκεφτήκαμε το κτίριο της Παλαιάς Βουλής που λειτουργεί σήμερα ως Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και διαθέτει πολύ πλούσια συλλογή κειμηλίων, ιστορικών πινάκων, προσωπικών αντικειμένων κτλ., από τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Τελευταία επίσκεψη, πριν αναχωρήσουμε από την Αθήνα, στο Αττικό Πάρκο. Το Αττικό Πάρκο είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που προβάλλει στους επισκέπτες του την ανάγκη να προστατέψουμε την άγρια φύση και το περιβάλλον.

Το άγαλμα τπου Κολοκοτρώνη μπροστά από το ΕΙΜ - Αντιγραφή Σημαία της Επανάστασης του 1821 - Αντιγραφή Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - Αντιγραφή

 

 

 

 

από Βασίλη Βασιλειάδη

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση