ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ “ΚΤΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΪΡΙ”

Την Πέμπτη 25 Απριλίου οι μικρότερες τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το “Κτήμα στο Μπαΐρι”,  στην Αξιούπολη.

Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν είχε θέμα την παραγωγή σιταριού και την παρασκευή ψωμιού, που είναι η πιο βασική τροφή του ανθρώπου.

Ο υπεύθυνος του αγροκτήματος, ο κ. Κώστας, έδειξε στα παιδιά τον τρόπο που καλλιεργούσαν τα παλιά χρόνια το σιτάρι με τη χρήση των παραδοσιακών εργαλείων και των ζώων. Εμείς κάναμε με τη σειρά όλες τις αγροτικές εργασίες όπως τις έκαναν οι γεωργοί εκείνης της εποχής, που δεν είχανε στη διάθεσή τους τα τρακτέρ και τα μηχανήματα που έχουν οι σημερινοί αγρότες: Οργώσαμε, σβαρνίσαμε, σπείραμε, θερίσαμε, αλωνίσαμε, αλέσαμε το σιτάρι.Ζυμώσαμε και ψήσαμε ψωμί και το φάγαμε με μέλι που μας πρόσφερε ο κ. Κώστας.

Στη συνέχεια κάναμε έναν περίπατο στο μικρό φαράγγι, μέσα από το μονοπάτι  που έχει διαμορφώσει με ασφάλεια ο ιδιοκτήτης. Για την υπόλοιπη ώρα οι μαθητές έπαιξαν στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του κτήματος.

Κατά την επίσκεψή μας είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη. Την προηγούμενη ημέρα μια φοράδα είχε γεννήσει ένα πουλαράκι που εμείς είχαμε την τύχη να γίνουμε οι “νονοί” του και να του δώσουμε το όνομα “Αχιλλέας”!

Όλα τα παιδιά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το “Κτήμα στο Μπαΐρι” σε όλα τα σχολεία!

από κ. Μαρία Ηλιάδου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση