Κοπή βασιλόπιτας…

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στο προαύλιο του σχολείο κόψαμε όχι μία αλλά δύο βασιλόπιτες .

                        

Μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κέρασαν τα παιδιά χυμούς και φάγαμε όλοι τις νόστιμες βασιλόπιτες που έφτιαξε η μαμά και μέλος του συλλόγου, Μαρία Κοτρωνάκη.

Οι τέσσερις  τυχεροί κέρδισαν  δώρα του συλλόγου  του σχολείου μας.

Ευχόμαστε η καινούργια χρονιά να είναι ακόμη πιο δημιουργική ,με χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

                                                                  ………….και του χρόνου…………

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού σχολείου Βάμου, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης, συστήνεται να τηρούνται οι παρακάτω κανόνες ατομικής υγιεινής για την αποφυγή εξάπλωσής της:

· Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης

· Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

· Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

· Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.

· Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

· Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΓΡΙΠΗΣ

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε:

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ (από το Φυλλάδιο Οδηγιών του ΚΕΕΛΠΝΟ: https://keelpno.gr/disease/gripi-kai-epochiki-gripi/ )

· Προσπαθήστε να αποφύγετε στενή επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης.

· Εάν έχετε συμπτώματα γρίπης, παραμείνετε στο σπίτι για τουλάχιστον 24 ώρες μετά από την υποχώρηση του πυρετού.

· Όσο διαρκούν τα συμπτώματα σας, περιορίστε τις επαφές σας με άλλα άτομα ώστε να μη μεταδώσετε τη γρίπη.

· Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με χαρτομάντιλο όταν βήχετε ή φταρνίζεστε. Πετάξτε το χαρτομάντιλο μετά τη χρήση του.

· Πλένετε τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

· Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας, αφού αυτές είναι πύλες εισόδου του ιού στον οργανισμό.

· Καθαρίστε καλά τις επιφάνειες και τα αντικείμενα που μπορεί να έχουν επιμολυνθεί από μικροοργανισμούς, όπως ο ιός της γρίπης.

Το ΚΠΕ Βάμου στο σχολείο μας

Στις 13 Ιανουαρίου 2020 επισκέφτηκε το σχολείο μας το ΚΠΕ Βάμου. Υλοποίησαν με την Α΄και Β΄τάξη το πρόγραμμα “Αλλάξτε συμπεριφορές… ΑνακυκλωSOSτε. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την προώθηση της μείωσης των απορριμάτων, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης”.

Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Βάμου και με σύνθημα “Τίποτα δεν πάει χαμένο” παρακολούθησαν μια παρουσίαση του προβλήματος και των εναλλακτικών λύσεων για τη διαχείριση των απορριμάτων. Ακολούθησε ένα εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης με ανακυκλώσιμα και οικολογικά υλικά. Οι μαθητές το χάρηκαν ιδιαίτερα και ελπίζουμε να μπει η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση στη ζωή όλων μας.